Hogyan tudnám elfogadni, hogy sosem fogok leérettségizni, mert nem vagyok hozzá elég okos?
Sajnos ez világossá vált, bele kell törődnöm. Korábban ott kellett hagynom a középiskolát, mert zaklattak, és senki sem állt ki mellettem. Most újból beiratkoztam estin. Osztályozót kell tennem, de már látszik, hogy ez nem fog menni. Nem tudtam 2 hónap alatt feldolgozni a 9-10.-es tananyagot magamban, szóval idegességemben visszaküldtem a feladatok többségét. Ami jelzi, hogy alkalmatlan vagyok a középiskolára. Nem bírom az ezzel járo stresszt, alacsony az IQ-m, a problémamegoldó készségem stb.
Szóval kiíratkozom, még a tanév kezdete előtt.
Hogyan tudnám feldolgozni, hogy kudarcot vallottam ezen a téren?
A hozzászólásokat nem olvastam el, de a kérdésed megfogalmazásából látszik, hogy abszolút nem vagy hülye, összeszedett mondatokat írtál, (ha jól láttam) mindösszesen egy helyesírási hibával.
Amiatt meg, hogy nem sikerült 2 hónap alatt mindent tökéletesen átismételni, ne aggódj
Ha csak érettségi a cél, nem számít milyen jegyekkel mész át, a kettest pedig könnyen megadják
Igen, kuruzslónak tartom a pszichológusokat - legalábbis a magam részéről, mert ha elmennék oda a semmiért fizetnék.
Ugyanis minden tanácsot, amit az én esetemre tudnának mondani, ismerek. Nem sok újat tudna nekem mondani egy pszichológus, már elolvastam szinte mindent a témában.
Akkor inkább olvasom a klasszikus filozófiakat, mert pl. Nietzsche-től mindig találok új gondolatot, amit fel tudok használni. Kikeríthetetlen bölcsessége volt a pasinak.
Pszichológushoz azok mennek, akik nem ismerik a pszichológiai irodalmat, így nekik egy rakás újdonságot tudnak mondani. Nekem nem. Ezért (is) nem megyek oda.
Köszömöm a kedves szavakat, még ha nem is feltétlenül értek veled egyet. Bár mivel ideges vagyok, ezért nem tudok most úgy írni, ahogy szeretnék. Vétek hibákat.
De azért jól esik, hogy van valaki, aki a saját módján segíteni akar, és nem rugdosni jött ide, meg okoskodni, mint mások.
Senki sem rugdos, neten elég nehéz lenne amúgyis:)
Ha mi csak okoskodunk, akkor minek kéred ki a tanácsunkat?
Ha pedig te butának gondolod magad, a nálad okosabb pszichológus miért nem tud újdonságot mondani?
Állandóan magadnak mondasz ellent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!