Miért akar mindenki diplomát, amikor már ennyire elinflálódott az értéke?
Talán az orvosi diplomák a kivételek. De mérnök, jogász, közgáz, marketing,túrizmus diplomák már l*szart érnek. Mégis tele az egyetem, folyamatosan rekord számú jelentkező. Már kb az összes diplomával problémás az elhelyezkedés (infós, mérnök, jogász ismerősöm is van, akik hónapok óta munkát keresnek, sikertelenül). Miért megy mégis mindneki egyetemre? Miközben annyi szakma van ahol hiány van, jobban is lehet keresni, sőt vállakzoni is simán tudnának. És nem kell feltétlen az építőiparra gondolni, amit mostanában nagyon nyomnak itt és redditen is.
Nem látják, hogy ennek az lesz a vége, hogy teljesen telített lesznek a diplomás pozíciók, lenyomják mégjobban a fizetést? Miközben a szakmákban egyre nagyobb hiány lesz.
"az élet egyéb területeik rendkívül buták, éretlenek."
Igen. És a nem tanulás tesz okossá és éretté. Értem :D
"az, hogy "törvényileg" azok, az nem azt jelenti, meg is értek rá."
Mire értek meg?
Egy oklevél, mely felsőfokú képzés elvégzését bizonyítja, függetlenül az illető személyiségétől, illetve a munkaerőpiac pillanatnyi befogadóképességétől.
Ennyi. A többi rizsa.
Hogy mennyire nem értesz hozzá, bizonyítja, hogy szerinted akkora a különbség alapszak és mesterszak között: pl. informatikai képzéseken alig ad valami pluszt a mesterszak.
Meg mi van BSc-vel meg BProf-fal? Csak BA-ról írsz.
"Majd szólj ha ezek a feltételek adottak bármelyik szakmunkánál és esetleg megfontolom a váltást."
Te is szólj, ha a 3 milla feletti fizetés adott lesz bátrmelyik diplománál.
16
Az ezredik ilyen kérdés ezredik ilyen válasza után is elmondjuk mégegyszer. Semennyi pénzért nem végzünk kétkezi, piszkos, poros, térd-,hát-,kéz tönkretevő, időjárásnak kitett, nem napi 8 órás stb. munkát.
Elkérhetsz tőlem 2 miskát nyugodtan egy 2 hetes munkáért, amire 1 évet spóroltam. Lexarom. Akkor sem végezném egy vízszerelő, burkoló, festő, kőműves stb munkáját.
17
Nyugi. Informatikus vagyok. Viszont vannak sokan, akikhez sokkal jobban passzol egy kétkezi munka. Nem azért, mert buták, hanem mert nem szeretnek napi 8-10 órát egy helyben ülni, viszont szeretnek barkácsolni és közösségibb emberek, mint egy ho-ban dolgozó programozó (mint én pl.)
Gyermekjogász vagyok.
A bátyám közgazdász diplomával piacos, az öcsém klímaszerelő. Fényévekkel többet keresnek nálam.
De mit csináljak, ha ehhez értek, ez a passzióm, ezt szeretem. Csak pénzért nem fogok más munkát választani, mert nem tekintem hivatásomnak.
Most szeretnék kicsit áttekinteni a turizmusstratégiába, az se villanyszerelés és biztos nem is fizet annyit. Beállítottság és érdeklődés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!