Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A Szakképesítések (régi...

A Szakképesítések (régi nevükön OKJ-k) valóban nem érnek semmit? Ha az ember tovább akar tanulni, akkor egyetem, vagy szakmunkásba kell menjen, ha jól akar élni?

Figyelt kérdés

2024. jún. 27. 11:51
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Hagyjuk már ezt a hülyeséget. Szerinted az adótanácsadó okj pl semmit nem ér?
2024. jún. 27. 14:36
 2/7 A kérdező kommentje:
Mások szerint ja
2024. jún. 27. 14:38
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Baromság.

Zárójeles megjegyzés: szakmunkás képesítést is a szakképesítési rendszeren belül tudsz szerezni.

Egyébként van, amelyik semmit nem ér, van, amelyikkel meg gennyesre keresheted magad. Ugyanúgy, mint a diplománál is, egy könyvtáros diploma nem sokat ér, egy orvosi vagy informatikus diplomával viszont pár év tapasztalattal bőven millió feletti fizetéseket lehet keresni.

Ugyanez van itt is: a nem tudom milyen ügyviteli-ügyintézői-adminisztrátori papír az tényleg csak arra jó, hogy beülj valahova adatrögzítőnek jó esetben garantált bérminimumért. Az első válaszoló által említett adótanácsadás, ami szintén szakképesítés meg olyan, hogy én pl. a lakóhelyemen (megyeszékhely) nem nagyon tudok olyan adótanácsadóról, aki óránként 10-15.000 Ft alatt bármit csinál.

Nyilván itt hozzá kell tenni azt is, hogy maga a papír nem predesztinál semmire. Ha fogod magad, elvégzel egy informatikus képzést, majd utána beülsz egy általános iskolába rendszergazdának, akkor nyilván nem fogsz sokat keresni. De ez minden szakmára és képesítésre igaz, folyamatosan képezned kell magad és tanulnod kell.

2024. jún. 28. 10:17
 4/7 anonim ***** válasza:
37%
vannak szakmák amikben túlképzés van és szar az oktatás, pl villanyszerelő, ezt nyugodtan felejtsd el
2024. jún. 28. 11:12
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat
2024. jún. 28. 15:55
 6/7 gungasam ***** válasza:
55%
Elég nehéz jó választ adni. Mi az, hogy "jól meg akar élni"? Most járt nálunk egy kétszemélyes csapat kicserélni a tetőablakot , tegnap kettőt , ma is kettőt, holnap is jönnek mert sok a tetőablak. Szénné égnek a tetőn , a napon, 35-45 fok a cserepek miatt. Négy nap munka, két embernek , az egyik az egyéni vállalkozó a másik betanuló senki hegesztő szakmával, feketén nyilván, 800 ezer a munkadíj , kézbe pénzben. Most ez az tetőablakcserélés egy "jól meg akar élni" kategória? Szerintem elég hozzá olvasni meg jó műszaki érzék. A felesége is a vállalkozásban dolgozik, könyvel és ügyfélszolgálat. A tetőablakokkal adnak felhasználási utasítást. Nagyon nem irigyelem azt a 800 000-t tőlük pedig én egy kis nyugdíjas vagyok. Lehetséges, hogy van tetőablak beépítő cserélő szakmunkás képzés?
júl. 24. 19:31
 7/7 gungasam ***** válasza:
16%
Menj el milliárdos képzésre....
júl. 24. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!