A Szakképesítések (régi nevükön OKJ-k) valóban nem érnek semmit? Ha az ember tovább akar tanulni, akkor egyetem, vagy szakmunkásba kell menjen, ha jól akar élni?
Baromság.
Zárójeles megjegyzés: szakmunkás képesítést is a szakképesítési rendszeren belül tudsz szerezni.
Egyébként van, amelyik semmit nem ér, van, amelyikkel meg gennyesre keresheted magad. Ugyanúgy, mint a diplománál is, egy könyvtáros diploma nem sokat ér, egy orvosi vagy informatikus diplomával viszont pár év tapasztalattal bőven millió feletti fizetéseket lehet keresni.
Ugyanez van itt is: a nem tudom milyen ügyviteli-ügyintézői-adminisztrátori papír az tényleg csak arra jó, hogy beülj valahova adatrögzítőnek jó esetben garantált bérminimumért. Az első válaszoló által említett adótanácsadás, ami szintén szakképesítés meg olyan, hogy én pl. a lakóhelyemen (megyeszékhely) nem nagyon tudok olyan adótanácsadóról, aki óránként 10-15.000 Ft alatt bármit csinál.
Nyilván itt hozzá kell tenni azt is, hogy maga a papír nem predesztinál semmire. Ha fogod magad, elvégzel egy informatikus képzést, majd utána beülsz egy általános iskolába rendszergazdának, akkor nyilván nem fogsz sokat keresni. De ez minden szakmára és képesítésre igaz, folyamatosan képezned kell magad és tanulnod kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!