Megszűnik a tanárhiány a béremeléssel?
"lényegében hobbiból tanárok"
Tehát elhivatottak.
Szerintem már rég leléptek volna, de mivel szívesen csinálják, az anyagi hátterük meg stabil, minek mennének máshova?
Inkább azok lépnek le, akik bár szívesen csinálják, tényleg anyagi gondjaik vannak - ami nagyon szomorú... Meg persze azok, akik akiknek nem szívügyük a tanítás, csak kipróbálják, de miután megtapasztalják, hogy mik a nehézségek (a gyerekekkel, a szülőkkel, stb.), néhány év múlva inkább választanak más kereseti lehetőséget (merthogy nekik inkább csak az, annak meg hát elég soványka ugye).
"Az hogy szívesen csinálják az nem jelenti, hogy lelkiismeretesen vagy jól csinálnák. Pusztán csinálják miért ne alapon."
Nem, szerintem ilyen nincs...
Szerintem nagyon kevés hobbitanár van. Maximum elitgimnáziumban, de lehet, hogy már ott sem.
A pénz csak az egyik probléma, a másik a neveletlen kölykök, meg hogy a szülők mindenért berohangálnak az iskolába, és ők akarják megmondani a tanárnak, hogy hogy kell tanítani. Egy szakképző iskolában például hatalmas élmény lehet az IQ 80-as deviáns diákoknak szakmát tanítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!