Megszűnik a tanárhiány a béremeléssel?
59-es, szerintem nem panaszkodnának a tanárok, ha annyit keresnének, mint nyugaton a tanárok. 220 nettóból kifizet egy albérletet? Lehet, de enni már nem marad neki. Ne csináljunk már úgy, mintha ez elegendő fizetés lenne egy diplomás embernek.
Egyébként nem fogják emelni a béreket, és ha mégis, akkor sem fog rendeződni a helyzet. Mivel nem mennek a fiatalok a tanári pályára. Teljesen el van öregedve a tanári kar, 55 év az átlagéletkor.
"random tanfolyamokat tartva ellehetsz, mellé ha magántanítasz is..."
Csak ez mind olyan, amire nem lehet alapozni hosszú távon...
"random tanfolyamokat tartva ellehetsz, mellé ha magántanítasz is..."
Azért ez nem annyira egyszerű. Hol laksz? Van arra ott kereslet?
Én falun lakom, és nem igazán tolonganak a magántanítványok. Ráadásul a tanítványok akkor jönnek, ha viszik a híred egymásnak. Aki meg nem tanít aktívan, annak nem megy a híre. Én adtam fel többször hirdetést, a kutya sem jelentkezett, az emberek nem így keresnek magántanárt.
Persze van ismerősöm, aki ebből él, a nyelvtanáraimnak folyamatosan tele volt a naptára, de azért ez több év, mire felépíted a klientúrát. Ha meg adózol is belőle? Hát, inkább főállás mellett szokták csinálni mellékesként. Csak most már annyit kell dolgoznia egy tanárnak egy nap, hogy ammellé már nem nagyon férnek bele a magántanítványok.
"Én falun lakom, és nem igazán tolonganak a magántanítványok."
Jó, hát annyi üzleti érzéked azért lehetne, hogy nem ott reklámozod, hogy magántanítasz, ahol laksz, hanem ahol lehet rá kereslet...
"adtam fel többször hirdetést, a kutya sem jelentkezett, az emberek nem így keresnek magántanárt"
Akkor ez volt a tanulópénz. Levonod belőle a tanulságot, és úgy reklámozod magad, ahogy (most már tudod, hogy) megtalálnak.
"Csak most már annyit kell dolgoznia egy tanárnak egy nap, hogy ammellé már nem nagyon férnek bele a magántanítványok."
Na hát ez az...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!