Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megszűnik a tanárhiány a...

Megszűnik a tanárhiány a béremeléssel?

Figyelt kérdés

2022. dec. 24. 14:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/88 anonim ***** válasza:
94%
Azért egy diplomás munkakörnél ami nagyon fontos ne az legyen már az alap, hogy ki kell egészíteni a fizetéseket bérminimumra.
2023. aug. 31. 11:57
 62/88 anonim ***** válasza:
90%

59-es, szerintem nem panaszkodnának a tanárok, ha annyit keresnének, mint nyugaton a tanárok. 220 nettóból kifizet egy albérletet? Lehet, de enni már nem marad neki. Ne csináljunk már úgy, mintha ez elegendő fizetés lenne egy diplomás embernek.

Egyébként nem fogják emelni a béreket, és ha mégis, akkor sem fog rendeződni a helyzet. Mivel nem mennek a fiatalok a tanári pályára. Teljesen el van öregedve a tanári kar, 55 év az átlagéletkor.

2023. aug. 31. 17:22
 63/88 anonim ***** válasza:
67%
54. Menekülj!!! Én tavaly végeztem. Nagyon megbántam, hogy elbsztam 6 évet erre!
2023. aug. 31. 20:46
 64/88 anonim ***** válasza:
89%
63. Lehet, hogy egy évet még megcsinálok, aztán meglátom. Nem szívesen hagyom ott, ha már elkezdtem, s van benne munkám.
2023. szept. 3. 03:11
 65/88 anonim ***** válasza:
0%
Tanárként random tanfolyamokat tartva ellehetsz, mellé ha magántanítasz is, egész jó lehet.
2023. szept. 3. 07:42
 66/88 anonim ***** válasza:
100%
65. Csak úgy már nem feltétlen érdemes végig... 5-6 évet a tanárszakon. Ráadásul nem egy ismerősöm van, aki középfokú végzettséggel korrepetál matekból, angolból.
2023. szept. 3. 15:01
 67/88 anonim ***** válasza:
100%

"random tanfolyamokat tartva ellehetsz, mellé ha magántanítasz is..."

Csak ez mind olyan, amire nem lehet alapozni hosszú távon...

2023. szept. 3. 15:18
 68/88 anonim ***** válasza:
100%

"random tanfolyamokat tartva ellehetsz, mellé ha magántanítasz is..."

Azért ez nem annyira egyszerű. Hol laksz? Van arra ott kereslet?

Én falun lakom, és nem igazán tolonganak a magántanítványok. Ráadásul a tanítványok akkor jönnek, ha viszik a híred egymásnak. Aki meg nem tanít aktívan, annak nem megy a híre. Én adtam fel többször hirdetést, a kutya sem jelentkezett, az emberek nem így keresnek magántanárt.

Persze van ismerősöm, aki ebből él, a nyelvtanáraimnak folyamatosan tele volt a naptára, de azért ez több év, mire felépíted a klientúrát. Ha meg adózol is belőle? Hát, inkább főállás mellett szokták csinálni mellékesként. Csak most már annyit kell dolgoznia egy tanárnak egy nap, hogy ammellé már nem nagyon férnek bele a magántanítványok.

2023. szept. 3. 15:33
 69/88 anonim ***** válasza:
0%

"Én falun lakom, és nem igazán tolonganak a magántanítványok."

Jó, hát annyi üzleti érzéked azért lehetne, hogy nem ott reklámozod, hogy magántanítasz, ahol laksz, hanem ahol lehet rá kereslet...

"adtam fel többször hirdetést, a kutya sem jelentkezett, az emberek nem így keresnek magántanárt"

Akkor ez volt a tanulópénz. Levonod belőle a tanulságot, és úgy reklámozod magad, ahogy (most már tudod, hogy) megtalálnak.

"Csak most már annyit kell dolgoznia egy tanárnak egy nap, hogy ammellé már nem nagyon férnek bele a magántanítványok."

Na hát ez az...

2023. szept. 3. 15:53
 70/88 anonim ***** válasza:
82%
68-as vagyok, köszi 69, jól megmondtad a véleményed. Igen, levontam a következtetést. Nem keresek magántanítványokat, hanem elmentem multihoz dolgozni, fix időben, fix órabérért. Nem fogok azért Pestre költözni, mert ott van kereslet magántanítványokra. Utazgatni sem fogok, mert egy időben csináltam, hogy én mentem házhoz, mert vidékre nem jöttek ki. De akkor annyival többet is kell kérni, így meg már nem biztos, hogy engem választanak. Szóval marad a tanulság: nem éri meg a tanítás. Nekem, ebben az élethelyzetben biztosan nem. Aki a belvárosban lakik, annak biztos tolonganak. Én inkább a biztos munkabért választottam.
2023. szept. 3. 21:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!