Megszűnik a tanárhiány a béremeléssel?
A béremelés csak ígéret. A státusztörvénybe is beleírták, hogy emelés a rendelkezésre álló források szerint. Forrást mikor fognak mellé rendelni? Majd ha az EU fizet. És miért fizetné a közalkalmazottak bérét? Ez a magyar állam dolga lenne, de van itt minden másra pénz, Stadionra, meg hasonló dolgokra, de a tanárok fizetésére nincs.
Egyébként tévedés, hogy magániskolában többet fizetnek. Bértábla van ott is.
A tanárhiány akkor szűnne meg, ha rendeznék a tanárok fizetését. Ami minimum a nettó 400k lenne, ez az alsó határa. Aztán rendet kéne tenni a fejekben, mert a magyar kormánynak mindig kell egy ellenség, akit utálni kell, akikre lehet mutogatni, ahelyett, hogy az emberek azzal foglalkoznának, hogy ők mit nem csinálnak jól. Tehát most a tanárokat emelték a közellenség körébe. Miért is akarnak béremelést, mikor nem dolgoznak csak heti 24 órát, és egész nyáron lábat lógatnak? Ez az egész tanárellenes dolog fentről indul. Régen 2 úr volt a faluban, a tanító meg a pap. Most meg mindenki lenézi őket. Igen, gond a fizetés. De szerintem az még nagyobb gond, ahogy az emberek vélekednek a tanárokról. Sokat tanulnak, sokat dolgoznak, és nagy rajtuk a felelősség, mégis kb. a legalja embereknek tartja őket a társadalom.
Ez pedig az elmúlt 30 év termése, ezt nem lesz olyan könnyű rendbe tenni, pláne, hogy nincs is erre akarat. A Kormány soha egy pozitív szót nem mond a pedagógusokról.
"Ez pedig az elmúlt 30 év termése"
Ez nem igaz, azelőtt is így volt már, akkor is azt hitte, aki nem ismerte közelről a pályát, hogy aki csak heti 20 órát tanít, az biztos félállásban van, stb.
"Semmi jövője nincs ennek az egésznek, s már tiszta gyomorgörcs vagyok, ha arra gondolok mennyi szívatással kell szembenézni ebben, s a következő években is. Szégyen, vagy sem, kicsit elfáradtam, pedig csak 1 év ment le. :( Azt nem gondoltam, hogy hasonló nehézségű lesz, mint egy mérnöki."
A tanításnak abszolút van jövője, hiszen mindig lesznek olyan emberek, akik egy csomó mindent nem tudnak még, amit mások már tudnak, és amit érdemes lenne nekik is megtanulniuk, méghozzá annál gyorsabban, mint ahogy csak úgy, saját maguktól menne. Ha nem érzel késztetést arra, hogy ebben, az emberek okosításában részt vegyél, akkor nem sok értelmét látom, hogy folytasd. Ha a célod a meggazdagodás, akkor meg egyértelmű, hogy keress más pályát.
"rendezheti magát a helyzet"
???
"a jelenlegi tanári fizetés arra se elég, hogy egy 1.5 szobás panellakást megvegyen belőle az ember"
Nyugaton nem az a cél, hogy saját lakást vehess, hanem hogy legyen hol laknod, akár úgy, hogy lakást bérelsz. Arra elég a jelenlegi tanári fizetés is, hogy egy másfél szobásat béreljél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!