Megszűnik a tanárhiány a béremeléssel?
Én az ország érdekében remélem, hogy nem.
Hatalmas problémák vannak az oktatásban, kezdve a sokszor düledező iskolákkal, a családok nem feltétlen elégséges anyagi támogatásával, folytatva a poroszos rendszerrel, az egészségtelen menzával, bezárólag a mai kormány agymenéséig. És a többi és a többi.
A legtöbb gond évtizedes.
Ha most meg is emelik a bérüket, esetleg majd jobban, és elhallgatnak az emberek, akkor nem lesz itt változás, csak több évtizedes lemaradás. Mondjuk ha az a cél....
Túl sok a hús, a finomított szénhidrát és messze túl kevés a zöldség, főleg a nyers.
Vagy legalábbis, amikor látom, mit kapnak, az katasztrófa.
Például a túrós tészta, pláne cukorral.
"Túl sok a hús"
Na, ilyen panaszt se hallottam még! :DD
A menza azért egészségtelen, mert nagyon kevés pénzből kell kihozniuk. De vannak elvileg feltételek, pl. nem lehet megsózni az ételt, és nálunk pl. minden nap kapnak gyümölcsöt. Ennek ellenére a menza általában nem jó. A legolcsóbb alapanyagokból kell dolgozniuk, és hát, a nagyüzemi koszt ritkán jó, azért nem egy elit étteremről beszélünk. Már az én gyerekkoromban is pocsék volt. Én inkább főzök itthon a gyereknek.
Visszatérve az oktatásra, én nem tudom, hogy ezt hogy lehetne rendbe hozni. Szerintem sehogy. Inkább az a törekvés, hogy aki megteheti, adja magánba a gyerekét. Az állami oktatás teljes lezüllesztése zajlik.
"aki megteheti, adja magánba a gyerekét"
De az mitől jobb? Mi a lényegi különbség?
Tehát nem is olyan tré...
Én azt látom, hogy egyre inkább csak azok maradnak tanárok, akik valóban elhivatottak - márpedig ők nem fogják hagyni, hogy annyira tré legyen.
79
Én azt látom, hogy azok maradnak tanárok akik nyugdíj körül vannak, még nem léptek le de tervezik és azok akik mögött jó anyagi háttér van ezért lényegében hobbiból tanárok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!