Dübörög a diplomát mindenkinek program? Vagy ez csak számomra elfogadhatatlan?
Nem szeretném hosszúra nyújtani.Szóval barátom felesége újságíró egy megyei lapnál.És vanak még egyéb állásai is.Rendezvény szervezés statisztika stb..Most a statisztikai részre szeretnék rátérni.
Az adatok a KSI-től vannak.Bár nem lesznek pontosak mivel ott pontosan szerepelt(tehát pl. 17368)én kerekítve tudtam megjegyezni.
Szóval valós adatok:
Magyarországon 2010-ben középiskolai tanulmányait befejezett tanulók száma:162.000Fő
Gimnáziumokban érettségi vizsgát tett tanulók száma:101.000Fő
Szakközépiskolákban érettségizettek száma:44.000
Szakmunkás iskolákban szakmai vizsgát tett fők száma:17.000Fő.
Felsőoktatási intézménybe jelentkező fők száma:143.000Fő
Felsőoktatási intézményekbe felvett tanulók száma:139.000Fő(a híradó 140-et mondott de majdnem annyi)
Szóval ezek szerint ennek a kis országnak 10évre nézve(ha ilyen ütemben halad)szüksége van 1.400.000.Diplomásra
És 170.000Szakmunkásra.
Ez normális?
Ki fog itt termelni?Ki fog építeni?Felújítani?Helyreállítani?Szépíteni?
Mert nyílván van sok olyan fiatal is aki a közép végzettségig sem jut el.Na de őket max. mint segéd lehet alkalmazni.
Miért nincsenek szakmunkások?Miért jár mindenki egyetemre főiskolára?
Tényleg szüksége van ennek a társadalomnak ennyi jogászra bölcsészre meg fene tudja még milyen semmitérő szakon tanuló diákra?
A hangsúly nem is a szakokon van hanem inkább a létszámon.
kedves kérdező már nem is kommentel? csak az én hozzászólásom vágta ki nála a biztosítékot? (első vagyok meg még sok másik is)
aki azt írta, hogy az ő adójából fizetik az egyetemisták tanulmányait és ez mennyire felháborítja, azt az nem háborítja fel, hogy a börtönöket is az ő adójából fizetik? meg a cigányok segélyeit, vagy a politikusok, bkv dolgozók több milliós végkielégítéseit??
csak az zavarja, hogy valaki tanulni akar?
Az lehet, de azért ne kalandozzunk már ilyen magasságokba, hogy férfias-e beülni valakinek az egyetemre.
Mert akkor én meg azt mondom, hogy a nőnek a konyhában a helye, és egyébként se járjon egyetemre, menjen el a fonodába, ne okoskoggyon itten...
Mi? Ha jól csinálja, viheti azzal is sokra. Tróger mérnök is van. Ami nem megy, azt nem kell erőltetni.
Különben is, ha így nézed, akkor szinte az összes egyetemi stúdium férfiaknak való. Vagy sorolj fel pár híres női filozófust :P
"Összes egyetemi stúdium férfiaknak való.."
A gondolkodást női is eltudja végezni. Az azért nem olyan dolog, mint kéményt rakni. Nem összehasonlítható szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!