Megtalált a BKV a kifizetetlen pótdíjak miatt. Majdnem 300ezres tartozásom van. Most mit csináljak?
Kb 7-8 éve élek Pesten. Összesen kb 10-12X büntettek meg ez idő alatt. Veszek én bérletet, de nem mindig volt rá pénzem, és természetesen mindig akkor jött az ellenőr, amikor nem volt.
Ma többször is akartam pénzt felvenni ATM-ből és nem jött össze. Bementem a bankba megkérdezni, ők mondták hogy zárolták a folyószámlaszámom, a végrehajtó zárolta. Megadta a végrehajtó elérhetőségét, felhívtam. Ő mondta, hogy pótdíjtartozás.
20 éves vagyok, diák. Diákmunkához kellett folyószámlaszám. Anyumnak nincsen jövedelme, (semmi) nem is százalékolják le, mert nincsen állandó bejelentett lakcíme. (Hivatalosan hajléktalannak van minősítve, amúgy nyílván nem az, de ez egy másik történet, hogy miért nincsen lakcíme)
Apámat nem érdekli hogy mi van velem, küldi a gyerektartást amíg tanulok, mamám is küld valamennyit plusz diákmunkázok azt így elvagyunk hónapról hónapra. De most mit csináljak? Még részletre sem tudunk (tudok) ennyit kifizetni..
Ha nem foglalkozom vele, mi történik? (Nekem is olyan bejelentett lakcímem van, ahol évek óta nem voltam, így a leveleket sem tudom átvenni, ami nem számít, törvény szerint akkor is 14 nap múlva kézbesítettnek van minősítve)
Mi van ha hagyom az egészet? Jönnek a levelek a végrehajtótól, aztán a bíróságtól? Bíróságon nem jelenek meg mi van? Egyszer csak sétálok az utcán azt letaperolnak a rendőrök azt bevisznek? Dutyi? Részletre sem tudok ennyit kifizetni, nem hogy egészben..
Még arra gondoltam, hogy esetleg közmunkára ítélnek (ha bemegyek a bíróságra) viszont suli mellett hogyan? Nappalira járok.
De, a 10. kerületben. De nem ott lakom és nem is jártam ott évek óta.
És kell a helyrajzi szám a bejelentéshez. Ha nem adják.meg a vezetőség, akkor cseszhetem.
Reszisztrálj az ügyfélkapuhoz: csak személyesen lehet, ingyenes.
magyarorszag.hu --> keresés -->ingatlankereső -->szolgáltatások indítása -->ingatlan keresése --> keresés cím alapján -->beírod a címed
Segítség a kitöltéshez:
Látogass el a kerületi Családsegítőbe. Lehet, hogy most nem így hívják, de az önkormányzat szociális osztályán megmondják, mi a neve.
Ott találsz olyan szociális munkást, aki segít tárgyalni a behajtókkal, talán még segélyt is tud nektek intézni, anyukádnak valamilyen nappali ellátást, szociális gondozót...
Ne hagyd abba az iskolát, de az adósságot se hagyd "annyiban" mert az később nagyon visszaüt. Sajnos a jegy nélküli utazás akkor is büntetést von maga után, ha nem volt pénzed jegyre. Édesanyádnak már akkor segítséget kellett volna kérnie, de talán már akkor sem volt abban az állapotban, hogy ezt meg tudta volna tenni. Most viszont már nagykorú vagy, tied a felelősség.
Menj a családsegítőbe!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!