Mai nap kijött a BÖKtől egy levél, hogy 32500Ftos töke tartozásom van, miszerint 2013ban blicceltem. Ekkor 12 éves voltam, és nem volt személyi igazolványom. Mellesleg veszek mindig jegyet.15 éves vagyok most, behajthatják?
A Polgári Törvénykönyv (PTK) szerint az általános elévülési idő öt év. Adott esetekben maga a PTK is állapít meg ettől eltérő elévülési időket, illetve megengedi, hogy jogszabályok ettől rövidebb elévülési időt állapítsanak meg.
Személyszállítási pótdíj esetén az elévülési idő egy év.
Ezt a BKK hatályos üzletszabályzata is tartalmazza:
„V.4.1. Pótdíjazás”
…
„A követelés érvényesítésére vonatkozó elévülési idő a személyszállítási szerződés esetén egy év.”
Lásd:
↑
Felül: „BKK hatályos üzletszabályzata – utazási feltételek PDF formátumban (0,7 MB)”
↓
De, mindenképp fel kell venni velük a kapcsolatot, erre is hivatkozva. Jó lenne felnőtt segítségét is igénybe venni, nehogy lerázzanak.
Egy megbízható, talpraesett felnőttel beballagsz a levél-kibocsájtó címére, és szóban megreklamálod..
Ha leráznak, akkor tértivevényes levélben panaszt teszel, illetve ott a helyszínen beadsz egy írásos panasz-jegyzőkönyvet.
Ebben az ügyben soha ne sms-ezz, ne ímélezz..ne telefonálj, mindent személyesen kell intézni, és csak papíralapon, tértivevényesen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!