Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Megtalált a BKV a kifizetetlen...

Megtalált a BKV a kifizetetlen pótdíjak miatt. Majdnem 300ezres tartozásom van. Most mit csináljak?

Figyelt kérdés

Kb 7-8 éve élek Pesten. Összesen kb 10-12X büntettek meg ez idő alatt. Veszek én bérletet, de nem mindig volt rá pénzem, és természetesen mindig akkor jött az ellenőr, amikor nem volt.

Ma többször is akartam pénzt felvenni ATM-ből és nem jött össze. Bementem a bankba megkérdezni, ők mondták hogy zárolták a folyószámlaszámom, a végrehajtó zárolta. Megadta a végrehajtó elérhetőségét, felhívtam. Ő mondta, hogy pótdíjtartozás.

20 éves vagyok, diák. Diákmunkához kellett folyószámlaszám. Anyumnak nincsen jövedelme, (semmi) nem is százalékolják le, mert nincsen állandó bejelentett lakcíme. (Hivatalosan hajléktalannak van minősítve, amúgy nyílván nem az, de ez egy másik történet, hogy miért nincsen lakcíme)

Apámat nem érdekli hogy mi van velem, küldi a gyerektartást amíg tanulok, mamám is küld valamennyit plusz diákmunkázok azt így elvagyunk hónapról hónapra. De most mit csináljak? Még részletre sem tudunk (tudok) ennyit kifizetni..

Ha nem foglalkozom vele, mi történik? (Nekem is olyan bejelentett lakcímem van, ahol évek óta nem voltam, így a leveleket sem tudom átvenni, ami nem számít, törvény szerint akkor is 14 nap múlva kézbesítettnek van minősítve)

Mi van ha hagyom az egészet? Jönnek a levelek a végrehajtótól, aztán a bíróságtól? Bíróságon nem jelenek meg mi van? Egyszer csak sétálok az utcán azt letaperolnak a rendőrök azt bevisznek? Dutyi? Részletre sem tudok ennyit kifizetni, nem hogy egészben..

Még arra gondoltam, hogy esetleg közmunkára ítélnek (ha bemegyek a bíróságra) viszont suli mellett hogyan? Nappalira járok.

2017. febr. 1. 17:57
1 2 3 4 5 6 7
 31/69 anonim válasza:
100%
Cicafiú CNC-stancolok majd 20 éve. A 160 nettó megfog. Az újak 130-at jó ha kapnak.
2017. febr. 1. 19:49
 32/69 anonim ***** válasza:
100%

Nem muszáj suli mellett dolgozni, lehet munka mellett tanulni is.

Hogy fárasztó-e? Rohadtul.

Anyagilag jövedelmezőbb-e? Igen.

2017. febr. 1. 20:03
 33/69 Carragher_x ***** válasza:
100%

"Hétköznap délután ki fog figyelni a beteg anyukámra?"

Mert amíg iskolában vagy, ki figyel rá? Hétvégén ki figyel rá? Ha majd a suli után főállásban fogsz dolgozni, akkor ki fog?

Több pénzre van szükséged, dolgozz többet, többért, bármilyen triviálisan is hangzik. Meg intézd mondjuk el a hivatalos ügyeiteket, úgy mint okmányok, lakcímbejelentés, mert rengeteg helyen vissza fog ütni, hogy ezek sincsenek rendben. Arról nem is beszélve, hogy ha rendbe szednétek őket, akkor mondjuk anyukád után tudnál némi állami segítséget igénybe venni. Egyébként is eléggé ajánlatos lenne befáradnod a helyi önkormányzathoz és érdeklődni, hogy a ti helyzetetekben milyen szociális alapon igénybe vehető dolgok érhetőek el.

2017. febr. 1. 20:13
 34/69 anonim ***** válasza:
100%

Komoly ez a 300 ezres összeg?

Amúgy meg kezdd el gyűjteni a pénzed szépen. De hagyjál minden számládat és bankkártyádat, csakis kizárólag készpénzben tarts mindent.

2017. febr. 1. 20:23
 35/69 A kérdező kommentje:

Szerinted nem mentem be? Szerinted a seggemen ülök egész nap? Évek óta harcolok. Hol ki akarnak lakoltatni, hol strokeot kap anyám az alap betegsége mellett (COPD)

Amúgy meg rendesen fizetünk, köszönhetően ennek meg annak hogy 3 napig jártam utána a jogi dolgoknak maradhatunk.

Nem százalékolják le mert lakcím nélküli. És senki nem engedi, hogy bejelentkezzen, oda sem, ahova én vagyok. Leszek én is lakcím nélküli, akkor hova fogják küldeni az értesítőt?

Nem tudok 100 felé szakadni már mondtam. Nem azért van 29 óra igazolatlanom, mert nem járok be, hanem.mert folyton intézem az ügyeinket. Rengeteg segítséget kapunk a Máltai szeretet szolgálattól (hol tudnék én havi 40-50 ezret gyógyszerekre kökteni) a rokonoktól, de kevés. Egyszerűen kevés.

Nappal egyedül van anyum. Ha délután is egyedül lenne, abba betegedne bele azt már venné be a 2 marék Medrolt. Így is állandóan azzal jön, hogy túl sokat dolgozom..

Kezdő 150-160. Ha jó vagy felmegy fél éven belül 200-ra. Ami tök jó. 2 éven belül 250 ha még jobb vagy.

2017. febr. 1. 20:29
 36/69 A kérdező kommentje:
Bocsánat. Leszázalékolták, de ellátást nem kap, mivel lakcím.nélküli.
2017. febr. 1. 20:30
 37/69 A kérdező kommentje:

De ha már itt tartunk:

Anyám vidéken, Piripócson volt állandó lakcíme. A leszázalékolást a megyei/kerületi kormány ablak intézi. (Meg az helyi orvosi kamara, blabla bla meg az összes többi)

Mivel mi nem tudunk 300 km-t utazni hetente, ezért jogi úton, aki elvileg az adott kerületben lakcím nélküli, az abban a kerületben intézheti a hivatalos ügyeit. (Anyám lakcím kártyáján az áll, hogy "Budapest 03 lakcím nélküli").

Ami persze félig igaz, nert a 3. kerületi kormányablakban mondták, hogy hiába ide van "bejelntve" a hajléktalan személyek ilyesfajta ügyét a 9. kerületi kormány ablak intézi. Bementem oda is (meghatalmazással, hogy én intézhetem anyám ügyeit) ők elvették a papírokat, "majd értesítjük". Jön az értesítő (levelezési cím az lehet amit megadsz) hogy hiánypótlás. Már passzolom, mit kellett pótolni, mindegy, nem ez a lényeg. Bementem a 9. kerületi kormányablakba, hogy itt egy határozat. Ott mondták, hogy az ügyet átrakták a Könyves Kálmán krt 84-be (mert ott intézik. Ezt az "ott intézik" olyan sokszor hallom)

De oda nem érdemes, mert a Könyves Kálmán krt-on krízis segélyt adnak a hajléktalanoknak (havi 7ezer, amit személyesen adnak oda és hajnali 4-kor kell sorba állni, hogy sorra kerülj). Ott semmi ilyet nem intéznek, ezt a szociális munkásunk mondta..

Ördögi kör ez.

Érdekes ez az állam. Ha pénzt akarnak bevasalni, pikk-pakk megtalálják a módját. Ha pénzt kell adni megtalálják a módját, hogy ne kelljen.

2017. febr. 1. 20:40
 38/69 anonim ***** válasza:
100%
Érkezik bármiféle jövedelem a bankszámládra? Ha igen akkor azt fogja farigcsálni a végrehajtó. Esélyes, hogy a munkáltatódat is megtalálja és eleve a fizetésedből tilt le 33 vagy 50%-ot. Más nagyon nem történhet egyelőre. Ha hamarosan végzel és munkába állsz akkor addig hagyd a francba az egészet, utána viszont fizesd ki amint csak tudod.
2017. febr. 1. 21:20
 39/69 A kérdező kommentje:
Hát fél/max egy éven belül munkába állok rendesen.
2017. febr. 1. 21:26
 40/69 Alex Fly ***** válasza:
82%

Nem sok mindent lehet már tenni. Akkor kellett volna, amikor volt rá lehetőséged. Ha ennyire nem érdekelt, akkor most már felesleges...

Mondjuk a történeted igencsak sántít.

Azt írod, 7–8 éve laksz a fővárosban és 10-12 alkalommal buktál le -természetesen mindig pont azon a napon jött az ellenőr, amikor éppen nem volt pénzed a bérletre. Persze. Habár nem túl életszerű, de elhiszem, hogy nem tudtad, hogy az utazásért fizetni kell. Vagy abban a hitben voltál, hogy csak akkor kell jegyet/bérletet venni, ha van rá pénzed, egyébként ingyenes. Lehet, hogy tényleg így volt -egészen az ellenőrrel való első találkozásodig. Ő 100%, hogy felvilágosított a tévedésedről. És kellett, hogy adjon csekket is a büntetésről, amit befizetve le van zárva az ügy minden további követelés nélkül. De ebben az esetben mi van a többi 9–11 blicceléseddel? Ennyi alkalom nem volt elég, hogy rájöjj arra az egyébként mindenki által ismert tényre, hogy a tömegközlekedés díjköteles szolgáltatás? Egy érettségi megszerzéséhez ennél jóval magasabb kognitív képességekre van szükség, tehát valamelyik állításod hamis.

A magam részéről inkább úgy gondolom, hogy alapból ingyenesen furikáztál a BKV-vel, az ezért járó jól megérdemelt bírságot b...tad kifizetni és azt hitted, hogy ennek semmi következménye nem lesz. Aztán most csodálkozol, amikor a sokszoros nemtörődömséged miatti sokszoros összeg követelésével nem várják meg, amíg hajlandó leszel foglalkozni vele, hanem elintézik nélküled. Lehet menni a végrehajtóhoz alkudozni, de senki nem garantálhatja, hogy többet fog foglalkozni veled, mint te a ki nem fizetett követeléseikkel.

Az idő lejárt...

2017. febr. 1. 22:00
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!