Megtalált a BKV a kifizetetlen pótdíjak miatt. Majdnem 300ezres tartozásom van. Most mit csináljak?
Kb 7-8 éve élek Pesten. Összesen kb 10-12X büntettek meg ez idő alatt. Veszek én bérletet, de nem mindig volt rá pénzem, és természetesen mindig akkor jött az ellenőr, amikor nem volt.
Ma többször is akartam pénzt felvenni ATM-ből és nem jött össze. Bementem a bankba megkérdezni, ők mondták hogy zárolták a folyószámlaszámom, a végrehajtó zárolta. Megadta a végrehajtó elérhetőségét, felhívtam. Ő mondta, hogy pótdíjtartozás.
20 éves vagyok, diák. Diákmunkához kellett folyószámlaszám. Anyumnak nincsen jövedelme, (semmi) nem is százalékolják le, mert nincsen állandó bejelentett lakcíme. (Hivatalosan hajléktalannak van minősítve, amúgy nyílván nem az, de ez egy másik történet, hogy miért nincsen lakcíme)
Apámat nem érdekli hogy mi van velem, küldi a gyerektartást amíg tanulok, mamám is küld valamennyit plusz diákmunkázok azt így elvagyunk hónapról hónapra. De most mit csináljak? Még részletre sem tudunk (tudok) ennyit kifizetni..
Ha nem foglalkozom vele, mi történik? (Nekem is olyan bejelentett lakcímem van, ahol évek óta nem voltam, így a leveleket sem tudom átvenni, ami nem számít, törvény szerint akkor is 14 nap múlva kézbesítettnek van minősítve)
Mi van ha hagyom az egészet? Jönnek a levelek a végrehajtótól, aztán a bíróságtól? Bíróságon nem jelenek meg mi van? Egyszer csak sétálok az utcán azt letaperolnak a rendőrök azt bevisznek? Dutyi? Részletre sem tudok ennyit kifizetni, nem hogy egészben..
Még arra gondoltam, hogy esetleg közmunkára ítélnek (ha bemegyek a bíróságra) viszont suli mellett hogyan? Nappalira járok.
"Ezt nem értem.
Két külön dologról beszélünk.
A bírósági végrehajtó csak a jogerős bírósági végzés után kezdhet intézkedni. Az a folyamat, amíg egy ilyen ügy a jogerős végzésig eljut, minimum kettő év, de inkább több."
Valóban nem ugyanarról beszélünk. Kimegy a fizetési meghagyás, az adós nem reagál, nem él ellentmondással, a fizetési meghagyás jogerőssé válik. A jogosult kéri a végrehajtást. Ez nem évek, pár hónap alatt körbefut az egész egy nem teljesen analfabéta közjegyzővel. Nem értem milyen bírósági végzést akarsz, a fizetési meghagyás ellentmondás hiányában jogerős.
"A sulit nem akarom otthagyni"
Dolgozz mellette...
Ha elvégzem a szakmát akkor nem 100ezer forintot fogok vele havonta keresni. Az érettségivel igen.
Amíg nincs bejelentett lakcíme, addig nem kap. És az egy másik sztori, hogy miért nincs.
"Szetinted mit csinálok? Dolgozom a suli mellett."
Hát akkor dolgozz többet, többért. Azt a havi 50-et bármelyik multi bármelyik kulimelója übereli.
"Miről beszélsz?!
Öcsém 400 000-es hiteltartozására 1 200 000 Ft volt a bírósági eljárás és a végrehajtás díja!"
Az, hogy öcsédnek mikor mi volt, azt én nem tudhatom, viszont egy fizetési meghagyás az 3%, minimum 5.000 Ft, a végrehajtás meg 1%, minimum 5.000 Ft a szóban forgó követelésre vetítve.
Ha többet dolgozom, ki fog levizsgázni?
Komolyan, azon gondolkodom, hogy hagyom az egészet (egy darabig) amíg el nem kezdek OKJ után rendesen dolgozni. Azt ha akkor egy milla lesz a tartozás akkor annyi. Fél év után egy CNC-s 200-250ezret keres nettóban.
"Ha többet dolgozom, ki fog levizsgázni?"
Mondjuk te. Egy okj mellett simán lehet heti 30-40 órát dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!