Megtalált a BKV a kifizetetlen pótdíjak miatt. Majdnem 300ezres tartozásom van. Most mit csináljak?
Kb 7-8 éve élek Pesten. Összesen kb 10-12X büntettek meg ez idő alatt. Veszek én bérletet, de nem mindig volt rá pénzem, és természetesen mindig akkor jött az ellenőr, amikor nem volt.
Ma többször is akartam pénzt felvenni ATM-ből és nem jött össze. Bementem a bankba megkérdezni, ők mondták hogy zárolták a folyószámlaszámom, a végrehajtó zárolta. Megadta a végrehajtó elérhetőségét, felhívtam. Ő mondta, hogy pótdíjtartozás.
20 éves vagyok, diák. Diákmunkához kellett folyószámlaszám. Anyumnak nincsen jövedelme, (semmi) nem is százalékolják le, mert nincsen állandó bejelentett lakcíme. (Hivatalosan hajléktalannak van minősítve, amúgy nyílván nem az, de ez egy másik történet, hogy miért nincsen lakcíme)
Apámat nem érdekli hogy mi van velem, küldi a gyerektartást amíg tanulok, mamám is küld valamennyit plusz diákmunkázok azt így elvagyunk hónapról hónapra. De most mit csináljak? Még részletre sem tudunk (tudok) ennyit kifizetni..
Ha nem foglalkozom vele, mi történik? (Nekem is olyan bejelentett lakcímem van, ahol évek óta nem voltam, így a leveleket sem tudom átvenni, ami nem számít, törvény szerint akkor is 14 nap múlva kézbesítettnek van minősítve)
Mi van ha hagyom az egészet? Jönnek a levelek a végrehajtótól, aztán a bíróságtól? Bíróságon nem jelenek meg mi van? Egyszer csak sétálok az utcán azt letaperolnak a rendőrök azt bevisznek? Dutyi? Részletre sem tudok ennyit kifizetni, nem hogy egészben..
Még arra gondoltam, hogy esetleg közmunkára ítélnek (ha bemegyek a bíróságra) viszont suli mellett hogyan? Nappalira járok.
Hétfőn bemegyek ezekhez. Havi max 5ezret tudok fizetni, ha ebbe nem mennek bele, akkor sajnálom, várok amíg dolgozom rendesen. Ha akkor 5-6-700 ezer lesz belőle, akkor annyi. Nem tehetek róla. Most nem tudok ennyit fizetni. Később lehet, hogy akár egy millát is ki tudok.
Amúgy meg azért nem jelentettem az új lakcímet, mert nincs új lakcím. A mostani helyre nem engednek bejelentkezni.
Lógjon a földig a jobb herém ha ez a normális gondolkozás, hogy 30ezer helyett évek múlva milliókat fizet ki valaki. Szimplán azért mert baszott mindenre és fizetős szolgáltatást használt, fizetés nélkül! Én is voltam olyan helyzetben, hogy napi 13km-t gyalogoltam. Hetekig.
Fogalmam sincs hol és hogyan tanultál de az élethez nem sok közöd van!
Miért tűnt logikusnak, hogy ha nincs pénzed akkor kockáztatod a bűntetést?
Sétálj el mihamarabb a céghez és egyezkedj. De ha lehet kicsit más stílusban mint itt nekünk. Amúgy meg a tv, internet szolgáltatás árából már Sztm lehet venni diák bérletet ;)!
"Nem b@$ztam rá, hanem nem tudtam a dologról.." Amikor az ellenőr megbüntetett és te megadtad az adataid, akkor éppen aludtál, vagy mi? Ne mondd már hogy nem tudtál róla. Az ember tud róla ha megbüntetik.
És mi ez hogy nem engednek bejelentkezni? Ahhoz valami nagyon nyomós ok kell.
Szerintem te valamit elhallgatsz.
Nem hallgatok én el.semmit. sok helyre nem engednek bejelentkezni.
De ha ez megnyugtat, munkásszállón lakom (anyámmal) és ide nem lehet. Boldog vagy?
"és ide nem lehet"
De! Belehet jelentkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!