Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Megtalált a BKV a kifizetetlen...

Megtalált a BKV a kifizetetlen pótdíjak miatt. Majdnem 300ezres tartozásom van. Most mit csináljak?

Figyelt kérdés

Kb 7-8 éve élek Pesten. Összesen kb 10-12X büntettek meg ez idő alatt. Veszek én bérletet, de nem mindig volt rá pénzem, és természetesen mindig akkor jött az ellenőr, amikor nem volt.

Ma többször is akartam pénzt felvenni ATM-ből és nem jött össze. Bementem a bankba megkérdezni, ők mondták hogy zárolták a folyószámlaszámom, a végrehajtó zárolta. Megadta a végrehajtó elérhetőségét, felhívtam. Ő mondta, hogy pótdíjtartozás.

20 éves vagyok, diák. Diákmunkához kellett folyószámlaszám. Anyumnak nincsen jövedelme, (semmi) nem is százalékolják le, mert nincsen állandó bejelentett lakcíme. (Hivatalosan hajléktalannak van minősítve, amúgy nyílván nem az, de ez egy másik történet, hogy miért nincsen lakcíme)

Apámat nem érdekli hogy mi van velem, küldi a gyerektartást amíg tanulok, mamám is küld valamennyit plusz diákmunkázok azt így elvagyunk hónapról hónapra. De most mit csináljak? Még részletre sem tudunk (tudok) ennyit kifizetni..

Ha nem foglalkozom vele, mi történik? (Nekem is olyan bejelentett lakcímem van, ahol évek óta nem voltam, így a leveleket sem tudom átvenni, ami nem számít, törvény szerint akkor is 14 nap múlva kézbesítettnek van minősítve)

Mi van ha hagyom az egészet? Jönnek a levelek a végrehajtótól, aztán a bíróságtól? Bíróságon nem jelenek meg mi van? Egyszer csak sétálok az utcán azt letaperolnak a rendőrök azt bevisznek? Dutyi? Részletre sem tudok ennyit kifizetni, nem hogy egészben..

Még arra gondoltam, hogy esetleg közmunkára ítélnek (ha bemegyek a bíróságra) viszont suli mellett hogyan? Nappalira járok.

2017. febr. 1. 17:57
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem akarsz fizetni, akkor ne fizess, de akkor vállald azt, hogy egyre többet kamatozik az összeg és később kell kifizetned. Felnőtt vagy, téged fog elkísérni az elkövetkező évekre a döntésed, nem minket, dönts felelősen. A végrehajtót nem érdekli, hogy kenyérre van-e pénzed.
2017. febr. 1. 18:40
 12/69 Carragher_x ***** válasza:
50%

"A végrehajtó nem zárol."

Tévedés, simán adhat ki inkasszót a bankszámlára. Az amit te mondasz, az a jövedelemből való letiltás, az egy másik történet.

"jogerős bírósági végzés kell - ami nem pár hát alatt születik!"

Ha a fizetési meghagyásra nem reagált a kérdező a határidőn belül, akkor az onnantól speciel jogerős.

"És az sem igaz, hogy ha a végrehajtó tiltatta volna le, akkor összesen 300 000-es tartozás lenne. Csak a bírósági eljárás és a végrehajtó díja ennek kb. 3-szorosa!"

Ez sem igaz. Mind a fizetési meghagyás, mind a végrehajtási díj párezer forintos tétel. Plusz az se biztos, hogy az összes büntetése szerepel ebben az ügyben.

2017. febr. 1. 18:43
 13/69 anonim ***** válasza:
100%

"Majdnem 300ezres tartozásom van"

Ezt úgy értelemezem: a végrehajtótól tudta meg az összeget, így ebben már benne van minden egyéb költség és kamat is!

Mivel a te esetedben 10-12 különálló végrehajtás lehet folyamatban egyszerre, emiatt a fizetésed 50%-át zárolhatják.

Így két lehetőséged van:

1: Szarsz az egészre ahogy eddig, majd elfogy.

2: Felveszed a kapcsolatot a végrehajtóval, és részlet fizetést kérsz. Ha jól érvelsz belemennek a havi 10000-be is, úgy hogy nem kamatozik tovább. Ebben az esetben inkább kérj segítséget egy értelmes, tapasztalt embertől, és szóról szóra vegyétek át mit fogsz mondani.

Hitelt nem kapsz mert diákmunkára nem adnak!

Nálam a 2. módszer nagyon bevált mikor a szüleim tartozásait és végrehajtásait fizettem ki helyettük. Gyakorlatilag minden úgy lett ahogy én akartam.

/Évek óta külön élek, és így vállaltam be ezeket/

2017. febr. 1. 18:51
 14/69 A kérdező kommentje:
Inkasszó! Ez az! Ezt mondták a bankban is.
2017. febr. 1. 18:51
 15/69 A kérdező kommentje:

Amúgy meg egy éven belül elévül, nem?

Havi 10 ezer? Lehetetlen. Éhen fogunk halni 40 ezerből..

Nem lehetne olyat hogy méltányosságból adnak 1-2-3 év galadékot, amíg elkezdek rendesen dolgozni?

2017. febr. 1. 18:55
 16/69 Carragher_x ***** válasza:
100%
Biztos, hogy nem fognak haladékot adni. Menj el rendesen dolgozni a suli mellett!
2017. febr. 1. 18:59
 17/69 anonim ***** válasza:
86%

Eddig volt a haladékod.

Ez a cég abból él, hogy be hajtanak. Hidd el, elég tág hozzá fantáziájuk, hogy megtudják előbb utóbb oldani. Nem nem verőemberekről beszélek. Például ilyen a folyószámlád inkasszója is.

2017. febr. 1. 19:02
 18/69 A kérdező kommentje:
A bkk-hoz vagy a végrehajtóhoz menjek be "beszélgetni"? A BKK honlapján olvastam, hogy a bKKhoz kell bemenni.
2017. febr. 1. 19:06
 19/69 anonim ***** válasza:
84%

""A végrehajtó nem zárol."

Tévedés, simán adhat ki inkasszót a bankszámlára. Az amit te mondasz, az a jövedelemből való letiltás, az egy másik történet."

Persze, de ez bonyolult. Megpróbáltam egyszerűsíteni, hogy a kérdező is megértse.

""jogerős bírósági végzés kell - ami nem pár hát alatt születik!"

Ha a fizetési meghagyásra nem reagált a kérdező a határidőn belül, akkor az onnantól speciel jogerős. "

Ezt nem értem.

Két külön dologról beszélünk.

A bírósági végrehajtó csak a jogerős bírósági végzés után kezdhet intézkedni. Az a folyamat, amíg egy ilyen ügy a jogerős végzésig eljut, minimum kettő év, de inkább több.

"Ez sem igaz. Mind a fizetési meghagyás, mind a végrehajtási díj párezer forintos tétel. Plusz az se biztos, hogy az összes büntetése szerepel ebben az ügyben."

Miről beszélsz?!

Öcsém 400 000-es hiteltartozására 1 200 000 Ft volt a bírósági eljárás és a végrehajtás díja!

2017. febr. 1. 19:06
 20/69 A kérdező kommentje:

Ha tudtam volna, hogy végrehajtásra kerül, akkor sem tudtam volna spórolni. A semmiből nem lehet.

A sulit nem akarom otthagyni. A CNC egy jó szakma.

2017. febr. 1. 19:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!