Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Nem túlzás egy 400 méteres...

Nem túlzás egy 400 méteres villamosutazásért 640 Ft-ot követelni?

Figyelt kérdés

Ma a Margit-híd egyik oldaláról (Jászai mari tér) villamossal átmentem a másik oldalára. (Ezt kb. 200 méterre saccolom, időtartama egy margitszigeti megállóval 2 perc.) Ott átvettem egy könyvet, és 5 perc múlva indultam is vissza.

Ehhez az úthoz két teljes vonaljegyet kell érvényesíteni összesen 640 Ft-ért. Mivel mindkét villamoson hemzsegtek az ellenőrök és a közterület-felügyelők, ténylegesen ki is kellett fizetnem a két jegyet.

Európa összes általam ismert nagyvárosában (sok van Madridtól Moszkváig) már legalább 10-15 éve bevezették az időalapú jegyet, ami minimum annyit jelenet, hogy egy vonaljegyet 75-90 percig lehet használni, ezért 1-2 átszállással vagy egy ilyen visszafordulással megtett úthoz elég egy jegy, és nem kell kilométerre számítva ilyen horribilis árat fizetni. De pl. Pozsonyban, ahol már régebben jártam, ha jól emlékszem 4 féle időalapú jegy volt, a legrövidebb 20 perces az 1-2 megállóra utazóknak.

Nálunk ezt miért nem sikerült 20 év alatt megoldani, és miért követelnek ilyen abszurd tarifákat?

2012. máj. 15. 16:50
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

19-es! Tényleg fáj ilyen buta kötekedőkkel kínlódni, de akkor felvilágosítalak, hogy van nettó, meg bruttó bér. Én világosan nettó bért említettem. Te tudod, hogy milyet? Vagy te a bruttó béredet kapod nettóként?

20-as! Egy korábbi kommentben leírtam, hogy miért nem mentem gyalog.

2012. máj. 15. 19:19
 22/31 anonim ***** válasza:
Amikor 1 Ft volt a villamosjegy, akkor nekem 7 Ft volt az órabérem.
2012. máj. 15. 19:20
 23/31 Napkiraly ***** válasza:
75%
meglátom azt a csordát a villanyoson, akkor várok egy másikra, úgyis félpercenként jönnek
2012. máj. 15. 21:43
 24/31 A kérdező kommentje:
Én is megpróbáltam, lemaradtam egy villamosról, amelyiken voltak, de a következő ellenőr és közterületis csapat már ott állt a megállóban, és szállt fel a következő villamosra. Ekkor besokalltam, és felszálltam én is, mert mi van, ha a következőnél is ez lesz?
2012. máj. 15. 22:12
 25/31 anonim ***** válasza:
100%
Ha túlzásnak érzed akkor a Budavári Siklón 200 méterért 900 ft. az mi ?!
2012. máj. 15. 22:29
 26/31 Napkiraly ***** válasza:
31%
az semmi, nekem a budavári csiklóval 20ezer volt fél óra!
2012. máj. 15. 23:57
 27/31 A kérdező kommentje:
A sikló, meg a csikló az más, az nem tömegközlekedés, hanem egy luxus.
2012. máj. 16. 07:50
 28/31 10 deka farhát ***** válasza:
100%

1. A Margit híd hossza 608 méter (+25-25 méter a megállók a hídfőkhöz képest, tehát közel 700 méterről megy a vita).

2. Az idő pénz. Ha te nem érsz rá sétálni, akkor sajnos fizetned kell érte. Vagy legközelebb hívj taxit, az hátha gyorsabb, olcsóbb.

2012. máj. 16. 11:57
 29/31 anonim válasza:
100%

De, sok.

400 m nem sok, ha annyira nem sietek, inkább sétálok.

Baromi drága a BKV, sőt, Közép-Európában itt a legdrágább a közlekedés a fizetéshez mérten. Egy átlagos kereset 10%-át teszi ki a BKV-bérlet ára...és amit közlekedés, szolgáltatás címszó alatt alakítanak, az valami röhej (mocsok a járműveken, igen nagy eltérések a menetrendektől, paraszt sofőrök, bunkó ellenőrök, maguk alá h*gyozó részegek, csövesek, utastérbe bezuhanó ajtó, katasztrofális műszaki állapotok és még lehetne sorolni...)

Épp azon vagyok, hogy beruházzak egy autóba. Lehet, hogy az sem olcsó, de legalább nem kell büdösben, hányásban, szotyihéjban utaznom, nem inzultál a kisebbség, nem kell a tahó ellenőrök pofáját bámulnom és nem csuk oda a buszvezető...).

27/L

27/L

2012. máj. 16. 13:11
 30/31 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy megvan 600 m is, nem tudom pontosan. De ha igen, akkor is méterenként 1 Ft-ért utaztam. Nem rossz üzlet valakinek. Pl. Szalainé Szilágyi Eleonóra tudna erről mesélni.
2012. máj. 16. 13:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!