Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Nem túlzás egy 400 méteres...

Nem túlzás egy 400 méteres villamosutazásért 640 Ft-ot követelni?

Figyelt kérdés

Ma a Margit-híd egyik oldaláról (Jászai mari tér) villamossal átmentem a másik oldalára. (Ezt kb. 200 méterre saccolom, időtartama egy margitszigeti megállóval 2 perc.) Ott átvettem egy könyvet, és 5 perc múlva indultam is vissza.

Ehhez az úthoz két teljes vonaljegyet kell érvényesíteni összesen 640 Ft-ért. Mivel mindkét villamoson hemzsegtek az ellenőrök és a közterület-felügyelők, ténylegesen ki is kellett fizetnem a két jegyet.

Európa összes általam ismert nagyvárosában (sok van Madridtól Moszkváig) már legalább 10-15 éve bevezették az időalapú jegyet, ami minimum annyit jelenet, hogy egy vonaljegyet 75-90 percig lehet használni, ezért 1-2 átszállással vagy egy ilyen visszafordulással megtett úthoz elég egy jegy, és nem kell kilométerre számítva ilyen horribilis árat fizetni. De pl. Pozsonyban, ahol már régebben jártam, ha jól emlékszem 4 féle időalapú jegy volt, a legrövidebb 20 perces az 1-2 megállóra utazóknak.

Nálunk ezt miért nem sikerült 20 év alatt megoldani, és miért követelnek ilyen abszurd tarifákat?

2012. máj. 15. 16:50
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
100%
Oké, ez drága. Mondtál olcsóbb városokat. Egyetértünk. Én viszont azt mondom, hogy ellenpélda London, ahol egy papír alapú jegy egy útra, akár gy megállóra 4 font, azaz cca. 1400 Ft.
2012. máj. 15. 17:07
 2/31 anonim ***** válasza:
84%
jó kérdés, de amúgy a 400m t gyalog is meglehet tenni. Aki meg lusta kénytelen megvenni ezt a drága és hü*én szabályozott jegyet. Vagy taxizik.
2012. máj. 15. 17:08
 3/31 anonim ***** válasza:
84%

sokvárosban nincs se idő alapű, se táv alapú jegy. Általában a centrumra van egy tarifa, akkor is, ha csak 1 megállót mész.

hogy hogy jutott eszedbe 400 m-t villamossalmegtenni, azt nem értem. Ahelyett, hogy sétáltálvolna egyet.

Vagy vegyél bérletet. azzal rengeteg 1 megállót mehetsz

2012. máj. 15. 17:12
 4/31 anonim ***** válasza:
93%

Nem túlzás 400 métert villamosozni, miközben vígan pár perc gyalog is? :D Figyelj, a lustaságnak ára van, ha nem tetszik, sétálj vagy bicajozz.

Az időalapú jeggyel meg akkor járnál jól, ha sok járat lenne, és nem dekkolna néha fél órát csúcsforgalomban két megálló között.

2012. máj. 15. 17:14
 5/31 anonim ***** válasza:
57%
Ha ennyi pénz miatt problémát csinálsz, akkor máskor menj inkább gyalog, az ingyen van és még az alakodnak is használni fog.
2012. máj. 15. 17:18
 6/31 anonim ***** válasza:
67%
400 métert nem bírtál gyalogolni?? akkor már ne is haragudj, de nem sajnállak. a lustaságért fizetni kell.
2012. máj. 15. 17:19
 7/31 anonim ***** válasza:
100%

Németoszában olyan, hogy idöalapú jegy nem létezik, több zónára van beosztva minden város, és azokon belül kedvezöbb a jegy ára, minél több zónát lépsz át, annál drágább.

Mellékesen egy jegy akár a legrövidebb távra is több, mint 1 euro (300 ft), legalább 2-4-szerese a legolcsóbb is.

2012. máj. 15. 17:20
 8/31 anonim ***** válasza:
100%

De az..

-Pláne hogy 100 ezernél nem keres egy munkás többet.

400 méter és már csak 99500 Ft je van a melósnak.

De!! onnan vissza is kell jönni! az majdnem egy ezres..

De a németeknél a minimálbér is a magyarnak a négyszerese és ahhoz képest a jegyára olcsóbb.

2012. máj. 15. 17:28
 9/31 anonim ***** válasza:
51%

Kérdező: ez Magyarország :( és nem csak a jegyárakra gondoltam. Nézd csak meg a kommenteket, hogy miért nem mentél gyalog?

1. nem az volt a kérdése, hogy 400 métert villamossal vagy gyalogosan tegyen-e meg

2. lehet,h késésben volt

3. lehet, h orvosilag nem indokolt a mozgás

ezer oka lehet, ne kössetek már bele!

2012. máj. 15. 17:29
 10/31 anonim ***** válasza:
Mivel a Jászaitól már tényleg akadhatnak ellenőrök, arrafelé mindig gyalogok, esetleg ha látom hogy vannak a megállóban akkor leszállok és elsprintelek. Mondjuk én alapból ha csak max 4-5 megállót kell mennem én mindig lesétálom mert azt jobban szeretem...Ha nem is tudod az utat, megkérdezted volna és semmi perc alatt ott lettél volna...
2012. máj. 15. 17:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!