Szerintetek a bliccelés lopásnak számít?
Sajnos egyre több ember kerül válaszút elé: vagy kenyér vagy BKV-jegy? Nyilván az utóbbival nem lakik jól.
A bliccelők többsége szerintem nem jókedvéből nem vesz jegyet, és nem is azért, mert szereti, ha az adrenalinszintje az egekben van. Egyszerűen rá van kényszerülve!
Én az utóbbi időben mindig megveszem a bérletet, de megértem azokat, akik nem (és itt nem a 8-10 fős cigánybandákra gondolok, akiknek a nyakában több kilós fux villog, de azt mondják, hogy mílyszegínségben élnek és nincs pénzük...).
Akik szerint ez lopás, gondolkodjon el egy picit: valóban azt kapjuk az árért, amit elvárunk?
Csak néhány példa:
- katasztrofális műszaki állapotban lévő járművek
- szemét, emberi bomlástermékek, ételmaradék és mérhetetlen bűz
- eltérések a menetrendtől
- penetráns szagú csövesek, maguk alá h*gyozó részegek
És még lehetne sorolni.
#31: azért még szépszámmal lehetnek akik csak jókedvükből nem vesznek jegyet. Mert minek, végülis lehet anélkül is..
És hogy várhatnád el a kívánt körülményeket, ha a BKV-t minden irányból csak gyűrik: a saját vezetői lehúzzák; a bliccelők meglopják; a "nép" olcsó jegyet követel, de zaklatásnak érzi ha számonkérik annak a meglétét; a rossz úthálózat növeli a karbantartási költségeket és még sorolhatnám...
Nem egyszerű feladat, és a jelenlegi hozzáállással nem fog sikerülni a megoldása. Majd ha - divatos szóval élve - "kiszervezik", és valaki végre úgy fog tekinteni rá mint sajátjára, akkor esetleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!