Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Szerintetek a bliccelés...

Szerintetek a bliccelés lopásnak számít?

Figyelt kérdés
Mert szerintem a lopás például az, ha bemegyek a boltba és zsebre teszek mondjuk egy gyufásdobozt. De mi van ha az állam kifizeti a boltos teljes működési költségét, áru beszerzését és ezzel kvázi közszolgáltatóvá teszi, de a boltos olyan hülye, hogy minden pénzét elissza, és így mégis kénytelen pénzt kérni azért a gyufáért amit amúgy közszolgaként juttatnia kéne! Én meg fogom magam, bemegyek és egy hangos "Anyádat,,," jelmondattal leveszem a polcról a gyufát, zsebre rakom és kimegyek! Szóval ez lopás?

2012. febr. 15. 10:12
1 2 3 4
 31/36 anonim válasza:
80%

Sajnos egyre több ember kerül válaszút elé: vagy kenyér vagy BKV-jegy? Nyilván az utóbbival nem lakik jól.

A bliccelők többsége szerintem nem jókedvéből nem vesz jegyet, és nem is azért, mert szereti, ha az adrenalinszintje az egekben van. Egyszerűen rá van kényszerülve!

Én az utóbbi időben mindig megveszem a bérletet, de megértem azokat, akik nem (és itt nem a 8-10 fős cigánybandákra gondolok, akiknek a nyakában több kilós fux villog, de azt mondják, hogy mílyszegínségben élnek és nincs pénzük...).

Akik szerint ez lopás, gondolkodjon el egy picit: valóban azt kapjuk az árért, amit elvárunk?

Csak néhány példa:

- katasztrofális műszaki állapotban lévő járművek

- szemét, emberi bomlástermékek, ételmaradék és mérhetetlen bűz

- eltérések a menetrendtől

- penetráns szagú csövesek, maguk alá h*gyozó részegek

És még lehetne sorolni.

2012. máj. 16. 13:43
 32/36 anonim ***** válasza:

#31: azért még szépszámmal lehetnek akik csak jókedvükből nem vesznek jegyet. Mert minek, végülis lehet anélkül is..

És hogy várhatnád el a kívánt körülményeket, ha a BKV-t minden irányból csak gyűrik: a saját vezetői lehúzzák; a bliccelők meglopják; a "nép" olcsó jegyet követel, de zaklatásnak érzi ha számonkérik annak a meglétét; a rossz úthálózat növeli a karbantartási költségeket és még sorolhatnám...

Nem egyszerű feladat, és a jelenlegi hozzáállással nem fog sikerülni a megoldása. Majd ha - divatos szóval élve - "kiszervezik", és valaki végre úgy fog tekinteni rá mint sajátjára, akkor esetleg.

2012. máj. 16. 15:44
 33/36 anonim ***** válasza:
Sokszor már nem érzem annak, mert gyakran megfizetem az árát némi idegeskedéssel, stresszel, szóval az álszent erkölcsösködők befoghatják, akik bort isznak de vizet prédikálnak és olyat kívánnak a bliccelőknek, amit ők maguk sem tudnának teljesíteni, pl. hogy gyalogoljanak hosszú km-eket a városban nap mint nap. Én nem engedhetem meg magamnak a bérletet, nem is érné meg, és csak úgy nem lövöm el egykettőre az egész jegytömböm.
2013. márc. 27. 20:54
 34/36 anonim ***** válasza:
A 30-31 napig érvényes havijegy 10 ezerért persze nyilván nem lopás. Mert hiába olcsóbb, mintha hetente tömböt vennék, akkor sem használnám mindennap a bérletet, inkább csak munkanapokon, tehát legalább a negyedét buknám, és betegség esetén ez csak még nagyobb bukta lenne. Inkább havi munkanap-alapú bérlet kéne a hagyományos mellé annak kb. 2/3-os áráért.
2013. márc. 29. 22:24
 35/36 anonim ***** válasza:
jav. első sor: havijegy helyett bérlet
2013. márc. 29. 22:25
 36/36 anonim ***** válasza:
Még egy utolsó gondolat: a BKV messze nem olyan mint a MÁV, ahol a vonatokra előre meg kell venni az érkezési célig érvényes jegyet, amit hosszabb távokon egész biztos ellenőrizni fognak, hiszen kalauzok járják végig a vonatot, nem lehet bliccelni. Ezzel szemben a BKV járataira alig szállnak fel az ellenőrök, van hogy hetekig a színüket sem látom. Szóval semmi értelme ezért olyan színvonalon fizetni, mint a vonatokon. Itt is azt kéne bevezetni, mint a MÁV-nál: jön az ellenőr, és eltépi a jegyet. Akinek meg nincs, azt megbünteti.
2013. ápr. 1. 11:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!