Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Szerintetek a bliccelés...

Szerintetek a bliccelés lopásnak számít?

Figyelt kérdés
Mert szerintem a lopás például az, ha bemegyek a boltba és zsebre teszek mondjuk egy gyufásdobozt. De mi van ha az állam kifizeti a boltos teljes működési költségét, áru beszerzését és ezzel kvázi közszolgáltatóvá teszi, de a boltos olyan hülye, hogy minden pénzét elissza, és így mégis kénytelen pénzt kérni azért a gyufáért amit amúgy közszolgaként juttatnia kéne! Én meg fogom magam, bemegyek és egy hangos "Anyádat,,," jelmondattal leveszem a polcról a gyufát, zsebre rakom és kimegyek! Szóval ez lopás?

2012. febr. 15. 10:12
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
33%
Csalásnak számít . De mindenképp a közlekedési társaság megkárosítása . A bliccelők által kiesett bevételt (ami ,nem kicsi) a becsületes emberek jegyárára kell ráterhelni .
2012. febr. 15. 10:21
 2/36 anonim ***** válasza:
56%
Nem csak lopással lehet anyagi kárt okozni másnak, szóval hiába lovagolsz ezen a szón. Egyébként szerintem igen, lopás.
2012. febr. 15. 10:47
 3/36 anonim ***** válasza:
93%

Szerinted ha van bérletem, de nem tudom használni, mert kimarad 1-2 busz, vagy jelentős mértékben késik, az lopásnak számít?

Szerintem ha a blicceléssel meglopom a bkv-t, akkor a bkv is meglop engem, amikor megfagyok a buszmegállóban vagy lekések egy fontos vizsgát, felvételit, bármit...

Szeretem ha egálban vannak a dolgok, így mivel már rengeteget késtem amiatt, hogy a bkv nem teljesíti a vállaltakat, ezért néha megengedek magamnak egy egy bliccelést...Ezzel nem lopok meg más utazókat, kiegyenlítem a számlát.

2012. febr. 15. 10:52
 4/36 A kérdező kommentje:
Nyilván provokatív kérdés volt! De nem erre számítottam! :) Ma buszoznom kellett, vettem egy 10es tömböt. Bár még nem lukasztottam. De már kifizettem és úgyse lesz meg a következő kocsi szervizelésig. :/ De katasztrófa, hogy milyen állapotban vannak a tömegközlekedési eszközök! Rohad a busz oldala és büdös mint az állat! Gondolkodtam, hogy ezért vettem jegyet???
2012. febr. 15. 11:02
 5/36 anonim ***** válasza:
73%

Igénybe veszel egy szolgáltatást, amit nem fizetsz ki. Lopás.

Ahogy az is lopás, ha az étteremből vagy a fodrásztól kimész fizetés nélkül.

2012. febr. 15. 11:02
 6/36 anonim ***** válasza:
68%

" De mi van ha az állam kifizeti a boltos teljes működési költségét,"

Csak itt az a probléma, hogy az állam nem fizeti ki a teljes költségét a szolgáltatónak.

A BKV számol a jegyárbevétellel ami ha nincs meg az veszteség.

Emellett az állam még azt sem fizeti meg, amit meg kellene, hogy fizessen, cserébe a közszolgáltatásért.

De ettől függetlenül is a BKV finanszírozási helyzetétől függetlenül is ha nem fizetsz a szolgáltatásért az lopás.

2012. febr. 15. 11:10
 7/36 anonim ***** válasza:
78%

"De katasztrófa, hogy milyen állapotban vannak a tömegközlekedési eszközök! Rohad a busz oldala és büdös mint az állat! Gondolkodtam, hogy ezért vettem jegyet???"

Ezzel szoktak érvelni, de ez hibás. A bkv azt vállalja, hogy elvisz téged A-ból B-be. Nem pedig azt, hogy luxus körülmények között utazol.

Ha fontosnak érzed, hogy milyen a jármű, amire felszállsz, akkor taxizz! Akkor meg fogod érezni azt is, hogy a piaci árak mennyire mások!

2012. febr. 15. 11:15
 8/36 anonim ***** válasza:
48%
A tömegközlekedés egy szolgáltatás. A szolgáltatás díjszabását ismered már a szolgáltatás igénybevétele előtt. Ha számodra ez nem elfogadható, akkor nem veszed igénybe a szolgáltatást, mint ahogy pl. nem mész be az általad drágának ítélt fodrászatba sem hajat nyíratni. Ha mégis igénybeveszed a szolgáltatást, akkor tessék fizetni. Ha nem, az bizony szabálysértés. A fodrásztól sem jössz el fizetés nélkül, mondván, hogy sokallod a tarifát.
2012. febr. 15. 11:20
 9/36 anonim ***** válasza:
79%

Ha senki nem bliccelne , nyílván több bevételhez jutna a BKV is. A mit , akár a buszok karbantartására is fordíthatna.

(A már más téma , hogy ott mit loptak (lopnak) el . De, az alapkérdés nem erről szól.)

2012. febr. 15. 11:29
 10/36 anonim ***** válasza:

Sajnos szerintem is lopásnak számít. Én személy szerint megveszem a bérletet minden hónapban, édesanyámnak mindig éves bérlete van; bevallom viszont, a húgomnak csak tömbjegye van, és nem mindig lyukaszt. Egyszerűen nem tudunk venni neki is bérletet, csak így tudjuk megoldani. Ha hosszabb távon utazik, nem csak a napi 5-10 percet a suliba, akkor szokott ő is lyukasztani. Nem örülök neki, hogy néha bliccel, de sajnos a kényszer rávisz.

Egyébként tényleg elég rossz állapotban vannak a járművek; de ha belegondolok, ha emiatt senki sem vesz jegyet, bérletet akkor nem is lesz miből pl. tisztán tartani őket. Engem az jobban zavar, hogy csövesekkel, iszákosokkal, cigánybandákkal van tele a busz, na ők nemhogy nem lyukasztanak, nem is lenne nekik mit. Sajna ahol én lakom - Csepelen - elég jellemző ez az állapot a helyi járatokra. Az ellenőr őket nem meri elővenni, engem bezzeg rögtön, ha teszem azt elfelejtettem hogy előző nap lejárt a bérletem. Őszintén nem érdekli hogy évek óta minden hónapban megveszem.

2012. febr. 15. 11:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!