A BKV bliccelés mennyi idő alatt évül el
(villamos/busz), illetve hivatkozhatok e arra, hogy valaki
az én adataimat diktálta be?
Figyelt kérdés
2009 10.19-én jegy nélkül utaztam villamoson vagy buszon (már nem tudom melyik volt). Helyszínen nem fizettem, később pótdíjat sem, most viszont jött egy AJÁNLOTT levelem, hogy fizessek be 22 000 Ft-ot 10 napon belül, különben fizetési meghagyást, majd végrehajtást kezdeményeznek. Nem akarok fizetni, mert egy az hogy nem tudom, mire kéne 22000ezret, ha csak egy 300Ft os jegyet nem vettem, a másik gond meg az, hogy nem tudok miből fizetni. Anyámmal élek, jelenleg munkanélküli vagyok, tehát anyám tart el. A bliccelés és az ajánlott levél érkezése között eltelt egy év. Ilyen esetben mennyi az elévülési idő? Azt hiszem, a helyszínen nem írtam alá semmit, csak bediktáltam az adataimat. Mondhatom e, hogy én nem utaztam jegy nélkül, hanem nyilván valaki bediktálta az adataimat? ( a személyim eltűnt már kb 3x, tehát ez lehetséges is lenne akár) Csak fenyegetőznek, vagy tényleg fordulhatnak bírósághoz?
Uccsó felszólítástól számított 5 év. Egyébként mondhatod, hogy nem te voltál, csak mennek bíróságra, és úgyis bukod. Deha így folytatod, lesz az még kétszer ennyi is, a 300Ft-os jegyből...
2010. okt. 26. 14:34
2/12 anonim válasza:
Ahogy az 1. írta. Ergo, soha nem évül el. A bírság meg azért nőtt, mert nem fizettél, és jöttek rá a késedelmi kamatok. Ennél csak az lett volna egyszerűbb, ha veszel 1 jegyet, ami 1 éve még nem 300 Ft volt.
2010. okt. 26. 14:42
3/12 anonim válasza:
Az mi hogy azt hiszed nem irtal ala semmit a helyszinen? Nem voltal ott teljes lelki valodban (ertsd illuminalt), vagy mi?
Ha nem irtal ala semmit, akkor csak huzd tovabb nyugodtan. Ha igen, akkor szopoag.
Es nem, nem 22ezret kovetelnek egy utert, egy utert 300at "koveteltek". A 22ezret a csalasert es a kesedelemert kapod, megjegyzem helyesen.
Hogy ki tart el, lenyegtelen, erre a boltba se adnak kiflit, maximum sajat szanalmassagod bizonyiteka.
2010. okt. 26. 14:54
4/12 A kérdező kommentje:
nem voltam illuminált állapotban. csak egyszerűen nem emlékszem rá, és nem szánalmasság miatt nincs munkahelyem, hanem mert 19 éves vagyok, és nincs még semmim érettségin kívül. Így nehéz állást találni. Nem ingyenélő vagyok. Melót is keresek ezerrel, de egyelőre nincs. Tehát nem tudom miből tudnám kifizetni. Anyámat nem akarom még ezzel is terhelni, hiszen így is ő tart el , mint mondtam, és neki sem könnyű. És nem egy olyan ember vagyok, aki folyamatosan bliccel, nem is direkt csináltam, de nem nagyon ismerem a várost, ahol az eset történt, és nálunk a buszon szokás jegyet venni, kerestem jegyautomatát is a megállóban de nem volt. Tudom, akkor fel se kellett volna szállnom, de nem találtam más megoldást, és bíztam a szerencsében. Igazatok van, hogy jogos a követelésük, de sajnos akkor sem tudom miből kifizetni. Engedményt, és részlet fizetést lehet kérni, ha más megoldást nem találok? Vagy legalább a határidő halasztását, mert 10 nap alatt a semmiből szinte lehetetlen kicsengetni 20ezret :S
2010. okt. 26. 15:06
5/12 anonim válasza:
Aláírtad a levelet, hogy átvetted? A BKV küldte vagy csak egy ügyvéd?
2010. okt. 26. 15:13
6/12 A kérdező kommentje:
igen, alárítam, és egy ügyvédtől jött
2010. okt. 26. 15:15
7/12 A kérdező kommentje:
illetve a DAKÖRT KFT-től jött( a borítékon ez áll) ,viszont maga a levél egy ügyvédtől van
2010. okt. 26. 15:17
8/12 anonim válasza:
Na.az utolsó kommented már mindjárt normálisabb a dologhoz,mint ahogy kezdted. Mert mindenkinek adott a lehetőség,h csaljon,de ha már bukja,legalább legyen benne annyi,h vállalja.A 300forintos jegyár és a bírság között úgy vonj párhuzamot,hogy még nem is sok.egy barátnőm kb.4évig csak a vállát húzta,míg végül 480ezerre nőtt a dolog.ha csak 300ftot kellene fizetni,soha senki nem venne jegyet,bérletet,csak mikor elkapja az ellenőr. Az Akácfa utcában tudsz részletfizetést kérni,de ilyen -relatíve- kicsi összegre nem biztos,hogy megadják. Mindenesetre legyél bűnbánó és lássák rajtad a fizetési szándékot.
2010. okt. 26. 15:20
9/12 anonim válasza:
" 22ezret a csalasert es a kesedelemert kapod, megjegyzem helyesen. " nem értek vele egyet. Majd ha a jegyek és bérletek arat a közlekedési eszközök tisztan tartasara és fejlesztésére forditjak, na majd akkor en is egyet ertek vele.
Addig amig büdös, hajléktalanoktol hemzsegö buszok jarnak addig blicceljen csak mindenki. Én a helyedben nem fizetnek semmit, mert csak a 100 millios vegkielégités alapba fizetsz be. A krva anyjukat!
2010. okt. 26. 15:29
10/12 anonim válasza:
"Én a helyedben nem fizetnek semmit, mert csak a 100 millios vegkielégités alapba fizetsz be."
Neked ahhoz mi közöd van, hogy a cég mire költi a pénzét? Ha nem tetszik, nem muszáj BKV-zni, van 2 lábad...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!