Hangaga kérdése:
A BKV bliccelés mennyi idő alatt évül el (villamos/busz), illetve hivatkozhatok e arra, hogy valaki az én adataimat diktálta be?
Figyelt kérdés
2009 10.19-én jegy nélkül utaztam villamoson vagy buszon (már nem tudom melyik volt). Helyszínen nem fizettem, később pótdíjat sem, most viszont jött egy AJÁNLOTT levelem, hogy fizessek be 22 000 Ft-ot 10 napon belül, különben fizetési meghagyást, majd végrehajtást kezdeményeznek. Nem akarok fizetni, mert egy az hogy nem tudom, mire kéne 22000ezret, ha csak egy 300Ft os jegyet nem vettem, a másik gond meg az, hogy nem tudok miből fizetni. Anyámmal élek, jelenleg munkanélküli vagyok, tehát anyám tart el. A bliccelés és az ajánlott levél érkezése között eltelt egy év. Ilyen esetben mennyi az elévülési idő? Azt hiszem, a helyszínen nem írtam alá semmit, csak bediktáltam az adataimat. Mondhatom e, hogy én nem utaztam jegy nélkül, hanem nyilván valaki bediktálta az adataimat? ( a személyim eltűnt már kb 3x, tehát ez lehetséges is lenne akár) Csak fenyegetőznek, vagy tényleg fordulhatnak bírósághoz?2010. okt. 26. 14:21
11/12 anonim válasza:
Egy idegen ember autójaba sem ülhetsz be,mert neked úgy tetszik.Még ha csak egy koszos lada,akkor sem,kedves hozzászóló :D
12/12 bp1985 válasza:
Az elkövetéstől számított 1 éven belül, kivéve, ha addig bírósági tárgyalás volt. Ombucmanó is megmondta, hogy a bkv jogellenesen küldözgeti a leveleket, hogy 5 év az elévülése, mivel nem 5, hanem 1 év. Hozzáteszem, az ügyvédi levél onnantól hivatalos, hogy NÉVRE SZÓLÓ MEGHATALMAZÁS van benne, és NEM a BKV oldalán odaírva, hogy gipsz jakab a bkv képviselője. Én ezzel fingattam meg az ügyvédet. Megírtam neki, hogy legyen szíves egy meghatalmazást küldeni, erre visszaírt, hogy ő nem tud. Innentől pedig nincs miről beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!