Mit gondoltok erről az Új jogszabályról ami a bkv-nál
született meg hogy "első ajtós felszállás"Szerintetek
ez jó hatással lesz a társadalomra mindenki vesz majd
bérletet és jegyet? Vagy megy majd tovább a bliccelés?
Figyelt kérdés
Ez a törvény 2012 január 6-án jött be és csak a ritkább járatokon van ez bevezetve ahol nem tud szolgálatot teljesíteni az ellenőr vagy azért nem mennek arra mert kevés ember járkál amarra.
itt vas megyében elég sűrű hogy csak elöl lehet felszállni.
engem simán visszarántott a sofőr amikor nem mutattam meg a bérletemet.:D
2012. jan. 25. 22:31
2/13 anonim válasza:
Ez már rég be van vezetve pár vonalon, nem új dolog. Mármint az első ajtós rendszer. Már akkor is volt, mikor még a csöves BKV-val kellett járnom, mert nagyon fiatal voltam, így nem volt se jogsim, se autóm. De ennek már lassan 2 éve. És ennél még régebbi dolog az első ajtó bevezetése. Sztem szart se ér, simán el lehet sunnyogni. Mocskos dolog ez a bkv.. Egy szükséges rossz, ha nem teheted meg h autóval járj, muszáj használnod.
2012. jan. 25. 22:35
3/13 anonim válasza:
ez nem jogszabály. Pláne nem törvény...
2012. jan. 25. 22:37
4/13 anonim válasza:
Mivel nem nyit ajtót, csak elől, nehezebb a bliccelés. A sofőr felelőssége, hogy valóban csak egyenként engedi fel az utasokat, vagy lazít.
Persze, tömegnyomornál, ha van leszálló hátul, simán fel lehet szállni. Vagy észreveszi, vagy nem.
2012. jan. 25. 22:45
5/13 anonim válasza:
Ez már ha jól tudom ezer éve így van minden buszos cégnél. Jó, persze ha tömött a busz és a megálló is akkor kinyitják az összes ajtót, de optimális esetben mindig csak az elsőt. És igen, ez gyakorlatilag lehetetlenné teszi a bliccelést.
2012. jan. 25. 22:52
6/13 anonim válasza:
Szegeden ez már évek óta így megy, megáll, első ajtó kinyit. Aki meg leszállni akaar vár, hogy a tömeg felnyomódjon elöl, aztán nyitják a hátsókat a leszálláshoz. Van amelyik sofőr tartja, van amelyik nem. Van aki tartja de rád se bagózik hogy mutatod-e a bérleted, másik nézi, ha nem mutatod közlih ogy hol a bérlet, mutassad meg.
Nem hülyeség, csak marha mérgesítő hogy a csatlakozásod azért megy el az orrod előtt mert várni kellett hogy oda menjenek az első ajtóhoz a felszállók.
2012. jan. 25. 22:53
7/13 anonim válasza:
volánbuszon ez működik, bkv-nál nem fog mert 20x annyi ember van rá, és iszonyatos lenne a tumultus
2012. jan. 25. 23:06
8/13 anonim válasza:
Szerintem nagyon jó módszer, kiszűri a bliccelők nagy részét és szerencsére csak a kisebb forgalmú vonalakon alkalmazzák. Vidéken (a nagyvárosokban is) ez a módszer már egy jó ideje eredményesen működik :)
2012. jan. 25. 23:33
9/13 anonim válasza:
azért működik mert fele annyi ember sincs mint budapesten. a piros hetessel ezt nem tudnák megcsinálni
2012. jan. 25. 23:41
10/13 anonim válasza:
De a piros 7-esen és a hasonló forgalmas vonalakon senki nem is akarja bevezetni! Amelyik vonalakon pedig be akarják azoknak a forgalma semmivel nem nagyobb, mint Szegeden vagy Pécsen a forgalmasabb járatokénak!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!