Szerintetek a bliccelés lopásnak számít?
3-as vagyok...
"A bkv azt vállalja, hogy elvisz téged A-ból B-be"
Na mivel ezt nem szokta teljesíteni, ezért nem tartom lopásnak ha valaki NÉHA bliccel. (Az, ha egyáltalán soha nem vesz jegyet/bérletet, de mindig békávézik, az más kategória, az tényleg lopás.)
Nekem nem kell kell luxus, nem kell ülőhely, nem kell fűtés, csak hogy időben jöjjön és vigyen a jármű, ahogy az a menetrendjében írva van... ennyi. Lopjatok nyugodtan amíg ez nem teljesül!
A jegyvásárlásnál te hol olvasol olyat, hogy a BKV garantálja neked, hogy az általad kiválasztott időben fog elszállítani A-ból B-be?
A BKV nem taxi! Taxit hívj, az majd időben jön ( vagy nem.. ) és elvisz téged normális körülmények között A-ból B-be. Persze kicsit drágábban.
A menetrend eleve csak "tájékoztató" jellegű. Az pedig, hogy egyesek percre kiszámolva indulnka el vizsgázni, és lekésik, magukra vessenek. Mehetsz autóval időben, ha egy baleset van és beragadsz a dugóba.. ugyan úgy el fogsz késni.
Ha igénybevesz valaki egy szolgáltatást és nem fizeti ki az árát, az "lop". Ha nem vagy megelégedve a szolgáltatás minőségével, akkor ne bliccelj, hanem menj gyalog!
Na, hát tényleg nem erre számítottam! Éljenek a becsületes emberek! Minden tiszteletem az Övék!!! Ők viszik a hátukon ezt az országot!!! Sőt az egész világot! Jól ki lettem osztva, de meg is érdemlem! :)
A tarifa megvan az oké! A buszon is meg a fodrásznál is! Ez minden kétséget kizáróan tudomásul veendő!!! De nem ez volt a felvetésem lényege! :D De sebaj! Ugye az elven vagyok kiakadva kicsit! :( Hogy ezek ott fönt nyakló nélkül talicskázzák ki amit lehet, átláthatatlan tendereken meg több 10milliós fejenkénti végkielégítéseken keresztül. Én meg, a pali madár ülök - ülnék, ha nem lenne olyan retekszag - a roncs buszon, és most fizettem ki 2800Ft-ot...
Akkor azzal az infóval meg lettem vezetve (abszolút nem nem tartom kizártnak), hogy a BKV éves állami normatív támogatásából -vagy mi a szöszből- a bérlet bevételek nélkül is működnie kéne Bp. tömegközlekedésének?! Sőt állítólag új buszokat is lehetne venni minden évben! :D Jó persze ez azért enyhe túlzás. De azért vannak tények amikből kiindulva egy számológéppel izgalmas játékba lehet kezdeni! :)
A már említett éves normaív támogatás: valami 30 milliárd-os összeg. Plusz a rendkívüli. Most akárhogy matekozok, de a jegy meg bérlet bevételek ehhez képest elenyészőek. Még a legutóbbi választás előtt emlékszem a tévéadásra, melyben egy baloldali politikus (most ez tökmindegy) részletesen boncolgatta a témát és azt hozta ki, hogy a BKV ingyenessége igenis lehetséges, sőt így kellene lennie!
Aztán érdemes áttekinteni a társaság struktúráját, melyből tisztán egy volt rendszerből ránk maradt, vízfejű, elszámoltathatatlan, messze nem költség hatékony rendszer vehető ki!
Persze mindezek mellett kerülöm a bajt, és sose szállnék föl egy buszra jegy nélkül. A francnak kell a cirkusz! De nincs ez így jól Uraim!!!
Ingyenes BKV ? Azt hiszem ettől még egy picit messze állunk.
Egyelőre az a nagy kérdés , hogy márciusban elindul-e az a busz A-ból B-be... Vagy száll , mint a MALÉV...
-Nem...
Szerintem csóróságnak számít..
Meg potyautasnak megfelelő. A jármű akár teli akár üresen megy akkor is ugyanoda megy. Sok embernek az is problémát okoz hogy megvegye a jegyet ha melóba megy.
Egyetértek, hogy sose lesz ilyen!
De a rendszerváltás óta lóg a kérdés, hogy tényleg ilyen gazdagok vagyunk, hogy húzunk magunk után egy ilyen iszonyatosan költséges döglött lovat?!?!
Visszakérdés.... Re:
A politikus hogy a 4000ccm-es Q8 as Audival a te adódból több száz ezer Ft-ot benzintámogatást kap az lopásnak számít vagy bliccelésnek?
"Sok embernek az is problémát okoz hogy megvegye a jegyet ha melóba megy."
Ez a mi volt előbb a tyúk vagy a tojás kérdése! Ha nem 50 % bliccelne , akkor fele annyi lenne a jegy . Eltúlozva. De , azért van sok bliccelő , mert drága a jegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!