Mai világban vidéken tényleg csak azok tömegközlekednek, akik nem engedhetik meg az autót ?
Tudom, hogy lenézően hangzik, de eléggé “alja” népet látok a buszokon. Úgy alakult, hogy nem a saját kisvárosomban kaptam munkát, ezért át kell járnom. Szinte csak nyugdíjas öreg nénik, fiatal gyerekek, vagy nagyon lecsúszott népek vannak a buszon.
Én megengedhetném a saját kocsit, de rettegek a vezetéstől. Én egy viszonylag jó anyagiakkal rendelkező, diplomás nő vagyok. Azt érzem, emiatt mégsem tartozom az értelmiségi réteghez, mert nem autóval járok és nem vezetek. Kicsit megalázónak érzem valamiért, de rettegek vezetni. Jogsim is van, anno erőltették a szüleim, de azóta sem ültem volán mögé.
Egyáltalán nem.
Igaz, a tömegközlekedési vállalatok sokat tettek és tesznek azért, hogy minél több embernek menjen el a kedve a buszozástól/vonatozástól, de azért még vannak jócskán, akik nem csak kényszerből választják a tömegközlekedést.
Való igaz, hogy én például anyagi megfontolásból sem tartok autót, de amúgy megtehetném. Csak nem akarom. Túl azon, hogy jóval drágább, mint tömegközlekedni, valamelyest a környezetet is kímélem, nem járulok hozzá, hogy még nagyobb dugók legyenek, és - ez elsőre meglepő kijelentés lehet - kényelmesebb is. Nem nekem kell a vezetésre koncentrálnom, én csak felülök a járműre, és várom, hogy odaérjünk. Közben olvashatok, zenét hallgathatok, akármi.
Sajnos pont igy vagyok es erzek kerdező mint te meg a 11-es. Bar ha jol ertem ő pasi, nala talan meg gazabb ez.
Amugy en Pest külső reszen lakom, es en is azt tapasztalom, hogy a külvarosi buszokon elegge a lecsuszott reteg utazik. A metro az mar masabb, ott utazik mindenfele ember. De akkor is jo lenne vezetni, csak vhogy en is nagyon kerülöm.. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!