Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mai világban vidéken tényleg...

Mai világban vidéken tényleg csak azok tömegközlekednek, akik nem engedhetik meg az autót ?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy lenézően hangzik, de eléggé “alja” népet látok a buszokon. Úgy alakult, hogy nem a saját kisvárosomban kaptam munkát, ezért át kell járnom. Szinte csak nyugdíjas öreg nénik, fiatal gyerekek, vagy nagyon lecsúszott népek vannak a buszon.

Én megengedhetném a saját kocsit, de rettegek a vezetéstől. Én egy viszonylag jó anyagiakkal rendelkező, diplomás nő vagyok. Azt érzem, emiatt mégsem tartozom az értelmiségi réteghez, mert nem autóval járok és nem vezetek. Kicsit megalázónak érzem valamiért, de rettegek vezetni. Jogsim is van, anno erőltették a szüleim, de azóta sem ültem volán mögé.

júl. 29. 20:42
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
64%

Ezzel pontosan ugyan így vagyok mint a kérdező. Annyi a külömbség, hogy nem rettegek vezetni hanem utálok.

Nem vicc, éves szinten kb 7-8 ezer kilómetert biciklizek, a napi munkába járás kb egy huszas + a hobbitekerés ami nehavegy nap akár 150-200 km is lehet. Sokkal szabadabbnak és egeszségesebbnek érzem magam a biciklin és nem zavar egy kicsit sem, hogy mások mit gondolnak erről. Nekem így a jó!

Munkagelyre is mindenki kocsival jar be, én meg beparkolok a céghez két audi közé egy cube-al. 😁 Már az évek alatt mindenki megszokta hogy én ilyen vagyok.

júl. 29. 21:37
 12/25 anonim ***** válasza:
5%

Vidéken csak az autó van. Mással nem lehet közlekedni. Busz azt vedd úgy, hogy nincs. Tehát az, hogy egy megyszékhekydn 1-2 óránként járnak már csak a helyi buszok!? Mi a fff???

Faluból meg már pláne lehetetlen autó nélkül. Amikor az utolsó busz 17-18-kor elmegy.

júl. 30. 03:02
 13/25 anonim ***** válasza:
13%
Nos... Igen. Én is ezt tapasztaltam. Van pár diplomás fazon a buszon, de azok is spórolási célzatból ülnek ott, mert xar a fizu a kiadásokhoz képest.
júl. 30. 07:35
 14/25 anonim ***** válasza:
22%
Persze. Nincs az a vis maior helyzet, hogy tömegközlekedésre szálljak, még a gondolat is undorító.
júl. 30. 09:15
 15/25 A kérdező kommentje:

Nekem is undorító, de nem tehetek mást. 😭

A börtön gondolata undorítóbb, amiért megöltem valakit a volán mögött ülve.

júl. 30. 09:18
 16/25 A kérdező kommentje:

Vagy vezessek rettegve, úgy, hogy parkolni sem tudok, és néha teljesen lefagyok?

Van is egy pici automata váltós kocsim, a páromtól kaptam tavaly, de azóta is csak várjuk az alkalmat, hogy mikor merészkedek bele.

júl. 30. 09:19
 17/25 anonim ***** válasza:
96%

Nem.

Futna rá anyagilag, de nincs autóm.

- egy pénztemető, akkor is ha telik rá

- gyűlölök vezetni, minden percét gyűlölöm, és időrablásnak érzem

- kb 3x annyi idő lenne a dugóban eljutnom a-ból b-be, mint vonattal (még a vonat késéseket beleszámítva is)

Amúgy én nem azt tapasztalom amit írsz, tök vegyes emberek vannak tömegközlekedésen.

júl. 30. 10:26
 18/25 anonim válasza:

Faluban lakom,több busz jár óránként,mint némelyik városrészen,a megyeszékhelyen.Sőt,egy ismerősöm panaszkodott,hogy Miskolcon jobb,mint a Dunántúlon,ahova költözött.

Elég vegyesen járnak busszal.A fiatal férfiak inkább kocsival.

júl. 30. 12:35
 19/25 Justinianus ***** válasza:
93%

"Nincs az a vis maior helyzet, hogy tömegközlekedésre szálljak, még a gondolat is undorító."

Tudjuk, te motorozol. Úgyhogy nem kell sokáig olvasnunk az okosságaidat. :)

júl. 30. 18:21
 20/25 anonim ***** válasza:
0%
A falvakban igen, mert a menetrend általában nem alkalmas munkába járásra.
júl. 31. 09:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!