Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerintetek normális leb...asz...

Szerintetek normális leb...aszni azokat a fiatalokat, akik nem adják át a helyet az idősebbeknek tömegközlekedésen?

Figyelt kérdés
2023. dec. 5. 09:00
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
73%
Nem.
2023. dec. 5. 09:01
 2/38 anonim ***** válasza:
92%
Helyzettől függ. Ha nem ül, hanem végigfekszik és elfoglal 5 helyet (megtörtént eset), miközben ott áll a nyugdíjas és a kismama, akkor teljes mértékben.
2023. dec. 5. 09:04
 3/38 anonim ***** válasza:
85%
Valamilyen szinten igen, mert udvariatlanok az idősekkel szemben. Ha az idős azt mondja a felkérésre, hogy köszöni nem, akkor nem normális.
2023. dec. 5. 09:06
 4/38 anonim ***** válasza:
93%

Nem, mert a fiatal is lehet rosszul, lehet gyenge, lehet nehéz a táskája. Viszont az időseknek illik átadni a helyet, főleg ha már tényleg olyan idős, hogy látszik, hogy bizonytalanabb. De persze nem pont a legfiatalabbnak kell átadnia a helyét, nyugodtan átadhatják a 30-50 évesek is.

Én szerencsére már nem tömegközlekedem, de amíg használtam, addig sajnos azt láttam, hogy az időseknek és a kismamáknak, vagy bárkinek, akinek valami baja volt, 99%-ban 25-60 év közötti nők adták át a helyüket. Az erejük teljében lévő férfiak meg csak ültek tovább.

2023. dec. 5. 09:06
 5/38 anonim ***** válasza:
69%

Kedves második, amikor egy nagydarab, rosszarcú férfi terpeszkedik úgy egyedül egy négyes ülésen, hogy a másik három helyre nem lehet leülni, akkor is odamész és lebaszod?

Vagy amikor két cigánylány pakolja szét a táskáját ugyanígy?

Mindenki az alacsonyabb státuszút áll neki értelmetlenül és erőszakosan rendre tenni, de a saját súlycsoportjával miért nem meri ezt a fegyelmezősdit játszani? :)

Egyébként megismétlem az első válaszomat: nem, nem normális. Sem a lebaszás, sem a számonkérés, sem a kérés, mert az ülőhely mindenkinek ugyanúgy jár, aki pénzt fizet a tömegközlekedésért. Ha nagyon kell az elsőbbségi hely valakinek, akkor az elsőbbségi helyet elfoglaló embert lehet udvariasan megkéri, és ő majd eldönti, átadja-e a helyét vagy sem, de ez nem kötelező, csak kedves gesztus.

2023. dec. 5. 09:08
 6/38 anonim ***** válasza:
78%

Mikor fiatal voltam, minket állandóan leb@sztak valamiért. Ha köszöntünk, azért, ha nem, akkor meg azért. A buszon nekünk is jobb volt nem leülni, mert úgyis felállított valaki. Az egész életünk egy nagy leb@szás volt.

N

2023. dec. 5. 09:08
 7/38 anonim ***** válasza:
81%

Nem.

Az meg rohadtul idegesítő, amikor valaki a neten panaszkodik, hogy "senki nem adta át neki a helyet" és kiderül, hogy igazából nem is kért meg senkit, csak elvárta, hogy valaki felajánlja.

2023. dec. 5. 09:09
 8/38 anonim ***** válasza:
83%
Nincs is jobb, mint mikor egyszerre görcsölök, van iszonyatos hányingerem, fáj a fejem, és próbálok nem összeesni menstruáció alatt, de adjam át a helyem Marika néninek,mert én csak egy fiatal vagyok, nekem még semmi bajom nem lehet, ha van, akkor is csak hiszti mert régen 16 órákat dolgoztak sérvvel,ahhoz képest én csak puhány g*ciként hisztizek,és egyébként is Marika néni építette fel az országot :') Felbecsülhetetlen.
2023. dec. 5. 09:13
 9/38 anonim ***** válasza:
100%

Velem nem történt ilyen, hogy leb___tak volna. Ha jól voltam, akkor átadtam magamtól a helyem, ha a közelemben állt valaki és más nem adta át.

De olyan is volt, hogy rosszul lettem a buszon, mert iszonyat tömeg volt, dugó, stb., és akkor két idős néni segített. Az egyik átadta a helyét, adtak cukorkát, stb. :D

Szerintem nem azon múlik, hogy valaki normális vagy sem, hogy hány éves. A fiatalok és az idősek között is vannak ugyanúgy kedvesek is és bunkók is.

2023. dec. 5. 09:17
 10/38 anonim ***** válasza:
100%

Ha az idős megkéri és láthatóan tényleg rosszul van illik átadni, de akkor sem lehet érte egy embert felelősségre vonni. Lehet, hogy fáj a lába, fáradt stb, miért ne adhatná át a helyét más?

Még annyi, hogy én átszoktam adni, viszont sokszor vissza utasítják, nem utaznak sokat, nehezen állnak fel és így kényelmesebb állni nekik stb. Meg olyan is volt, hogy bőven akadt volna hely az öreg viszont kimondottan egy helyet akart(nem volt magasabban vagy ilyesmi) ilyenkor nem értem, hogy miért kell parasztnak lenni mert nem adják át a helyet

2023. dec. 5. 09:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!