Szerintetek normális leb...aszni azokat a fiatalokat, akik nem adják át a helyet az idősebbeknek tömegközlekedésen?
6. Az én életem is az :D Még tiniként volt, hogy nem volt túl sok ülőhely, az akkori barátom leült én meg az ölébe, és hát friss kapcsolat volt, egymással voltunk elfoglalva, fel sem néztünk, és akkor egy nyanya elkezdett üvöltözni velünk, hogy nem is neki, hanem egy másik néninek miért nem adjuk át a helyet, azonnal álljunk fel, milyen szüleink voltak nekünk, blablabla... A néni mondta, hogy de neki nem kell a hely, hagyjon minket, de csak tovább folytatta. Még gyerekként is volt olyan esetem, hogy ültem, majd amikor leszállt egy idősebb nő (akit észre sem vettem előtte), úgy "köszönt" el tőlem, hogy olvassam el az illemkódexet :D Ami meg nem volt olyan régen, tehát felnőttként, az, hogy tömött volt a busz, és egy nyanya le akart szállni, de nem szólt, hogy menjek arrébb, én magamtól mentem és elkezdett b.asztatni, hogy "na végre b.meg hogy arrébb mentél" mondtam neki hogy de miért nem kért meg? Azt mondja "b.meg rád másztam mit nem lehet ezen felfogni" és egy másik nyanya is nekiállt hogy mennyire undorítóak a mai fiatalok, meg úgy nézett rám egész úton ezután, mint egy gyilkosra, a vele lévő unokája is mondta, hogy utálja a fiatal felnőtteket. Meg egyszer egy idős bácsi oldalba bökött teli erőből, hogy arrébb megyek-e már.
Szerintem amúgy egyáltalán nem jogos ilyeneket csinálni. Meg ugye ez egyfajta illem, nem szabály. Ha a vonaton valaki helyét befoglalom (nem szoktam, de bármikor utazom vonattal, ülnek a helyemen), akkor persze, hogy felállok, de nem véletlenül fizetek 9500 forintot havonta, szeretnék leülni, ha van hely, és nem csak 85 éves bottal járó emberek várják el, hogy átadjam a helyet, hanem alig 60at betöltöttek is. Miközben nekem is rohadtul fáj mindenem, nem csak az időseknek lehet nehéz állni pár megállót.
Én mindig átadtam a helyemet. Éppen ezért már le se ültem. A szép lányoknak és az időseknek is.
Viszont láttam olyat, hogy egy kislány ül a széken és egy vadidegen nő lebassza mert nem adja át a helyet egy másik öregebb asszonynak. Aztán panaszkodnak ott, hogy az iskolások egész nap ülnek. Na az ilyen egy büdös nyomorék szerintem. Hogy jön ő hozzá, hogy bárkit felállítson, illetve megalázon? Ez mindenki saját dolga. Ha te ülsz a széken te döntesz. Ha ülve maradsz lehet lesznek megvető pillantások, gondolatok feléd de ezekkel nem kell foglalkozni. Ha pedig át adod akkor egy kicsit jobban fogod magad érezni tőle. De nem kötelező semmi. Mindenki magának számol el a tetteivel. Szóval nem normális bárkit is lebaszni
Tavaly helyi járatra reggel felszálltam az első ajtón, egy bácsi középen meg a kis húzós kocsijával. Elől volt üres hely, leültem. Beteg voltam. Középen állt egy másik bácsi, és elkezdték hangosan beszélni, hogy a "kislány egyből leült, nagyon elfáradnak, milyen neveletlenek." Két megállóval arrébb megüresedett mellettük két hely. Kérdezték egymástól, hogy üljenek-e le. Majd megegyeztek, hogy nem is akarnak leülni. Gondoltam ezért érdemes volt engem hangosan kibeszélni. Egy fiatal is lehet rosszul amúgy. Gyerekeknél is látom milyen hatalmas táskákkal járnak... Lehet ők is leülnének.
Múlt héten távolsági busszal mentem a páromhoz. Már az állomáson dugig volt a busz. Hátul ültek idősek is. Többen úgy ültek, hogy belül üres volt a hely, a táskájuk volt rajta. Mi meg állva nyomorogtunk több km-t. Egyiküknek se jutott eszébe beljebb ülni.
Nem mindig a fiatal a neveletlen...
Általában átadom helyi járaton a helyem amúgy időseknek. Akiken nem a rosszindulatot látom.
29N
Eszembe jutott még két sztori:
Volt egy üres vodkás üveg a buszon, még a megállóban álltunk, amikor egy nyanya elkezdett nekem magyarázni, hogy ÉN dobjam ki a kukába. Elsőre nem is fogtam fel, mit mond, mert annyira szürreális, hogy van a buszon egy szemét és megkérsz valaki mást, hogy fogja meg, szálljon le a buszról és dobja ki a kukába. Majd felállt dühösen hogy jajj csak nézel de nem csinálsz semmit.
Másik, leültem a buszon, de volt csomó másik hely is, csak gondolom a nyanya kinézte magának azt a helyet, ahova én ültem, és leba.szott, hogy jól van kislány szép volt pff...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!