Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mai világban vidéken tényleg...

Mai világban vidéken tényleg csak azok tömegközlekednek, akik nem engedhetik meg az autót ?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy lenézően hangzik, de eléggé “alja” népet látok a buszokon. Úgy alakult, hogy nem a saját kisvárosomban kaptam munkát, ezért át kell járnom. Szinte csak nyugdíjas öreg nénik, fiatal gyerekek, vagy nagyon lecsúszott népek vannak a buszon.

Én megengedhetném a saját kocsit, de rettegek a vezetéstől. Én egy viszonylag jó anyagiakkal rendelkező, diplomás nő vagyok. Azt érzem, emiatt mégsem tartozom az értelmiségi réteghez, mert nem autóval járok és nem vezetek. Kicsit megalázónak érzem valamiért, de rettegek vezetni. Jogsim is van, anno erőltették a szüleim, de azóta sem ültem volán mögé.

júl. 29. 20:42
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
89%

Diplomával nem jár együtt az érzelmi érettség, se a felnőtté válás. Keress fel egy pszichológust!

Miért nem a saját életeddel foglalkozol? Tudom, ahol nincs probléma, oda muszáj generálni minimum egyet.

júl. 29. 20:52
 2/25 anonim ***** válasza:
21%
Kb így van, ahogy írod.
júl. 29. 20:55
 3/25 anonim ***** válasza:
93%

"Azt érzem, emiatt mégsem tartozom az értelmiségi réteghez, mert nem autóval járok és nem vezetek."

Jézusom!

Neked sürgősen pszichológushoz kéne fordulnod a kisebbrendűségi érzéseid miatt!

Egyetemet végzett férfiként soha eszembe nem jutott ilyesmi, amikor a városban buszoztam, vagy vidékre vonatoztam. Mondom ezt úgy, hogy van jogsim, van autóm, rendszeresen vezetek. Én mindig azzal közlekedek, amivel éppen praktikusabbnak tartom. Ez lehet autó, tömegközlekedés, kerékpár és gyaloglás egyaránt.

Nézz végig magadon: te autót vezetni rettegsz, a tömegközlekedés közben nem érzed magad értelmiséginek, azt meg se kérdezem, biciklizni szoktál-e.

A hiba benned van!

júl. 29. 20:57
 4/25 A kérdező kommentje:
Szoktam biciklizni:D azt sokkal jobbnak érezném, de 45 kilométerre van a munkahelyem, annyira sportos meg nem vagyok, hogy ezt minden nap 2x megtegyem.
júl. 29. 20:59
 5/25 anonim ***** válasza:
69%
A #2-es válaszoló is mehet a kérdező után a diliházba.
júl. 29. 21:02
 6/25 anonim válasza:
92%
Pedagógus vagyok, Hódmezővásárhelyről busszal járok Szegedre dolgozni. Nem vettem észre azt, amiről írsz.
júl. 29. 21:03
 7/25 anonim ***** válasza:
86%

Az tényleg sok ahhoz. De naponta 2x45 km-t autózni, mikor a buszbérlet nagy részét kifizeti a cég, a benzinbe meg gondolom nemigen adna bele, a legnagyobb marhaság lenne.

Számolj utána, havonta mennyi benzint fogyasztanál el, és arra mennyi pénzed menne el!

Na, meg legyünk már egy kicsit környezettudatosak is. Az ilyenek miatt vannak a forgalmi dugók minden város bevezető útjain reggel és délután.

júl. 29. 21:03
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem, elégg primitív dolog ezt hinni.

Sokszor csupán egyszerűbb a tömegközlekedés (főleg kötött pályás eszközökön), ráadásul kényelmesebb, ha utazás közben pl. tudsz olvasni.

És persze környezet szempontjából sem mindegy.

júl. 29. 21:15
 9/25 anonim ***** válasza:
31%

"Mai világban vidéken tényleg csak azok tömegközlekednek, akik nem engedhetik meg az autót ?"

Miét? ki más közlekedne még rajtuk kívül? Van egy kis réteg, mint pl te is, aki fél a saját árnyékától is.. de elenyészőek.

júl. 29. 21:17
 10/25 anonim válasza:
96%
Nézz körül a budapesti agglomerációban, mit látsz? Bizony a diákok és nyugdijasok között jó sokan vannak, akik NEM kocsival járnak dolgozni. Miért? Mert elkeseritően torlódik és áll a dugóban minden! AZ autók egymástól nem tudnak menni.
júl. 29. 21:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!