Bliccelős témájú poszt a FB-n, én megjegyeztem, hogy nem értem a bliccelőket, mikor nálunk már-már nevetségesen olcsó a budapesti közösségi közlekedés, erre jön egy figura, röhögőfejez és ezzel áll elő: "majd ha normális elfogadhato szolgáltatást nyujtanak akkor lesz jegy vagy bérlet addig ne akarja kérni mert nincs". Namost ha egy balf@sz elkezd fröcsögni az nem ihlet kérdés kiírást, de tényleg érdekelne, hogy mit van mit szídni rajta? Pontosak, jók a járművek, a HÉV valóban kicsit avítt, de elvisz az is, a kijelzők, a menetrendek tejlesen jók. Sokrétű árfekvésű jegyek, bérletek állnak rendelkezésre. Szerintem a budapesti "tömegközlekedés" az EU-n belül is kiemelkedő ár/érték arány. De érdekelne, hogy más hogy gondolja. Nem a magyarsavanykás magyarfrusztrált "semmisejó" és a "szar se elég büdös" mentalitású nyomorultak véleménye érdekel, hanem akinek vannak észérvei és megalapozottan kritizálja.
Most valóban nagyon jó a tömegközlekedés Budapesten, ugyanis az adók nagy részét arra költik. Még az autó tulajdonosok út javítás és fenntartásra beszedett összegeit is a tömegközlekedésre költik. Ezzel gondolom azt akarják elérni, hogy minél többen tömegközlekedjenek, kevesebb legyen az autó, drágábbak legyenek az ingatlanok Budapesten stb. Szimplán semmi sem jó a beszólogatónak. Az élete valamelyik részén lévő problémát valahol ki kell adnia.
2024. máj. 6. 21:05
2/21 anonim válasza:
Jó a tömegközlekedés.
2024. máj. 6. 21:38
3/21 anonim válasza:
Nem a lefedettséggel, járatsűrűséggel van a gond, az megfelelő. Hanem nem szűrik elég hatékonyan az utazási feltételeket megszegő utasokat. Folyton tele van részegekkel, csövesekkel, balhézókkal. Ezeket el kéne tüntetni. Akár úgy, hogy a sofőr ki se mozdul a biztonságos fülkéből, hanem felszólítja a hangosbemondón, ha nem reagál rendőrt hív. A MÁV-nál és a Volánbusznál érdekes módon működik az utasok szűrése. Volt már rá példa, hogy kihívták a rendőröket a balhézó alakra, a vonatnak meg kellett várnia míg kijönnek és elviszik, emiatt 5 percet állt a vonat, de elfogadom ezt a késést, ha utána normális körülmények között lehet utazni. De amíg Budapesten ők is utazhatnak, ráadásul ingyen, addig én is ingyen utazhatok. Egyenlőség van ha jól tudom, amit az egyik megtehet azt megtehetem én is. Majd ha nem teheti meg akkor én se fogom.
2024. máj. 7. 08:48
4/21 anonim válasza:
Akik szidják, csak próbálják jobb fényben feltüntetni a bliccelésüket, de ésszerű érveket nem tudnak felhozni.
Budapesten a közösségi közlekedés kiemelkedően jó, és emellett nevetségesen olcsó is.
Amit sokan szoktak kifogásolni, az az utazóközönség összetétele (hajléktalanok, illetve balhézó, kéregető egyének) de ez bőven túlmutat a BKK/BKV meg úgy összességében a főváros hatáskörén, és más nagyvárosban (ahol akár sokkal drágább is a közösségi közlekedés) is ugyanúgy probléma.
2024. máj. 7. 08:51
5/21 anonim válasza:
A 3-as válaszolónak: Az utasok szűrése távolsági közlekedésben sokkal egyszerűbb, mint egy városiban, főleg egy Budapest méretű városi közlekedésben, szóval hülyeség a Volánnal meg a MÁV-al összehasonlítani. És ugye a járművezetőknek, meg a jegyellenőröknek nincsen hatásköre, meg eszköze intézkedni a balhézókkal szemben. Rendőrt tud kérni ha nagyon elfajul a dolog, de ha mondjuk minden egyes hajléktalanra rendőrt hívnának, akkor megbénulna a közlekedés.
2024. máj. 7. 09:02
6/21 anonim válasza:
Konstans bliccelés=lopás (az esetit ne számoljuk ide.)
Tele van az ország ilyen ingyenélőkkel, akik megmagyarázzák hogy mi miért JÁR nekik (olyan dolgok amiért a rendes emberek fizetnek, nem is keveset), valamint hogy az államtól/önkormányzattól/közösségtől lopni nem is bűn, az adócsalást is beleértve. Ez a mentalitás eléggé általános volt az átkosban és sajnos ma sem ritka.
2024. máj. 7. 09:54
7/21 anonim válasza:
Csak az gondolja, hogy Pesten jó a tömegközlekedés, aki a belvárosban lakik. A külső kerületekben (és az agglomerációban) a járművek ritkán járnak, túlzsúfoltak, szinte soha nem a kiírt időpontban jönnek, és átszállás nélkül kb. semmilyen belvárosi célpont nem érhető el, de általában egy átszállással sem. Ezek az átszállások még optimalizálva sincsenek, nem ritka az olyan út, ahol az embernek akár 20-30 perce is elmegy a várakozással.
2024. máj. 7. 10:06
8/21 anonim válasza:
#7 Külső kerületben lakom, 8 percenként járnak a buszok, villamosok minden irányban. 1 villamossal be lehet jutni a belvárosba. Akinek ez rossz, az valamilyen álomvilágban él. Mutass már jobbat a világban.
2024. máj. 7. 13:50
9/21 anonim válasza:
Ha feléd villamosok járnak, akkor az nem is igazi "külső kerület", ahol laksz :-)
2024. máj. 7. 13:53
10/21 anonim válasza:
#9 Pedig Budapest egyik legkülsőbb kerülete. Utána már agglomeráció van. Azt mondod belváros lenne Budapest szélén? 🤣
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!