Az új országon bérleten belül mit jelent az hogy "helyi közösségi közlekedésre (pl. BKK) nem érvényes a bérlet, de Budapesten belül a helyközi szolgáltatók járatain lehet utazni". Mi számít helyközi szolgáltatói járatnak, ami nem BKK?
Az kormányhatározat, ami nem jogszabály.
Ettől függetlenül érdekes, hogy a Közlönyben közzétett szöveg eltér a MÁV által kommunikálttól.
BKK és más helyi társaságok által üzemeltetett helyi járatokon nem érvényes, ezt jelenti az idézett rész, de helyközi szolgáltatóknál igen. Tehát ha te városon belül olyan járatot veszel igénybe ami helyközi, akkor érvényes az adott vármegyén belül. Viszont nagy marhaság lenne amit a kormányhatározat előirányoz, mert így akkor vagy Budapest-bérletet kéne váltani annak is, aki eddig megúszta egyetlen bérlettel mert a munkahelye közel van a megállójához és nem volt rá szüksége, vagy marad az eredeti viszonylatos bérleténél, aminek meg az ára nem változik. Vagy a HÉV is kérdés, mert Budapesten belül tudtommal vonaljegy kell rá. A logikus szerintem az, ha a Budapesten kívüli busz- és vonatjáratok a budapesti végállomásukig használhatóak + tudtommal Budapest is Pest vármegyében van, nem számít külön vármegyének.
Aki a városon belülre jár be napi szinten, azoknak szerintem a túlnyomó többsége rendelkezik BKV bérlettel, szóval ez szerintem nagyon nagyon kevés embert fog érinteni.
#6: "Budapest is Pest vármegyében van, nem számít külön vármegyének." De, elvileg Budapest nem része Pest (vár)megyének. "Magyarország területét 3 országrészre, 7 tervezési-statisztikai régióra, 1 fővárosra és 19 megyére (benne 25 megyei jogú városra), 3155 településre és 23 kerületre osztják." - [link]
Én Budapesten születtem, olyan iraton, ahol megye rovat is van, azt nálam ki szokták húzni.
Ezeket miért nekem írjátok? :D
#6 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!