A máv bérlete, amely csak budapest bérlettel érvényes, arra milyen díjszabás vonatkozik?
A BKSZ határig elővárosi közlekedésben beszámítható a Budapest bérlet.
A határ nem minden esetben 100km, város van megadva.
A belföldi menetdíjtáblázatban van vonalanként, hogy melyik közigazgatási határállomás és melyik BKSZ határállomás.
A menetdíjtáblázat nyilvános a MÁV honlapján megtalálod.
Csak BKSZ területen belül vehető csatlakozó jegy. Az ára ugyanannyi, mintha normál jegyet vennél, de a km-t csak bp. közig határától kell számolni.
A 26. oldalon találod, hogy melyik vonalon mi a BKSZ határ és mi a BP közig határ.
Ez egy régi térkép, de nem sokat változott azóta a BKSZ:
Az ezen belüli utazásokra lehet venni csatlakozó jegyet.
De egyébként ha a jegyvásárlásnál bepipálod, hogy van BP bérleted, akkor annak megfelelően kalkulálja a jegyárat.
Mivel metró felújítás van, emiatt Nyugati - Köki, Nyugati - Ferihegy között, az IC-re is jó a Budapest bérlet. Kalauztól kérdeztem: elfogadják.
Amúgy én is utaztam már így vonaton.
Csak arra kell figyelni, ha valakinek oda szól a jegye, ahol ülsz, akkor azt át kell adnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!