Az okosjegy csak adott vonatra szól?
Pl. 3 órási vonatra veszem, de nem érem el csak a 4 órásit akkor arra már nem szállhatok fel vele?
Amikor nem okosjegyet vettem volt hogy későbbi vonattal is mehettem, okosjegynél mi a helyzet?
Abszolút. De ez a MÁV honlapján is rajta van.
De saját tapasztalat is. Én okosjegyes IC-t késtem le. Semmi visszatérítés nem kérhető, és a jegy semelyik "része" nem használató fel egy új vonaton. Még akkor sem ha kiegészítő jegyet veszek hozzás.
De egyébként nem IC-n is így lenne. Az okosjegynél maximum annyi tehető, hogy indulási időpont előtt 12 órával visszaváltható (mínusz kezelési költség).
12 órán belül vagy leutazni lehet, vagy elbukni. Nincs több opció.
Amúgy úgy látszik, túl népszerű lett az okosjegy. Az első osztályra (legelább is IC-re) már nem vehető. (AMit nem is értek, mert most így még üresebb lesz az 1 osztály, és akik átkényszerülnek 2. osztályr, azoktól a bevétel is kevesebb lesz.).
És egyes vonalakon is megszűnt az okosjegy, ahol eddig volt.
#3:
Nem kalauz függő.
Ti egy magasabb kategóriás jeggyel ültetek át a sima gyorsvonati részbe, ugyanazon vonaton. Ahol még helyfoglalás sincs. Ez nem fáj a MÁV-nak, hiszen köszöni, hogy drágább szolgáltatást vettetek, de nem használjátok ki.
Fordítva nem szokott működni. Rendszeresen látom, hogy ahol a gyorsvonat/IC kombó szerelvény van, és valaki helyjegy nélkül az IC vagonba ül be "véletlenül", onnan a kalaj átküldi a gyorsvonati részbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!