Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Az okosjegy csak adott vonatra...

Az okosjegy csak adott vonatra szól?

Figyelt kérdés

Pl. 3 órási vonatra veszem, de nem érem el csak a 4 órásit akkor arra már nem szállhatok fel vele?

Amikor nem okosjegyet vettem volt hogy későbbi vonattal is mehettem, okosjegynél mi a helyzet?

febr. 18. 15:10
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
100%

A 2699 úgy jön ki, hogy a MÁV gondolt egyet, hogy ennyi legyen a Békéscsaba-Bp okosjegy.

[link]

A 3410 nem okosjegy, hanem a normál teljesárú menetjegy 200 km-re.

febr. 18. 17:11
 22/46 A kérdező kommentje:
Értem, akkor végülis 710 Ft kedvezmény van az okosjegyre csak kell hozzá tudni pontosan melyik vonattal utazik az ember, és nem aznap megvenni. Világos.
febr. 18. 17:28
 23/46 anonim ***** válasza:
Az okosjegyet aznap is veheted, ha nem fogyott még el.
febr. 18. 18:23
 24/46 A kérdező kommentje:

A máv oldalán ez van feltüntetve:

"Csak elővételben váltható, legkésőbb a vonatindulás előtti napon."

De elképzelhető, hogy aznap is eladják, ha még marad?!

febr. 18. 19:49
 25/46 anonim ***** válasza:
100%
Oh, valóban. Bocsánat, régebben nem így volt szerintem.
febr. 18. 19:59
 26/46 anonim ***** válasza:

Valószínűleg régebben volt így.

2021: [link]

2023: [link]

ma: [link]

febr. 18. 20:04
 27/46 anonim ***** válasza:
Az IC-re szóló jegy (még ha okosjegy is) érvényes a gyorsvonati részbe is.
febr. 19. 19:52
 28/46 A kérdező kommentje:
Köszi szépen
febr. 19. 20:07
 29/46 anonim ***** válasza:

#13,16:

Az orszagberelet arat ne szamold mar el egy utazasra. Mert hamis eredmenyt ad. Az nyilvan azert van mert tobbszor hasznalod.

Ha a 2.500 Ft-os berleted, es 5 alkalommal hasznalod, akkor egy utazasnal kvazi csak 500 Ft volt. És ehhez add hozza a helyjegyet.

márc. 7. 17:06
 30/46 A kérdező kommentje:

Miért ne számolhatná egy utazásra?

Én egy utazásra, azaz oda- vissza használtam fel az Országbérletet, abszolút nem többször használtam fel, hiszen nem volt hova. 1x mentem fel vele Pestre. Minek menjek, ha nincs több dolgom ott?

Akkor is jobban kijöttem 1 országbérlettel, ha 1x mentem oda és vissza, mintha jegyet vásároltam volna oda-vissza.

Tök mindegy hányszor használod a bérletet, ha 1x, ha 5x, ha 100x akkor is ugyanannyiba kerül.

márc. 7. 17:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!