Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Az okosjegy csak adott vonatra...

Az okosjegy csak adott vonatra szól?

Figyelt kérdés

Pl. 3 órási vonatra veszem, de nem érem el csak a 4 órásit akkor arra már nem szállhatok fel vele?

Amikor nem okosjegyet vettem volt hogy későbbi vonattal is mehettem, okosjegynél mi a helyzet?

febr. 18. 15:10
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:

A diák országbérlet megéri egy útra, a teljesárú egészen biztosan nem.

Záhonyból (ennél messzebbről nem nagyon tudsz Pestre menni az országban) oda-vissza 12300 forint a jegy IC-re, a BKK napijegy 2500 forint, tehát legalább egy ötezressel bentebb vagy, ha máskor nem használod a tömegközlekedést.

márc. 7. 18:05
 32/46 A kérdező kommentje:
Országbérlettel használható a BKK
márc. 7. 18:30
 33/46 anonim ***** válasza:
61%

Napijeggyel nem, de még így is olcsóbb.

Az országbérlet 18900 Ft.

A két napijegy 4999+2500=7499 Ft. Ha aznap vásárolt IC-helyjegyet is számolunk hozzá, akkor az +2×990 Ft, vagyis összesen 9479 Ft (de ez az országbérlet mellé is kell, ha IC-vel utazol).

Ha hagyományos jegyet veszel IC-helyjeggyel és BKK napijeggyel, akkor 12300+2500=14800 Ft. Okosjeggyel lehet spórolni további ezreket (a közvetlen IC-vel egy irányba 2761 Ft-ot). Okosjeggyel oda-vissza 9298 Ft a teljes ár BKK-napijeggyel, ez picivel olcsóbb, mint a napijegy aznap váltott helyjegyekkel (előreváltottal fordítva).

Ha nem kell BKK-napijegy, hanem csak néhány vonaljegy, az nyilván annyival olcsóbb (a napijegy picivel olcsóbb, mint hat vonaljegy).

Sehogy nem jön ki, hogy a teljesárú országbérlet megéri egy út miatt.

márc. 7. 18:49
 34/46 A kérdező kommentje:

Hol láttál teljesárú országbérletet?

Mindenhol diákot írtam.

Másért a BKK-n a diák és a teljesárú országbérlet is használható.

márc. 7. 21:31
 35/46 anonim ***** válasza:

Kérdező:

Ha oda vissza használtad az országbérletet, akkor már eleve hamis eredményt ad a hasonlítgatás ha egy útra számolod.

Mert az két út... minimum.

márc. 8. 20:26
 36/46 A kérdező kommentje:

És mitől lenne másabb?

Ha jegyet veszek akkor is oda vissza megyek.

Hiába számolgatsz bármit is már rég hazaértem, és nem volt mit számolgatni akkor sem.

Egyértelmű, hogy a diák országbérlet amit akkor is írtam sokkal jobban megéri.

márc. 9. 10:03
 37/46 anonim ***** válasza:

Az eredeti kérdésben nem volt szó a diákról, a legelső említés is csak a 11. hozzászólásban van. Egyébként is csak egy mellékszál ez az eredeti kérdéshez képest.

A diák országbérlet a megjelenésének pillanatában egy szuperolcsó dolog volt, ahhoz még hozzájött március elsejével a pesti tömegközlekedés - de a kérdés egyrészt nem erről szólt, másrészt még korábban megszületett, mint a fővárosi-minisztériumi megegyezés.

márc. 9. 13:26
 38/46 A kérdező kommentje:

Le lett írva, hogy vettem a páromnak is 1 jegyet (amire vonatkozott a kérdés)

meg magamnak ( az országbérlet) Ebben mi olyan bonyolult?

Te az országbérletet hoztad fel, azért reagáltam arra.

márc. 9. 14:33
 39/46 anonim ***** válasza:
Abszolút nem arról szólt az eredeti kérdés, hogy mi éri meg jobban, a jegy vagy az országbérlet. Itt még arról sem volt szó, hogy kedvezményes, vagy teljesárú. Azért ezt felfogni sem olyan bonyolult.
márc. 9. 15:12
 40/46 A kérdező kommentje:

Lassan már 1 hónapos a kérdés.

Tökre nem érdekel senkit, hogy mit szólsz hozzá 1 hónap múlva a kérdéshez, már a kérdést is rég elfelejtettem ...

márc. 9. 15:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!