Az okosjegy csak adott vonatra szól?
Pl. 3 órási vonatra veszem, de nem érem el csak a 4 órásit akkor arra már nem szállhatok fel vele?
Amikor nem okosjegyet vettem volt hogy későbbi vonattal is mehettem, okosjegynél mi a helyzet?
A diák országbérlet megéri egy útra, a teljesárú egészen biztosan nem.
Záhonyból (ennél messzebbről nem nagyon tudsz Pestre menni az országban) oda-vissza 12300 forint a jegy IC-re, a BKK napijegy 2500 forint, tehát legalább egy ötezressel bentebb vagy, ha máskor nem használod a tömegközlekedést.
Napijeggyel nem, de még így is olcsóbb.
Az országbérlet 18900 Ft.
A két napijegy 4999+2500=7499 Ft. Ha aznap vásárolt IC-helyjegyet is számolunk hozzá, akkor az +2×990 Ft, vagyis összesen 9479 Ft (de ez az országbérlet mellé is kell, ha IC-vel utazol).
Ha hagyományos jegyet veszel IC-helyjeggyel és BKK napijeggyel, akkor 12300+2500=14800 Ft. Okosjeggyel lehet spórolni további ezreket (a közvetlen IC-vel egy irányba 2761 Ft-ot). Okosjeggyel oda-vissza 9298 Ft a teljes ár BKK-napijeggyel, ez picivel olcsóbb, mint a napijegy aznap váltott helyjegyekkel (előreváltottal fordítva).
Ha nem kell BKK-napijegy, hanem csak néhány vonaljegy, az nyilván annyival olcsóbb (a napijegy picivel olcsóbb, mint hat vonaljegy).
Sehogy nem jön ki, hogy a teljesárú országbérlet megéri egy út miatt.
Hol láttál teljesárú országbérletet?
Mindenhol diákot írtam.
Másért a BKK-n a diák és a teljesárú országbérlet is használható.
Kérdező:
Ha oda vissza használtad az országbérletet, akkor már eleve hamis eredményt ad a hasonlítgatás ha egy útra számolod.
Mert az két út... minimum.
És mitől lenne másabb?
Ha jegyet veszek akkor is oda vissza megyek.
Hiába számolgatsz bármit is már rég hazaértem, és nem volt mit számolgatni akkor sem.
Egyértelmű, hogy a diák országbérlet amit akkor is írtam sokkal jobban megéri.
Az eredeti kérdésben nem volt szó a diákról, a legelső említés is csak a 11. hozzászólásban van. Egyébként is csak egy mellékszál ez az eredeti kérdéshez képest.
A diák országbérlet a megjelenésének pillanatában egy szuperolcsó dolog volt, ahhoz még hozzájött március elsejével a pesti tömegközlekedés - de a kérdés egyrészt nem erről szólt, másrészt még korábban megszületett, mint a fővárosi-minisztériumi megegyezés.
Le lett írva, hogy vettem a páromnak is 1 jegyet (amire vonatkozott a kérdés)
meg magamnak ( az országbérlet) Ebben mi olyan bonyolult?
Te az országbérletet hoztad fel, azért reagáltam arra.
Lassan már 1 hónapos a kérdés.
Tökre nem érdekel senkit, hogy mit szólsz hozzá 1 hónap múlva a kérdéshez, már a kérdést is rég elfelejtettem ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!