Szerintetek mennyire fog megnőni az utaslétszám a buszokon és vonatokon az új bérleteknek köszönhetően?
Figyelt kérdés
Eddig milyen gyakran használtatok tömegközlekedést és ezután milyen gyakran fogjátok?2023. ápr. 29. 10:35
1/21 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy nőne, legfeljebb akik eddig használták azoknak lesz olcsóbb. Aki meg autózik az marad az autónál.
2/21 anonim válasza:
Budapesten belül napi szinten használom a tömegközlekedést, de ezt nem érinti az új bérlet.
Budapesten kívüli úticél esetén az esetek 90%-ában viszont autót használok, és ez ezután sem fog változni.
3/21 anonim válasza:
Nekem nem fogja befolyásolni a tömegközlekedés használati szokásaimat az új bérlet.
5/21 anonim válasza:
Helyközi, rövidebb viszonylaton nőhet az uatsszám, főleg a megyeszékhelyek környékén. Illetve nyáron a Balaton felé és onnan Budapestre. Távolsági viszonylatban nem hiszem, hogy jelentősen többen lesznek.
6/21 anonim válasza:
Bátor becslés, hogy semennyire. Valószínűleg sokat fog nőni a hobbiutazások száma, különösen a diákok esetében. Felénk, a Budapest - Baja buszjáratokon már így is gyakori a csúcsidőben, hogy Budapest - Kiskunlacháza szakaszon (~50 perc) állni kell, tehát ha az új bérletek miatt Baja és Kiskunlacháza között csak 5 ember is úgy dönt, hogy inkább busszal megy, máris káosz lesz. Márpedig ez nem egy nagy szám.
7/21 anonim válasza:
Abból kiindulva, hogy az ingyen utazó nyugdíjasok is rengeteget utaznak össze-vissza, pl. csak mert a városi piacon 100Ft-tal olcsóbban tud venni három citromot (ezt szó szerint hallottam a múltkor a buszon), én is elég bátor becslésnek tartom, hogy ez a másik kedvezményes lehetőség meg ne vonzana be új utasokat, de azért szerintem tömeges sem lesz a jelenség.
8/21 anonim válasza:
Szerintem is sok lesz az új szabadidős utas, különösen a diákok. Én is legszívesebben beiratkoznék így közelebb a negyvenhez, hogy párezer forintból kedvemre utazgathassak.
9/21 anonim válasza:
Nem nagyon. Aki most autóval jár, az jellemzően a rossz menetrend vagy a szolgáltatás megbízhatatlansága miatt kerüli a tömegközlekedést.
10/21 anonim válasza:
#6 Mondjuk igaz, a diákság számára konkrétan ingyen van az egész éves országos utazás. Egy ebéd ára.
Viszont szerintem ez is csak részigazság, hiszen a diákság számára eddig sem az utazás ára volt a meghatározó tényező. Ettől függetlenül nem sajnálom tőlük, hiszen az ő utazásukat is a dolgozó szüleik fizették eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!