Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hogyan bizonyíthatnám be az...

Hogyan bizonyíthatnám be az igazamat?

Figyelt kérdés

Még nyár elején vonattal szerettem volna eljutni A pontból B pontba. A vonat 15:52kor indult. 15:34kor érkeztem az állomásra. Beálltam a sorba, hogy jegyet vehessek, azonban reklamáció és munkaerőhiány miatt, nem haladt a nyamvadt sor. 15:51kor még 4en voltak előttem, én pedig időpont miatt nem késhettem le a vonatot, ezért átszaladtam a peronra és felszálltam a vonatra. Kb. 3 perc múlva jött a kalauz, akinek mondtam, hogy sajnos nem tudtam jegyet venni, hiába álltam sorba 17 percig (automata sem volt). Szerettem volna jegyet venni a kalauztól. 540 Ft.- lett volna alapból a jegy. 1000 Ft.- készpénz volt csak nálam. A kalauz 2940 Ft.-ot kért, amit mivel nem volt nálam annyi forint és eurót pedig nem fogadnak el, nem tudtam kifizetni. Erre egy 16.000 Ft.-os bírságot kaptam. Amit fellebbezés miatt nem fizettem be, ugyanis jogtalannak tartom, hogy önhibámon kívül kerültem ilyen helyzetbe. Szerintem időben kiértem egy viszonylag kis állomásra ahhoz, hogy jegyet vehessek. Mit tehetek ezügyben? Nyeljem le és fizessem be, a mára már duplájára nőtt összeget vagy tehetek valamit? Egyébként a jegypénztár mellett lévő pékség egy ismerősömé, akitől még aznap elkértem az adott időszak kamerafelvételét, amin én nyílván látom magam, de egy idegen a felvételt látva, nem biztos, hogy elfogadná, hogy én vagyok látható a felvételen.

Köszi a segítséget előre is.

2021. okt. 19. 13:44
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
100%

#27 Lehet, hogy a pénztáros hibázott, amikor nem állította félre a reklamálót, hogy a többieket kiszolgálja. Valószínűleg nem tudta,de az ilyen esetekre hivatkozva visszalehet élni a kalauz jóhiszeműségével.

Minden estre az utasnak nem volt érvényes jegye, továbbá a pótdíjat nem fizette be határidőre. Mindkettő tény.

2021. okt. 21. 09:18
 32/49 anonim ***** válasza:
100%

„30/31 anonim ***** válasza:

Leírtad, hogy a törvényeket a MÁV kénye-kedvére szabta az állam. Ezzel aztán sokat mondtál.”

Valami baj van az appercipiáló képességeddel, mert nem ezt írtam.

Azt viszont igen, hogy a világon sehol nem tudnak 100%-ban kihasználható rendszereket kiépíteni. Sehol. A leggazdagabb országokban sem.

Ha egy kis vasúti megállóban, ahol jellemzően 8-10 ember fordul meg egy nap alatt összesen, nem lehet 2-4-10 pénztárt üzemeltetni, mert hátha egyszer jön valami nagyobb csoport+reklamáló Ilyen sehol nincs.

2021. okt. 21. 09:24
 33/49 anonim ***** válasza:
11%

Ezen már túlléptünk. Leírtam, hogy a MÁV-nak lehetősége lenne fedélzeti jegyárusításra is, amire ti csak annyit voltatok képesek válaszolni, hogy pótdíjjal együtt ott is lehet jegyet venni.

2021. okt. 21. 09:25
 34/49 anonim ***** válasza:
95%

És ezzel mi a bajod? A BKK járatain is alapból drágább a jegy. Őket is hátsón kell billenteni?

Sok-sok év, amikor Bécsben jártam, akkor valami hasonlót tapasztaltam (a számok nem fontosak, azt per has írom):

Járművön, automatából vett jegy 17 schilling, pénztárban, viszonteladóknál 12 schilling, gyűjtőjegy 8 schilling.

A kapitalisták már csak ilyenek. Ők menjenek a pokolba, a MÁV-val együtt.

2021. okt. 21. 09:34
 35/49 anonim ***** válasza:
0%
A BKK-nál alig 30 százalékkal drágább a járművön vett jegy. A kérdező esetében több mint 400 százalékkal drágább.
2021. okt. 21. 09:40
 36/49 anonim ***** válasza:
100%

35-ös! Drága csillag, nézd csak:

3 munkanapon belüli befizetés: Amennyiben Ön a vonaton együttműködést tanúsított munkatársunkkal, és tartozását az utasleadási lap bemutatásásval három munkanapon belül rendezi, úgy bizonyos esetekben a felszámított 8 ezer Ft pótdíj helyett csak mérsékelt összegű pótdíjat, 2 600 Ft-t kell megfizetnie

2600 forint!

2021. okt. 21. 09:48
 37/49 anonim ***** válasza:
15%
És szerinted a 2600 hány százaléka az 540-nek?
2021. okt. 21. 09:59
 38/49 anonim ***** válasza:
100%

De akkor is csak ennyi, ha 14 ezer forintos a jegy.

A BKK 8000 forintos pótdíja hányszorosa a 350 forintoknak?

2021. okt. 21. 10:04
 39/49 anonim ***** válasza:
0%
A BKK-nál nem fordulhat elő, hogy a jegyvásárlás miatt lekésed a valamit, mert majdnem mindenhol tudsz jegyet venni a helyszínen is. Ahol meg nem tudsz, azok kb. 5 percenként járnak.
2021. okt. 21. 10:20
 40/49 anonim ***** válasza:
100%

#13 Svájcban rendeztek már helyi népszavazást arról, hol legyen a villamosmegálló. De a vasút üzletszabályzatát ott sem bocsátják népszavazásra.

Ha nem tetszik, hogy az üzletszabályzatot nélküled fogadták el, fordulj az ombudszmanóhoz, majd ő az Alkotmánybíróság elé viszi az ügyet.

2021. okt. 21. 13:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!