Ismerősöm a 2es metróra szállt fel, deákon átszállt, majd a 3as metró egy megállójánál leszállt. A kijáratnál a bkv ellenőr megbüntette, arra hivatkozva, hogy a deáktól is kellett volna jegyet vennie, ami nem így van. Hogyan bizonyíthatja az igazát?
#1, neked nincs igazad: " Az M1, M2, M3, M4 vonalak teljes hosszán egyszeri utazásra jogosít az ezen vonalak közötti átszállással." ( [link]
Ha megvan a menetjegye, rajta olvasható bélyegzővel, aminek alapján azonosítani lehet az állomást és az időpontot, illetve a pótdíjazáskor is készült olyan dokumentum, amin rajta van a helyszín és az időpont, akkor annak alapján reklamálhat.
szerintem is az ellenőr és az 1-es tudja rosszul. a Deákon rég ki is szerelték már a kapukat a két metró között.
Ha annyiszor megbüntettek volna ahányszor hasonlóan utaztam min a kérdező ismerőse megvehetném a várat kilóra a bűntik összegéből.
ha az ellenőr észrevette a jegyről hogy hol szállt fel az utas akkor meg elvileg olvasható a nyomtatás.
Meg kell reklamálni, mert tévedett az ellenőr (a leírtak alapján).
Pl. egy Örs/Keleti, Keleti/Kálvin tér, Kálvin tér/Újpest egy jegy, noha két átszállás
Kálvin/Deák, Deák Hősök tere folytatáson lehetne vitatkozni, de szerintem az is egy jegy.
Tehát M2, M4, M3, M2. Itt csak az a kérdés, egy iránynak számít-e Kálvin-Deák-Hősök tere.
Deákról csak megfordulni tudnál úgy, hogy még egy jegy kelljen.
#5: Kálvin-Deák-Hősök tere is egy jegy, miért is ne számítana egy iránynak? Csak a visszafelé utazás nem megengedett.
A Mexikói-Deák-Kálvin-Keleti-Örs is egy jegy, és így mind a 4 vonalat útba ejted.
Sőt a Keleti-Kálvin-Deák- Keleti háromszögben a jegy érvénytartama (80 perc) alatt lehet körözni, mert abban sincs visszafelé utazás, a zárt kör nem az. Ezt már itt többször megvitattuk, most is biztos lesz, aki szerint nem így van.
#1:
Amire te gondolsz, az már nagyon régen volt, mikor még volt metró átszállójegy, meg szakasz-átszállójegy, akkor még valóban így működött, de ma már csak szakaszjegy van.
6-os!
Lehet, félreérthető voltam, de írtam, hogy folytatás.
Erre az útvonalra gondolok: Örs-Keleti-Kálvin-Deák-Hősök tere. Nem logikus útvonal, de az is igaz, nem előírás az észszerűség.
"Sőt a Keleti-Kálvin-Deák- Keleti háromszögben a jegy érvénytartama (80 perc) alatt lehet körözni, mert abban sincs visszafelé utazás, a zárt kör nem az"
Pontosan 3 kör lehet egy jeggyel, 20-25 perc 1 kör :) Lemértem többször is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!