Hogyan bizonyíthatnám be az igazamat?
Még nyár elején vonattal szerettem volna eljutni A pontból B pontba. A vonat 15:52kor indult. 15:34kor érkeztem az állomásra. Beálltam a sorba, hogy jegyet vehessek, azonban reklamáció és munkaerőhiány miatt, nem haladt a nyamvadt sor. 15:51kor még 4en voltak előttem, én pedig időpont miatt nem késhettem le a vonatot, ezért átszaladtam a peronra és felszálltam a vonatra. Kb. 3 perc múlva jött a kalauz, akinek mondtam, hogy sajnos nem tudtam jegyet venni, hiába álltam sorba 17 percig (automata sem volt). Szerettem volna jegyet venni a kalauztól. 540 Ft.- lett volna alapból a jegy. 1000 Ft.- készpénz volt csak nálam. A kalauz 2940 Ft.-ot kért, amit mivel nem volt nálam annyi forint és eurót pedig nem fogadnak el, nem tudtam kifizetni. Erre egy 16.000 Ft.-os bírságot kaptam. Amit fellebbezés miatt nem fizettem be, ugyanis jogtalannak tartom, hogy önhibámon kívül kerültem ilyen helyzetbe. Szerintem időben kiértem egy viszonylag kis állomásra ahhoz, hogy jegyet vehessek. Mit tehetek ezügyben? Nyeljem le és fizessem be, a mára már duplájára nőtt összeget vagy tehetek valamit? Egyébként a jegypénztár mellett lévő pékség egy ismerősömé, akitől még aznap elkértem az adott időszak kamerafelvételét, amin én nyílván látom magam, de egy idegen a felvételt látva, nem biztos, hogy elfogadná, hogy én vagyok látható a felvételen.
Köszi a segítséget előre is.
Sehogy.
Vagy kifizeted most, vagy hagyod még kamatozni, esetleg kivárod a végrehajtást. Jegyet pedig lehet venni elővételben is, vagy másfél perc alatt mobilon is akár.
Nem fogják elfogadni az érvelésed sehol.
Hoztál egy döntést. Jegy nélkül szálltál fel a vonatra. A vasutat nem érdekli, hogy te sietsz valahová.
Hasonló velem is megesett Csehszlovákiában, csak ott a pénztáros hibájából. Megvolt oda-vissza a menetjegyem, csak helyjegyet kellett volna vennem. Azt mondja, nem ad, csak a csehszlovák vasút menetjegyéhez. Vagy harminc embert szívatott ezzel.
Úgy döntöttünk, felszállunk így a vonatra, mindenkit nem büntethetnek meg.
Lehet, előre megkoreografált volt a dolog, mert a kalauz eleve rendőrökkel jött. Ha nem fizetjük meg a pótdíjat, akkor elveszi a rendőr az útlevelet, és diplomácia úton hajtják be.
Morogtunk, de jogszerű volt az eljárásuk.
Egyszer csak elfelejtik már végre az emberek ezeket a középkori módszereket mint a papír jegy, papír csekk és társai.
Mobilról online már szinte bármit el lehet intézni.
17 perc alatt fel lehet telepíteni egy appet, lehet regisztrálni az appban, meg lehet adni a bankkártyát, és meg lehet venni a jegyet.
Nem mindenki függ az okostelefonjától, hogy még a wc-re is vigye magával.
Az a ti bajotok. Nem nevezném függésnek azt, hogy arra használom, amire való. Színházba, kiállításra is telefonnal, vagy telefonra feltöltve használtam az elektronikus jegyeket. Parkolni csak telefonos appel, mert például a papír jegy nem fog nektek irodaházi parkoló sorompót nyitni. Igen, ilyen is van, nincs hely az utcán, de a közeli épületben akad még hely? Be lehet állni.
Gondolom ti autóban is papír térképet nézegettek menet közben, mert a waze és társai az ördögtől valók.
Primitív ősember mentalitás valakit függőnek nevezni azért, mert valamit arra használ, amire való.
"Gondolom ti autóban is papír térképet nézegettek menet közben"
Akik papír térképet néznek, valószínűleg még mindig több értelemmel rendelkeznek, mint akik csak konkrét utca + házszámhoz hajlandók megbeszélést szervezni, mert csak azt tudják a hiperszuper kütyüjükbe beírni. A munkámból kifolyólag gyakran kell emberekkel találkoznom különböző helyeken, és a falat kaparom, amikor sokak (értsd: az emberek 40-50 százalékának) képességét meghaladja "az utca nyugati végén" való találkozó. És ilyenkor is természetesen engem hibáztatnak, mert ők már rég előkapták volna az okostelefonjukat, és megmondták volna, hogy milyen utca kereszteződik ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!