Hogyan sérülhet meg a mozdonyvezető egy ütközéses balesetben?
20, én nem a 19-es vagyok, de tudom, miről ír, egy-két belengésnél csapódok a géptérajtónak, ha nem fogok meg valamit hirtelen
A székek mozgathatók, csak szimpla ellensúly van az aljukon, ami viszonylag rögzíti, megakadályozza a csúszkálást, valamint lánccal vannak kikötve, így nem viheted akárhová, csak a vezetőálláson belül.

Az a lánc azért van, hogy ne tépd el a levegős tömlőt.
Az IFA székeken nem volt, asszem a Polgár székek felszerelése után kerültek oda, mert ugye az tudod fel-le állítgatni.

"ezt hogy gondolja a MÁV, hogy az ülés nincs lefixálva? Úgy képzeljem el mint egy sima irodai széket?"
igen, úgy!
Az újabb gépeken már fix, de öv vagy valami hasonló nincs.
A régebbi gépeken meg ott van a szék ahova rakod. Annyi tartása van, hogy a székek kb 30-40 kilósak, mert van bennük anyag rendesen, rugó, meg lengéscsillapítók ami arra hivatott, hogy a függőleges lengéseket felegye. Mint a buszokban, meg a kamionokban amit látsz székeket kb ugyanazok.
"Ez olyan mint az orosz rulett hat golyóval..."
végre valaki kezdi értékelni a mozdonyvezetők munkáját! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!