Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Hogyan sérülhet meg a mozdonyv...

Hogyan sérülhet meg a mozdonyvezető egy ütközéses balesetben?

Figyelt kérdés
Ma délután történt egy durva baleset Újfehértónál. A vonat egy traktort kapott telibe, több kocsi is kisiklott. A hírekben az olvasható, hogy a mozdonyvezető megsérült. El nem tudom képzelni, hogy aki egy akkora monstrumban van az hogy tud megsérülni. Gondolom jó előre látta, hogy elkerülhetetlen az ütközés és megkezdte a fékezést. Ilyenkor a mozdonyvezetők hátra szoktak szaladni "fedezékbe", hogy ne érje őket sérülés a roncsolódó fülke miatt. Akkor mégis hogy sérülhetett meg a mozdonyvezető? A mozdonyról mondjuk sehol nincsenek képek, de gondolom Csörgő vagy Szili lehetett a mozdony.

2021. ápr. 20. 19:57
1 2 3
 21/23 anonim válasza:
90%

20, én nem a 19-es vagyok, de tudom, miről ír, egy-két belengésnél csapódok a géptérajtónak, ha nem fogok meg valamit hirtelen

A székek mozgathatók, csak szimpla ellensúly van az aljukon, ami viszonylag rögzíti, megakadályozza a csúszkálást, valamint lánccal vannak kikötve, így nem viheted akárhová, csak a vezetőálláson belül.

2021. ápr. 23. 14:53
 22/23 anonim ***** válasza:
90%

Az a lánc azért van, hogy ne tépd el a levegős tömlőt.

Az IFA székeken nem volt, asszem a Polgár székek felszerelése után kerültek oda, mert ugye az tudod fel-le állítgatni.

2021. ápr. 23. 17:11
 23/23 anonim ***** válasza:
94%

"ezt hogy gondolja a MÁV, hogy az ülés nincs lefixálva? Úgy képzeljem el mint egy sima irodai széket?"

igen, úgy!

Az újabb gépeken már fix, de öv vagy valami hasonló nincs.

A régebbi gépeken meg ott van a szék ahova rakod. Annyi tartása van, hogy a székek kb 30-40 kilósak, mert van bennük anyag rendesen, rugó, meg lengéscsillapítók ami arra hivatott, hogy a függőleges lengéseket felegye. Mint a buszokban, meg a kamionokban amit látsz székeket kb ugyanazok.

"Ez olyan mint az orosz rulett hat golyóval..."

végre valaki kezdi értékelni a mozdonyvezetők munkáját! :D

2021. ápr. 23. 17:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!