Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Csak én vagyok szerencsés,...

Csak én vagyok szerencsés, vagy tényleg túl van tolva ez a "életveszély a BKK-n"?

Figyelt kérdés

BKK Facebook oldalán majdnem minden poszt alatt lehet olvasni a kommentekbe, hogy így hugyos csöves, úgy késes rablógyilkos cintányérok vannak a járatokon... én meg valahogy egyiket sem látom, pedig naponta akár 5-6 órát is ülök pesti járatokon, nem feltétlen azért mert dolgom van, hanem mert szeretek utazni. Konkrétan 4 éve rengeteget BKV-zok, és ez idő alatt 1x lettem "fizikailag bántalmazva" (na ezt se kell durván elképzelni, és amúgy mindenkibe belekötött a tag) és 1x kötöttek belém. Persze, nem mondom, előfordul hogy kattosok szállnak fel a buszokra, de azért életveszélyben még soha nem éreztem magam. Ott vannak pl. a "hírhedt" gettójáratok, a 24-es, 28-as villamos meg a 99-es busz, és ott sem volt semmi, amitől különösebben félnem kellett volna, legfeljebb kicsit jobban kell figyelni, kik szállnak fel.

Néha éjszakai járattal is megyek (pl. buli után, vagy ha olyan dolgom van ami éjszakába nyúlik). Amikor először mentem éjszakaival, anyukám előtte folyton azt szajkózta, hogy inkább értem megy kocsival, mert veszélyes. Persze sikerült lebeszélnem azzal, hogy tudok vigyázni magamra, meg másnap dolgozni fog és aludnia kellene. SEMMI nem történt, sőt! még biztonságosabbnak tűnt mint egy-két nappali járat, pedig nem a legtisztább környékeken jött át. Ugyanolyan normális emberek vannak rajta, akiknek éjszaka van dolguk, meg részeg fiatalok és egy-két standard alkesz csöves.

Összefoglalva, szerintem szokás szerint túlzásba vannak esve, és olyanok irkálnak ilyeneket, akik amúgy soha nem is jártak ilyen járatokkal. Vagy tényleg ilyen balkáni helyzet lenne Budapesten?

2020. jún. 23. 08:43
 1/10 anonim ***** válasza:
88%

Egyáltalán nincs életveszély a Budapesti tömegközlekedésen.

Ami van, hogy idióta media csak a rossz hírt közli le és az olvasó meg elhiszi, hogy csak ez létezik.

2020. jún. 23. 08:52
 2/10 anonim ***** válasza:
17%

Nagyon beteg dolog, hogy neked a BKV-n való utazás a szórakozás, de tényleg, ennyire unatkozol? Más kerüli amig tudja a tömegközlekedést, te meg mint a 70 éves vénemberek utaznak, mer ingyé van.

Kérdésre visszatérve ugyanolyan a helyzet mint a többi európai nagyvárosban. Sajnos Budapesten sok a csöves.

2020. jún. 23. 09:03
 3/10 anonim ***** válasza:
87%
Egyáltalán nem beteg dolog az, ha valaki szorakoztatónak véli a közlekedést.
2020. jún. 23. 09:07
 4/10 A kérdező kommentje:

#2 Nagyon beteg dolog, hogy neked a GYK-n való kötekedés a szórakozás, de tényleg, ennyire unatkozol?

Ha fizetek érte, annyit használom, amennyit akarom, nincs korlátozva. Inkább ülj be a 20 éves németből behozott roncsodba és égesd a benzint a körúti dugóban.

2020. jún. 23. 09:18
 5/10 anonim ***** válasza:
92%
Attól függ, merrefelé. Vannak teljesen kulturált járatok. Vannak átlagosak. De utaztam már én is olyanon, hogy oda az ellenőrzök se mertek felszállni :) Nem voltam ismerős azon a környéken. De hamar megértettem, hogy mire gondolnak :D
2020. jún. 23. 09:26
 6/10 anonim ***** válasza:
89%
Amióta Karácsony a főpolgármester azóta a fidesz a teljes internetes trollgárdáját bevetette minden fronton (elég csak itt benézni a politika rovatba ha elég bátor vagy...) és varázsütés szerűen Tarlós leváltását követő naptól kezdve (szigorúan) hirtelen minden életveszélyes lett, minden összeomlott és semmi sem működik. Többek között a Facebook az egyik legnagyobb platformjuk ahol tolják a propagandát. Nem meglepő, hogy a BKV egy fő célpont.
2020. jún. 23. 13:06
 7/10 anonim ***** válasza:
65%
Én is pontosan úgy látom a helyzetet, mint a kérdező. Mivel alapvetően teljesen biztonságos a budapesti tömegközlekedés, teljesen normális, ha a média felkap egy-egy durva esetet. A két hónappal ezelőtti késelés ugyan tényleg rossz környéken történt, de ilyen kirívó esetre nem is emlékszem. Ehhez képest ugyanott utaztam egy időben elég rendszeresen és ha fel is tűntek kevésbé bíztató arcok, max eltettem a telefonomat és feljebb húztam a galléromat, jobban figyeltem a tevékenységüket. Node ez bárhol máshol (más városban, az utcán , bulihelyen stb.) normális reakció.
2020. jún. 23. 13:08
 8/10 anonim ***** válasza:
29%
Tv-t is egész nap nézed mert elő van fizetve? :D
2020. jún. 23. 16:07
 9/10 anonim ***** válasza:
37%
Látom valamelyik féreg megkéselte a válaszomat, aztán elmenekült. Ki vele, mi a gond a 7-es válasszal ??
2020. jún. 23. 17:37
 10/10 anonim ***** válasza:
70%

Attól függ, ki, mikor és melyik járatra ül fel.

Éjszakai járat a c környéken egyedüli nőként nyilván veszélyesebb például, mint délben egy csapat pasinak elmenni az oktogontól a nyugatiig villamossal....

2020. jún. 24. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!