Csak én vagyok szerencsés, vagy tényleg túl van tolva ez a "életveszély a BKK-n"?
BKK Facebook oldalán majdnem minden poszt alatt lehet olvasni a kommentekbe, hogy így hugyos csöves, úgy késes rablógyilkos cintányérok vannak a járatokon... én meg valahogy egyiket sem látom, pedig naponta akár 5-6 órát is ülök pesti járatokon, nem feltétlen azért mert dolgom van, hanem mert szeretek utazni. Konkrétan 4 éve rengeteget BKV-zok, és ez idő alatt 1x lettem "fizikailag bántalmazva" (na ezt se kell durván elképzelni, és amúgy mindenkibe belekötött a tag) és 1x kötöttek belém. Persze, nem mondom, előfordul hogy kattosok szállnak fel a buszokra, de azért életveszélyben még soha nem éreztem magam. Ott vannak pl. a "hírhedt" gettójáratok, a 24-es, 28-as villamos meg a 99-es busz, és ott sem volt semmi, amitől különösebben félnem kellett volna, legfeljebb kicsit jobban kell figyelni, kik szállnak fel.
Néha éjszakai járattal is megyek (pl. buli után, vagy ha olyan dolgom van ami éjszakába nyúlik). Amikor először mentem éjszakaival, anyukám előtte folyton azt szajkózta, hogy inkább értem megy kocsival, mert veszélyes. Persze sikerült lebeszélnem azzal, hogy tudok vigyázni magamra, meg másnap dolgozni fog és aludnia kellene. SEMMI nem történt, sőt! még biztonságosabbnak tűnt mint egy-két nappali járat, pedig nem a legtisztább környékeken jött át. Ugyanolyan normális emberek vannak rajta, akiknek éjszaka van dolguk, meg részeg fiatalok és egy-két standard alkesz csöves.
Összefoglalva, szerintem szokás szerint túlzásba vannak esve, és olyanok irkálnak ilyeneket, akik amúgy soha nem is jártak ilyen járatokkal. Vagy tényleg ilyen balkáni helyzet lenne Budapesten?
Egyáltalán nincs életveszély a Budapesti tömegközlekedésen.
Ami van, hogy idióta media csak a rossz hírt közli le és az olvasó meg elhiszi, hogy csak ez létezik.
Nagyon beteg dolog, hogy neked a BKV-n való utazás a szórakozás, de tényleg, ennyire unatkozol? Más kerüli amig tudja a tömegközlekedést, te meg mint a 70 éves vénemberek utaznak, mer ingyé van.
Kérdésre visszatérve ugyanolyan a helyzet mint a többi európai nagyvárosban. Sajnos Budapesten sok a csöves.
#2 Nagyon beteg dolog, hogy neked a GYK-n való kötekedés a szórakozás, de tényleg, ennyire unatkozol?
Ha fizetek érte, annyit használom, amennyit akarom, nincs korlátozva. Inkább ülj be a 20 éves németből behozott roncsodba és égesd a benzint a körúti dugóban.
Attól függ, ki, mikor és melyik járatra ül fel.
Éjszakai járat a c környéken egyedüli nőként nyilván veszélyesebb például, mint délben egy csapat pasinak elmenni az oktogontól a nyugatiig villamossal....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!