Most akkor életveszélyes a metró? Ti még fel mertek ülni rá?
Hallottam, hogy már áprilisban egyszer kigyulladt egy metrókocsi valahol a 3-as metró alagútjában az Árpád-híd fele, most meg megint történt pár ilyen eset, meg elindult egy metró KÖKI-ről, de szerencsére a sofőr észrevette, hogy rossz a fék és megállt, különben tömegbaleset lehetett volna. Láttam a felvételket 1 kiégett metrókocsiról, meg azt mondták a tűzoltók, hogy hogyha nem egy állomáson gyullad ki a metró, hanem két állomás között akkor semmit se tudnak tenni...
Ezek után ti még fel mertek ülni a pesti metróra? Alapból félek a metrón, liften és repülőgépen való utazástól, de ezek után, hogy ezt kijelentették nemtudom fel merjek-e ülni a metróra...
"Most akkor életveszélyes a metró?"
nem
"Ti még fel mertek ülni rá?"
te még ki mersz menni az utcára? lehet, hogy a fejedre esik egy tégla
Így van, minden veszélyes ha azt nézzük.
Én jobban félek végigsétálni az utcán mint felülni a metróra vagy repülőre, bármi másra.
Kigyulladhat a metró, oké, de nagyobb az esélye szerintem hogy a busz vagy kocsi amivel helyette mennék karambolozni fog.
Most őszintén mi mást tudsz tenni?
Egyébként ez a "tömegbaleset lehetett volna" már megint ilyen média kamu.
A metró alapvetően 2-3 perces követési közzel jár, azaz egyik szerelvény előtt a másik 1-2-3 megállónyi távolságra van. A legnagyobb seb amivel megy, az úgy 70km/h körül van. Ha észreveszi hogy nem jó a fék, egyrészt kiveszi menetből, akkor a lendületet előbb utóbb elveszti, másrészt a vészfék még mindig ott van. 2-3 megállónyi táv azért elég ahhoz hogy megálljon egy metró...
A tűz az valóban sokkal parásabb. De gondolj bele, hogy ez a helyzet nem újkelető, évek óta ez van (sőt, lényegében lassan már egy évtizedről is beszélhetünk...) és ahhoz képest ténleg kevés baleset volt/van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!