Lenne egy kérdésem?
Ha valaki egy lakodalom alkalmával meg iszik a mulatság alkalmából 6 doboz OETTINGER sört, ami ugye alkoholmentes, no de az apró betűs résznél meg azt írja, hogy ( alkohol maximum 0.5 % ) Az egyenlő 3 % tartalmú alkoholnak felel meg.
Elindul hazafele, rendőr meg fúvassa vele a kis digitális műszert. Ki fogja e mutatni az alkoholmentes sör alkoholtartalmát? Ha igen, de a vezető ragaszkodik, hogy ő alkoholmentes sört ivott, mi ilyenkor a helyzet? Mert ugye zéró van és akár a jogsijába is kerülhet.
Nem egyenlő 3 %-kal. Mivel nem egyszerre iszod, ezért az utolsó idején az első már ki is ürült a szervezetedből.
Másrészt, nem 0,5 az alkoholtartalma, hanem MAXIMUM
(Folytatom az elsőt, véletlenül megnyomtam valamit, és elküldte.)
0,5.
Nagyon kicsi az esélye, hogy bármit is kimutasson a szonda.
Ha mégis, akkor tagadod, és elviteted magad vérvételre. Az még egy félóra, addig is bomlik lefelé az alkohol. Ha van nálad víz, akkor még abból is benyomsz, amennyit tudsz, hogy dolgozzon jobban a veséd.
Amúgy, ha erre irányul a kérdés, senkit nem tudsz beperelni, hogy teljesen alkoholmentesnek gondoltad, mert minden dobozra rá van írva, hogy max. 0,5.
"Az egyenlő 3 % tartalmú alkoholnak felel meg."
Ezt úgy szerencsés, hogy nagyjából megfelel 1db 3%-os sörnek. Vagy 1db 30%-os felesnek. Ez már túl van a zéró tolerancián.
Mj: azért "nagyjából", mert nyilván nem egyszerre iszod a 6 sört, így lassan kifelé is megy. De lassan. Azaz hazafelé simán mutathat a szonda alkoholt. Nincs olyan védekezés, hogy "alkoholmentes sört ittam".
A számításod szerint ha iszok 3 pohárka 40 %-os páleszt akkor 120 %-on vagyok alkoholtartalomban ? :D
Ez nem így működik. Igazából ezekre a sörökre is csak gyártói önvédelemből írják rá ezt a max 0.5%-ot mint a nyomokban mogyorót tartalmazó sósropira. Nincs abban semmi,de esetleg ha nincs jól elmosva valami a gyártósoron akkor belekerülhet olyan sör is nyomokban ,amiben van alkohol.Az esély megvan rá ,csak kicsi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!