Miért áll meg szinte minden autós, ahol a bicikliút átszeli az utat és kint van az "elsőbbségadás kötelező" vagy éppen "STOP! Elsőbbségadás kötelező" tábla a BICIKLÚTON?
Tehát az úton közlekedőnek van elsőbbsége a keresztbe menő bicikliúttal szemben, mégis majdnem mindegyik megáll!
Akkor is ha látszik rajtam, hogy megállok, várnak, hogy menjek. Ilyenkor szoktam mutatni nekik a táblát, de nem látom értik-e, hogy mit mutatok.
Volt hogy hasonló helyen vezettem és nem is álltam meg, mert nekem van elsőbbségem. Nézem a tükröt, persze hogy a mögöttem levő megállt.
Autósok! A keresztbe biciklúton érkező biciklisnek akkor van elsőbbsége, ha nektek az úton ezt jelző lefelé fordított háromszög vagy stop tábla van! Nem pedig mindig.
A válaszok között majd linkelek két helyszínt az egyikről és a másikról.
Itt nincsen a biciklisnek elsőbbsége:
De ha a másik irányból jösz, akkor ott igen!
Itt sincsen a biciklisnek elsőbbsége:
Itt a biciklisnek van elsőbbsége!
Itt nyilván a biciklisnek van elsőbbsége, elég jól látható:
Itt NEM a biciklisnek van elsőbbsége!
Utolsón az elsőbbségadás kötelező tábla az útra szól a biciklút után van kitéve!
Az elsö képen NEM a bicikliseknek van egyik irányból elsöbbsége, hanem a zebra miatt van ott a tábla!
A második képen nincs kitéve a bicikliseknek sem az elösbbségadás kötelezö tábla.
A harmadiknál sem a bicikliseknek van elsöbbsége, hanem a magasabb rendü útnak.
A negyediknél a zebra miatt van elsöbbségadás kötelezö, nem a biciklisek miatt.
Az ötödiknél nincs jelölve az elsöbbség a bicikliút szempontjából, csak a föbb útra kihajtásnál van tábla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!