Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért áll meg szinte minden...

Miért áll meg szinte minden autós, ahol a bicikliút átszeli az utat és kint van az "elsőbbségadás kötelező" vagy éppen "STOP! Elsőbbségadás kötelező" tábla a BICIKLÚTON?

Figyelt kérdés

Tehát az úton közlekedőnek van elsőbbsége a keresztbe menő bicikliúttal szemben, mégis majdnem mindegyik megáll!

Akkor is ha látszik rajtam, hogy megállok, várnak, hogy menjek. Ilyenkor szoktam mutatni nekik a táblát, de nem látom értik-e, hogy mit mutatok.

Volt hogy hasonló helyen vezettem és nem is álltam meg, mert nekem van elsőbbségem. Nézem a tükröt, persze hogy a mögöttem levő megállt.

Autósok! A keresztbe biciklúton érkező biciklisnek akkor van elsőbbsége, ha nektek az úton ezt jelző lefelé fordított háromszög vagy stop tábla van! Nem pedig mindig.

A válaszok között majd linkelek két helyszínt az egyikről és a másikról.

ma 09:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
78%
Mert a biciklisek többsége NEM FOGLALKOZIK a táblával, száguld tovább, mert az BICIKLIÚT, ha meg elüti öket valaki, az autós a hibás.
ma 09:37
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha lesz egy-két rossz élményed, majdnem balesettel, te is meg fogsz állni
ma 09:37
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
A válasz: egy hétköznapi autósnál egyszerű reflex, vagy udvariasság. A rutinosabbaknál (értsd: aki figyel is vezetes közben, nem csak megy), az fogja magát és továbbmegy.
ma 09:44
 4/15 kutyafule4 ***** válasza:
100%
Sok autós aki nem bringázik az nem feltétlenül biztos benne, hogy elsőbbsége van és inkább megáll, mert egyenértékűnek tekinti a zebrával. Van, aki meg csak udvariasságból.
ma 09:46
 5/15 kutyafule4 ***** válasza:
100%
Meg persze sok a vakegér bringás (is) aki még csak oldalra se néz, csak megy, mintha nem lenne holnap.
ma 09:46
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Többszöri rossz tapasztalat gondolkodás nélkül ámokfutó biciklisekkel. Jobb inkább a biztonságra menni többször is feleslegesen, mintsem néha balesetezni, még ha nem is a te hibádból.
ma 09:56
 7/15 anonim válasza:
76%
A bringás sok esetben lesz...rja a táblát. Inkább lemondok az elsőbbségemről, menjen csak, nem akarom elütni.
ma 09:57
 8/15 A kérdező kommentje:

Itt nincsen a biciklisnek elsőbbsége:

[link]

De ha a másik irányból jösz, akkor ott igen!

Itt sincsen a biciklisnek elsőbbsége:

[link]

Itt a biciklisnek van elsőbbsége!

[link]

Itt nyilván a biciklisnek van elsőbbsége, elég jól látható:

[link]

Itt NEM a biciklisnek van elsőbbsége!

[link]

Utolsón az elsőbbségadás kötelező tábla az útra szól a biciklút után van kitéve!

ma 10:06
 9/15 anonim ***** válasza:
53%
Teljesen mindegy, a biciklisek jó része nem ismeri a kresz-táblákat, illetve nem foglalkozik velük.
ma 10:34
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Az elsö képen NEM a bicikliseknek van egyik irányból elsöbbsége, hanem a zebra miatt van ott a tábla!

A második képen nincs kitéve a bicikliseknek sem az elösbbségadás kötelezö tábla.

A harmadiknál sem a bicikliseknek van elsöbbsége, hanem a magasabb rendü útnak.

A negyediknél a zebra miatt van elsöbbségadás kötelezö, nem a biciklisek miatt.

Az ötödiknél nincs jelölve az elsöbbség a bicikliút szempontjából, csak a föbb útra kihajtásnál van tábla.

ma 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!