Mi értelme az elsőbbségadás kötelező táblának, ahol saját sávomba kanyarodok?
“ Mert gondolom ha sávot akarsz váltani/instant belsőbe akarsz kanyarodni”
Záróvonal nem engedi. Véd téged is, és a belsőben haladót is.
Én sem jöttem még rá, ott kinek kéne elsőbbséget adni, biztos hogy velem van a baj.
Pl. Hóesés vagy útépítés lehet oka annak, hogy a sávok nem látszanak vagy nincsenek úgy, ahogy szoktak lenni.
Az autópálya felhajtókon is van tábla, hasonló okokból.
Szerintem az alábbi helyzetben nem is annyira az elsőbbségről szól, hanem fokozott figyelemről, és (inkább) engedd be magad elé azt aki a belsőből egyből kisorolna, mivel előfordulhat, hogy pont a holterébe érkezel és ráhúzza a kormányt. Tudom ki kellene nézni oldalra is, de sajnos sok balesetet látni, ahol ezt nem teszik. Konkrétan ezen a helyen egyszer rám is rám húzta a kormányt egy kamion.
"Mert gondolom ha sávot akarsz váltani/instant belsőbe akarsz kanyarodni akkor már vonatkozik rád az elsőbbségadás kötelező."
A belsobb savban haladonak anelkul is elsobbsege lenne.
Ha nem lenne tabla, akkor nem lenne elsobbsege alapbol.
A tablanak az az ertelme, ha a belsobol a zarovonal megszunese utan savot akarnak valtani, magad ele kell engedned!
Nem hoeses idejen, mert nincs ott az idojarasi korlatozas!
Aha, szerintetek az EAK tablalt figyelmen kivul lehet hagyni, ha nem szakad a ho...
lol
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!