Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Manapság mi az amit néz a...

Manapság mi az amit néz a VÉDA-rendszer?

Figyelt kérdés
Mivel fog biztosan büntetni? Meddig lát el?
febr. 15. 20:44
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Két hete kedden Baján a Szegedi úti véda-rendszer előtt 100m-re (a zebra előtt) rájöttem, hogy nem jó irányba megyek, így átléptem a záróvonalat, ráadásul, forgalmotól elzárt terület is volt és megfordultam. Innen jött a kérdés. Kb mikor küldik ki a csekket?
febr. 15. 20:54
 2/13 anonim ***** válasza:
33%
Megnéztem a helyszínt. Ha jól értelmeztem, akkor itt már 100m-nél távolabb fordultál meg. Egyébként inkább az a max 80 méter, ameddig ellát biztonságosan. Másrészt nem hiszem, hogy a véda rendszer ezt figyelné, ilyenekért nem szoktak büntetést kiszabni. Nagyon ne számíts büntetésre.
febr. 15. 23:17
 3/13 anonim ***** válasza:
54%
Sebesség meg biztonsági öv. Már ha egyáltalán működik, mert főleg a soksávon átívelő védák sokszor be sincsenek kötve, mert nem nagyon van pénz a rendszer fenntartására.
febr. 16. 01:00
 4/13 anonim ***** válasza:
59%
Egyszerre csak egy dologgal tud foglalkozni. Általában vagy sebességmérésre van állítva, vagy rendszámfelismerésre. Minden mást inkább csak kipróbálás jelleggel szokott nézni.
febr. 16. 07:37
 5/13 anonim ***** válasza:
#4 Nem egészen, szemből sebességet néz, hátulról rendszámot.
febr. 16. 13:07
 6/13 anonim ***** válasza:
Biztonsági övet is néz, de egyénileg bírálják el, mert van hogy téveszt. Bizonyos szakaszokon azt mondják, hogy az átlagsebességet is számolja.
febr. 16. 14:13
 7/13 retektorta ***** válasza:
79%
Ez a biztonsági öv legenda nem tudom miért terjed, talán azért, mert a sok évvel ezelőtt a bevezetéskor a rendőrök előadták, hogy ezt is tudja. Nem, nem tudja, automatán biztos nem. Egyénileg meg lehet nézni a felvételeket, de nem foglalkozik ezzel senki.
febr. 16. 14:59
 8/13 anonim ***** válasza:
16%
#7 De ha gyorshajtás miatt kiküldik, és azon látszik, hogy nincs öv, akkor azt is hozzáadják.
febr. 16. 16:26
 9/13 anonim ***** válasza:

> "a bevezetéskor a rendőrök előadták, hogy ezt is tudja"

Akkor mi olyan hihetetlen ezen? Te majd kívülállóként biztosan jobban tudod, hogy mit tud a rendszer és mit nem...

febr. 16. 16:32
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

"mert nem nagyon van pénz a rendszer fenntartására"

Elég érdekes hozzáállás, mert ha működne, dőlne a pénz amiből aztán lenne fenntartására.

tegnap 05:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!