Tábla nem jelzi,nem fő útról van szó, jobbra halad az út, én balra szeretnék beállni udvarra, szemből jövőnek elsőbbségadási kötelezettsége van. Kinek van elsőbbsége?
Mit nem jelez a tábla?
A szemből jövőnek miért van elsőbbségadási kötelezettsége?
Beállsz az udvarra az azt jelenti, hogy letérsz az útról. Neked kell elsőbbséget adnod.
KRESZ 29. § 1. Aki járművel irányt változtat (terelővonalat, az úttest szélét vagy képzeletbeli felezővonalát átlépi, forgalmi sávot változtat, másik útra bekanyarodik, főútvonalról vagy szilárd burkolatú útról letér stb.) köteles az azonos irányban vagy szemben haladó, irányt nem változtató járműveknek elsőbbséget adni.
Mivel te keresztezed az egyenesen haladó útját így neki van elsőbbsége. Milyen tábla van neki ami mutatja, hogy az udvarra beállóknak adjon elsőbbséget?
De a kérdés is értelmetlen, kötelezettsége van de kinek van elsőbbsége.
Már én sem értem.
Nem ismerjük a területet.
Jó lenne egy utcakép, vagy egy pontos rajz.
Ha te vagy az aki letér az útról, és nincs tábla, akkor valószínű neked kell(ene) elengedni a szembjövőt.
Ja és fogalmazz egyértelműbben, pl. hogy "én fordulok" vagy hogy "neki van elsőbbsége" mert így zavaros, értelmezhetetlen a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!