Miért kergetik egyesek a balesetmentes autózás fantazmagóriáját?
"De nem is azt mondom, hogy KÖTELEZŐ LEGYEN 200-al menni..;)"
Persze, te csak megengednéd hogy bizonyos esetekben lehessen ennyivel menni, miközben mások 70-80-nal flangálnak a pályán és a két véglet között meg ott a nagy magyar valóság a 15 éves hulladékokkal :D
"VALAMENNYIVEL nőne, de épp ez az, hogy szerintem olyan minimális mértékben"
Szerinted mennyivel nőne? Mennyi lenne a plusz anyagi kár e miatt? Mennyivel lenne több a súlyos sérült és a haláleset? És konkrét számot kérek +/- tartományon belül nem valamennyit :D :D
Én nem értem ezt a vergődést. Ha 200 al akarsz menni ma is mehetsz,ahogy mennek is annyival most is rövid szakaszokon. Berakod a wazze appot és kiírja hol a trafipax ,rakatsz be lézerblokkolót mint híres Lézer Janink ,aztán vereted neki, és villodzol a belső sávban.
De néhány ember bolondériája miatt nem fognak szabályt módosítani hidd el.
Jössz itt az adatokkal,de tartósan végsebességgel menni egy kocsinak se jó. A tartós 200 olyan kocsival jó aminek 250 a vége.Az meg drága és az is zabálni fog rendesen,mert a légellenállást nem lehet átcseszni.És néhány gazdag miatt szintén nem fognak szabályt módosítani.
2 sávos út nyomják neki a 200at belsőben, te neked átlag jó kocsid van mennél 170-el. Nem tudsz mert a 200 al vagyis 200+10% meg óracsalás meg plusz áfa, szóval 220-230al menők tolnak lefele. 170ről besatuzhatsz majd két 80 al menő kamion és matiz mögé aztán ha lesz kis lyuk akkor újra felküzdöd magad 170 re aztán jön a következő villódzó. Nagy okosság tényleg.
"Én nem értem ezt a vergődést. Ha 200 al akarsz menni ma is mehetsz,ahogy mennek is annyival most is rövid szakaszokon. Berakod a wazze appot és kiírja hol a trafipax ,rakatsz be lézerblokkolót mint híres Lézer Janink ,aztán vereted neki, és villodzol a belső sávban. "
Igen, de akkor én "felelőtlen, megkövezendő, potenciális gyerekgyilkos" vagyok...
"Jössz itt az adatokkal,de tartósan végsebességgel menni egy kocsinak se jó. A tartós 200 olyan kocsival jó aminek 250 a vége. Az meg drága és az is zabálni fog rendesen,mert a légellenállást nem lehet átcseszni."
Nyilván nem jó egyik kocsival sem tartós végsebességgel menni, de ez az, hogy már 160 is büntetendő... És amúgy van szerintem 250 körüli végével is 10 M alatt, használtan meg főleg biztos van.
"2 sávos út nyomják neki a 200at belsőben, te neked átlag jó kocsid van mennél 170-el. Nem tudsz mert a 200 al vagyis 200+10% meg óracsalás meg plusz áfa, szóval 220-230al menők tolnak lefele. 170ről besatuzhatsz majd két 80 al menő kamion és matiz mögé aztán ha lesz kis lyuk akkor újra felküzdöd magad 170 re aztán jön a következő villódzó. Nagy okosság tényleg."
Jó, és akkor mi lenne, ha 160-170 körülre emelnék? Az már tényleg nem csak a gazdagokról szólna. Nyilván hasamra ütöttem a 200-al, de minden emeléssel egyet lehetne szerintem érteni, a 130 kevés. Ha 140 lenne, mint Lengyelországban, és ennyivel változna a közig bírság is, az pl. elég kis előrelépés lenne, de több a semminél.:) De a 130-ról mindenképp lépni kéne, azon lehet vitázni, hogy mennyit.
Jelenleg nálunk a limit 130km/h. Ha nem emeljük a limitet akkor a sebességből adódó kockázat nem változik, így e miatt nem lesz növekvés a baleseti statisztikában.
A világon ha jól látom: Lengyelországban,Bulgáriában és Texas államban van 140km/h-s limit autópályán a többi országban 130 vagy ennél alacsonyabb a felső határ. Ha ettől a 3 országtól és Németországtól eltekintünk, akkor elég jó helyen vagyunk :D
Olaszországban pl. a három sávos részeken 150 tudtommal. És állítólag terveznek bővítést, aztán persze, hogy abból mi lesz, más kérdés.
Múlt héten voltam Olaszországban, az A4-es Brescia felé illetve Bolognától Rimini felé biztosan nincs sehol 150-es limit, pedig azok 3 sávosak.
Az M1-es és az M7-es bővítését már tervezik és a nullás is körbeér már vagy 30 éve.. Az M1-en olyan forgalom van, hogy ott csúcsidőben a 3 sáv se lesz elég a 130-ra sem, nem hogy a nagyobb tempóra :D
Na itt van egy M6. 300 km/h, az egész videón, ha jól számoltam EGY autóval találkozott, de lehet nem figyeltem, és volt kettő is...
És itt van egy másik is:
Én SEMMIVEL nem látom durvábbnak az első videót, mint a másodikat, a különbség mindössze annyi, hogy a második szabályos... És én különben sem engednék 300-at, csak 200-at...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!