Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Meghúzták a lányom a gépjárműv...

Meghúzták a lányom a gépjárművezetői vizsgán, szerintem sem jogos, mit lehet ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés

Már majdnem végeztek a vizsgán,minden OK. volt, mígnem a paréj vizsgabiztos a végén beparkoltatta a LIDL parkolóba, ahol szabályosan index után már félig benn volt, de ekkor a mellette lévő besötétített üvegű kisteherautó majdnem beletolatott. Az oktató beletaposott a fékbe, ezután azonnal átküldte az anyósülésre a lányomat a biztos.

Ha nem fékez bele, összeütköznek, de ha betétlapot kellett volna kitölteni, egyértelműen a kisteherautó lett volna a hibás. Az, hogy nem a lányom fékezett, és hosszabb a reakció ideje, szinte természetes, az oktató hosszú évek autóvezetői rutinjának köszönhetően. Lehet ilyenkor óvást benyújtani, tekintettel az adott szituációra?

2013. okt. 30. 04:24
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
Ezért (is) oktat apum kamerával...
2013. okt. 30. 07:36
 12/44 anonim ***** válasza:

"Na de van ám egy bizonyíték, ami a lányom oldalára billenti a mérleg nyelvét:

A vizsgabiztos ezt mondta: Kérem, parkoljon be a két jármű közé. Ezután a lányom az ehhez való szükséges dolgokkal együtt, megkezdte a beparkolást. "

EZ akkor SEM lenne bizonyíték, ha lenne róla bármilyen felvétel. Ugyanis a vizsgabiztos mondhat ilyet, de arról a vezetönek KELL meggyözödnie, hogy ennek semmiféle akadálya sincs, éppen, mert azt tesztelik, hogy képes-e ÖNÁLLÓAN helyesen dönteni.

HA meg összement volna a két kocsi, akkor azt a lányod soha nem tudná bizonyítani, hogy nem indult már elötte a másik ki a parkolóhelyröl. MEllesleg az autókon azért vannak TÜKRÖK, hogy azokat hasnálja a vezetö többek közt tolatáskor is, ezért lényegtelen, hogy az üveg nem egészen tiszta.

2013. okt. 30. 07:40
 13/44 anonim ***** válasza:

"5: Van aki elkerüli, van aki nem, az utóbbiak közül, (aki tud állni a lábán) bemegy a biztosítóba és ha jogos, fizet neki a biztosító. Azt nem kérdezik meg, hogy ugyan már, kérem, nem lehetett volna gyorsabb a reflexe, mondjuk úgy 1 huszad másodperc az észlelés után, mert így elkerülhette volna?"

Igen, lehet így is gondolkodni. Meg lehet úgy is, hogy inkább elkerülöm a balesetet, mert akkor esetleg nem esik ki az autóm 1-2-3 hétre, neadjisten hónapra. Sőt, még túl is élem. Nem mondom, hogy mindent el lehet kerülni, de amíg lehet, én inkább más farokságát javítom, mint az autómat.

De hogy tovább válaszoljak a kérdésre is: az oktató az alatt a néhány vezetési óra alatt valamennyire megismeri a tanulót, tudja, hogy mit fog elkerülni és mit nem. Nem ismerjük (és te sem) a pontos helyzetet, mennyire várt (ha várt egyáltaltalán) a fékezéssel, hogy a tanuló észreveszi-e a balesetveszélyt. Ha a lány észre sem vette volna a balesetveszélyt, akkor pláne kell még a gyakorlás.

2013. okt. 30. 07:42
 14/44 anonim ***** válasza:

"A vizsga akkor sikeres, ha a vizsgázó szabályosan, baleset- és veszélyhelyzetet

nem okozva, súlyos hibák nélkül, legfeljebb 10 enyhe hibát vétve közlekedik.

Súlyos hiba:

ha a vizsgázó:

- elmulassza az irányjelzést ,

- veszélyhelyzetet okoz,

- túl lépi a megengedett sebességet,

- elmulaszt elsıbbséget adni,

- közúti jelzéseket figyelmen kívül hagyja,

- durván fékez"

2013. okt. 30. 07:44
 15/44 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, nem sértők, bár látom, egyértelműen a vizsgabiztosnak és a kisteherautónak adtok igazat.

De ismét felteszem a kérdést, és ezzel a 8-as válaszolónak is a kommentet:

Hibás-e az a vezető, aki körültekintés nélkül kitolat a parkolásból, bele egy olyan járműbe, aki szabályosan le akar parkolni, már jócskán beért a helyre, természetesen

a leparkolni szándékozó autó használt ehhez indexet.

Elfogadják-e védekezését a kisteherautó vezetőjének, ha ezt mondja:

De kérem, nem érzem magam felelősnek, énrám nem vonatkozik a KRESZ, mert én vagyok X Y, különben is, ott a fék a Tanulóvezetőn, ráadásul 2 is van a kocsiban, hadd szívjon a mazsola, ebből majd tanul.

És ismét kérdem: Miért kell egy gyakorlatlan vezetőnek

máris úgy vezetni, hogy gyorsabban fékezzen, mint ahogy

az oktató reflexből rátapos a fékre?

Egy hirtelen adódó helyzet volt, a pillanat tört része alatt. Lehetne egy tesztet csinálni, mondjuk 100 legalább 10 éve vezető autós között egy veszélyhelyzet során, mennyi idő alatt fékeznek. Ezek szerint az első átmenne, a többi megbukna?

2013. okt. 30. 07:46
 16/44 anonim válasza:
A vizsgán (és egyáltalán amíg tanul az ember) rettentő szigorúak, jogosítvánnyal egy csomó olyan szitut átélünk, amit észre sem veszünk, nem is veszélyes, de vizsgán ezért csúnyán letorkolnak. Másrészt azt veszem észre, hogy a közlekedők nagy része nem tiszteli, sőt lenézi a tanuló vezetőket, amíg T-betűs autót vezet valaki, több "balesetgyanús" helyzetbe keveredik, nemcsak a rutintalansága miatt, ezt persze a vizsgabiztosok is kihasználják. Abban egyetértek az előttem szólokkal, hogy a tanuló vezető másképp éli át a szituációt, mint később elmesélve. Szerintem ezt a bukást le kell nyelni, készülni a következőre.
2013. okt. 30. 07:54
 17/44 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, értékelem.

Mégsem tudtok meggyőzni, kinek van igaza.

Illetve a mostani utóbbi válasz kicsit engem igazol, ugyanis a súlyos hibapontok közül egyik sem volt meg.

A "durván fékez" mondjuk balesetveszélynél jogos,

bár ha úgy nézzük, szó szerint éppen a lányom volt aki nem fékezett durván, ugyanis azt az oktató tette meg, picit előbb, mint a lányom.

Egyszer volt egy olyan szitu, hogy a feleségem vezetett, én az anyósülésen.

Pont kanyarodtunk, mikor ráadásul az előttünk haladó autó satufékkel állt meg. Én kiabáltam: VIGYÁZZ!!! És a feleségem csak az első Z-nél kezdett fékezni, miután belementünk a füstölgő gumijú autóba.

Ha én vezettem volna, elképzelhető, hogy nem mentem volna bele a hátuljába a kocsinak, de emiatt el kellene venni a

nagyon jól vezető feleségem jogsiját?

Nagyobb a reakció ideje, mint az enyém, de szerintem ragyogó vezető,az átlag felett vezet.

Az előttünk haladó AUDI egy őelőtte haladó teherautó lezuhanó pótkereke miatt satufékezett. Más kérdés, hogy betartotta-e a követési távolságot az AUDI? (A feleségem szerintem nem, de a kanyar miatt ez is vitatható, az AUDI kiért már a kanyarból, a felségem még az AUDI fékezésekor nem) Úgyhogy vannak itt szituációk kérem, ha akarjátok, írok, vagy kiabáljatok, hogy: NEEEEMMM, NEEEM!!!!!

(Hehehe :) )

2013. okt. 30. 08:01
 18/44 A kérdező kommentje:

Közben látom, jött egy válasz, 16-os.

Köszönöm a válaszod, teljesen igazat adok, én is így gondolom!

Természetesen nem ártanak a plusz órák, ezzel is nő a rutin,

ami kevesebb vészhelyzetet teremt.

De ezzel egyenes arányban tapad ám, a pénztárca is!

Az ellen oldalé pedig növekszik, de miért ellen oldal?

Miért a vizsgázónak kell megtalálni, hogy milyen iskolába, oktatóhoz, vizsgabiztoshoz kerüljön?

2013. okt. 30. 08:09
 19/44 A kérdező kommentje:
Akarom mondani, apad. (Miért nem lehet szerkeszteni?)
2013. okt. 30. 08:11
 20/44 A kérdező kommentje:

11-es kérdezőnek:

Tök jó! Üdvözlöm Aput, ezt kellene rendszeresíteni!

2013. okt. 30. 08:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!