Én voltam a hülye, vagy Ő reagálta túl a dolgot?
Elkezdték kikerülni a buszt a megállóból, és én voltam a 4. tehát egymás után szépen mentek az autók át a szembe sávba, és el a busz mellett, belenéztem a tükörbe, nem jött senki, index, megyek a 3. után, erre ahogy átérek a sávba nyomnják rám a dudát szinte csapkodják a kormányt úgy.
Bele nézek a tükörbe, a mögöttem álló 3 kocsi még mindig ott áll...
Hát a hülye 4. ként vagy akár hányadikként kezdett kikerülni...
Jó, jöhetett volna ott motoros, mentős is, egyrészről igazat adok neki.
De azért nem, mert utána állt a pirosnál, mögöttem, letzekerte az ablakot, közel gurult, majd erős mélynyomóval feltekerte a zenét.
És így állt mögöttem.
Majd sokáig van ott piros, fogja magát, előre ment, és át a piroson.
Most nem értem, nem történt baleset, ok, bevághattam elé, de minek kellett itt tombolnia mögöttem?
És most én megérdemeltem ezt, vagy csak kifogtam egy olyan embert akinek nagyon sietős volt, és rosszkor voltam előtte?
Ha jól értem a szitut, belenéztél a tükörbe, nem láttad, hogy valaki már melletted van vagy megkezdte az előzésedet - tehát te hibáztál és teremtettél veszélyhelyzetet!
A dudálás, ökölrázás ebben az esetben jogos, hiszen ha ő nem figyel, akkor rosszabbul is végződhetett volna. A hangos zenét nem értem...
Persze lehet azzal védekezni, ohgy nem lett belőle semmi, de ez nem rajtad múlt.
Ha rosszul értem a szitut, akkor tekintsd semmisnek a válaszom.
A marharépa előzte a sort, nem a kérdező volt a hibás.
Vagy én értek félre valamit :)
Ha te lettél volna az első, aki a buszt elkezdené kikerülni, de eddigre már megkezdték az előzésedet, akkor te lettél volna a hunyó, a mögötted jövő pedig a paraszt.
Így viszont eleve úgy kezdett bele a sor előzésébe a koma, hogy már többen is jelezték kikerülési szándékukat, köztük te is. Innentől kezdve a hunyó is ő, meg a paraszt is.
"Így viszont eleve úgy kezdett bele a sor előzésébe a koma, hogy már többen is jelezték kikerülési szándékukat, köztük te is. Innentől kezdve a hunyó is ő, meg a paraszt is."
Tévedsz, az irányváltás szándékának jelzése még nem biztosítja az elsőbbséged. Azaz, indexet kirakod, utána még megelőzhetnek.
Kérdező, te voltál a hibás; elfelejtetted, hogy tükör nem elég, hátra is kell pillantani. A másik fél viselkedése ebből a szempontból mindegy.
Előzni abban az esetben szabad, ha
...
c) az előzni kívánó jármű előtt ugyanabban a forgalmi sávban haladó másik jármű előzési szándékot nem jelzett;
"Tévedsz, az irányváltás szándékának jelzése még nem biztosítja az elsőbbséged. Azaz, indexet kirakod, utána még megelőzhetnek. "
Ezt elrontottam.
34.§ / c) az előzni kívánó jármű előtt ugyanabban a forgalmi sávban haladó másik jármű előzési szándékot nem jelzett;
Kikerülés szabályai meg megegyeznek előzés szabályaival (értelemszerűen alkalmazva azokat).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!