Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Nemsokára elkezdem a jogsit?...

Nemsokára elkezdem a jogsit? Elmagyaráznátok egykét dolgot?

Figyelt kérdés

1 hónapon belül elkezdem a jogsit..már ismerőssel vezetgetek , de automata váltós kocsit..(a kuplunggal nagy problémáim vannak)..ami nagy baj, mert sima váltós kocsival kell majd tanulnom. a vizsgabiztosnak szerintem égnek áll majd a haja:S

ja és elmagyarázná valaki hogy ezek mit takarnak? forgalmi, egészségügyi, rutin?!köszi előre is.

2010. okt. 20. 20:33
 1/10 anonim ***** válasza:
Hát de döntsd el előtte, hogy elkezded-e a jogsit, vagy sem.
2010. okt. 20. 20:41
 2/10 A kérdező kommentje:
istenem ez annyira gyerekes amikor ilyeneken fennakadnak...véletlenül tettem oda a kérdőjelet..légyszi valako írjon valami értelmes választ..
2010. okt. 20. 20:45
 3/10 A kérdező kommentje:
valaki*
2010. okt. 20. 20:46
 4/10 A kérdező kommentje:
ja és ha már itt tartunk kedves első válaszoló, hogy belekötsz a kérdőjelbe akkor megsugom: HÁT-tal nem kezdünk mondatot ;D
2010. okt. 20. 20:47
 5/10 anonim ***** válasza:
Jogos:)
2010. okt. 20. 20:49
 6/10 anonim ***** válasza:

Három részből áll:

1.Kresz:alapvető közlekedési szabályok

2.Elsősegély:ez azért nyílvánvaló

3.Rutin-Forgalom:Itt már autóba pattansz,rutinból 10 órát kell venni és vizsga a pályán,forgalomba a sikeres rutin vizsga után mehetsz,itt 20 órát kell levezetni és aztán mehetsz vizsgázni.

Amúgy meg ne aggódj,bőven beletanulsz a sebességváltásba.

2010. okt. 20. 20:52
 7/10 anonim válasza:

Hát az automata váltós kocsi konrétan egy dodzsem. Javaslom, ne szokd meg, mert amúgy sem egyszerű történet eleinte ez a váltogatás. Szóval szerintem ismerősödet jegeld szépen amíg nincs meg a jogsi :D Utána úgyis olyat vezetsz, amilyet akarsz.

Forgalmi: forgalmi vizsga. Mikor már megvan a KRESZ és a rutinvizsgád is, akkor mentek ki forgalomba, alap 20 óra van, meg még amennyi pótórára szükség lesz, amikor úgy érzitek az oktatóddal, elég jó vagy, elmész vizsgára, ez annyiból áll, hogy húzol egy vizsgaútvonalat, az oktatód navigál, hátul meg ül a vizsgabiztos és figyeli, hogy vezetsz.

Az egészségügyi vizsga a legegyszerűbb, sima elsősegély, jobb esetben már tisztában lehetsz pár dologgal... ez is szükséges a jogsihoz, meg amúgyse árt, ha tudsz pár dolgot erről. :D

Rutin meg az autóvezetés első (jobban mondva KRESZ vizsga után a 2.) lépcsője, megtanulod kezelni az autót, elindulni, gyorsulni, megállni, tolatni, szlalomozni, emelkedőn elindulni, Y-ban megfordulni, szegély mellett tolatni, parkolni... ez 9 alap óra.

Így hirtelen ennyi :D

2010. okt. 20. 20:52
 8/10 anonim ***** válasza:

A forgalmi az autó papírja, de szerintem te a forgalomban vezetés vizsgarészre gondolsz.

Rutin az a rutinpályás vizsgarész, mikor ipszilonozni meg parkolni kell.

Egészségügyi meg elsősegélynyújtás.

Aműgy nem az első órán fogsz vizsgázni, tehát nem lesz vizsgabiztos. Az oktató majd megtanít kuplungot kezelni.

2010. okt. 20. 20:55
 9/10 anonim ***** válasza:

rutin: asszem 9 órát vezetsz le 10. vizsga. megtanulod eleinte a szlalomot, gyorsítást, parkolás padkától 30cm-en belülre, tolatások: ( sarok, y forduló), beállás kapubeállóba: (orral előre 90 fokban, hátra 90 fokban), emelkedőn kézifékes elindulás. ezek voltak a gyakorlati részei. elmélet is van: pl: kerékcsere folyamata, motorolajszint ellenőrzése, ablakmosófolyadék csere...

rutinon kötelező megcsinálni: 30cm-en belüli megállás, gyorsítás, tolatás egyenesen hátra, szlalom + 1 feladat amit húzol + elmélet

forgalom: 20 órát vezetsz. s itt alkalmazod a kressz szabályait. (ez a legjobb) + parkolsz (én miskolcon vizsgáztam s ott 10 vizsgaútvonal van, nem tudom ez mindenütt egységes -e .)vizsgán meg megint csak húzol 1-et.

eü- vizsga: pl: hogyan kell újraéleszteni, helyes fogások, kötözések stb... . vizsgán húzol 1 tételt s elmondod, esetleg bemutatod.

az órák meg tudtommal 50 percesek. dióhéjban ennyi

2010. okt. 20. 20:58
 10/10 anonim ***** válasza:

Forgalmi vizsgánál nem mindegyik városban vannak útvonalak. Ahol én tanultam ott volt, ahol az egyik osztálytársam ott nem volt, arra mentek amerre a vizsgabiztos mondta.

Rutinnál megfogod tanulni hogy hogyan kezeld a kocsit és manővereket is tanultok.

Nem nehéz a kuplungolás, váltás, sokan megtanulták és még érettségi se kell hozzá:D

2010. okt. 21. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!