Mi a jó életet csináljak? Nagyon félek, nemsokára rutin és forgalmi vizsgám lesz.
Eddig nem féltem a vezetéstől, tök könnyű volt a KRESZ-t is megtanulni, 4 hibapontom lett a KRESZ vizsgán. Az oktatómmal elkezdtünk vezetni rutinpályán, ipszilonmegfordulás, kézifékes elindulás, meg ilyesmiket csinálunk, azok egész jól mennek, egyedül a tolatással vannak gondjaim, nem megyek neki a szegélynek, nem párhuzamos a beállásom, csak egy kis eltérés van. Már ki vitt a forgalomba is, ott is egész jól megy már, ezt mondta is. De nagyon félek, mert van, amikor ő fékez helyettem, szól, hogy ide nem lehet bekanyarodni, meg, hogy nézzek hátra, figyeljem a bicajosokat, gyalogosokat. Mi lesz, amikor a vizsgabiztossal megyek? Akkor az oktatóm már nem nyúlhat bele(vagy is igen, de akkor meghúznak), nagyon félek, ideges leszek, ha rá gondolok. Váltással, kanyarodással nincs semmi gondom. De, amikor ma mondta, hogy hamarosan vizsgázni kéne, majdnem megállt bennem az ütő.
18/l
Ahogy így leírtad, sokkal tehetségesebb vagy,mint én voltam :D Állandóan lefulladtam,nekimentem a szegélynek, figyelmetlen voltam,a végén pedig már annyira pánikoltam,hogy görccsel a hasamban mentem vezetni tanulni.
És láss csodát (bár pluszórákkal ugyan), de elsőre sikerült az összes vizsgám és egyetlen hibapontom sem lett:) Azóta se volt semmi gondom a vezetéssel, nem okoztam balesetet és aki mellettem ül,csak dicsér :)
Az a lényeg,hogy ne görcsölj rá és koncentrálj ! Sose úgy menj vezetni,hogy nem aludtál eleget vagy fáradt vagy,vagy nem tudsz valami miatt figyelni.
Vizsga előtt is minden lehetséges esetet mérlegelj,gondold végig fejben mikor mit kell tenned, a gyakorlati rész mellett ez is nagyon fontos !
Tényleg ám csak azon múlik, hogy agyban sikerül-e helyretenni a dolgokat :)
Most biztosan új dolgot fogok mondani:
Egy kisgyerek sem a maratonnal kezdi, hanem először tipeg. Az oktatód azért visz ki a forgalomba, hogy legyen benne élvezet is, ne csak a zárt pályán vezess egymagadban, mindig ugynaazon a helyen. A hasonlatnál maradva: bevisz a maratoni futók közé 1-2 perc erejéig, de ez nem azt jelenti, hogy neked is le kell futni. Most tipegni tanulsz, a tipegésből fogsz vizsgázni. Utána majd lesz elég időd megtanulni járni, futni, és a végén sok edzéssel eljutsz a maratonig.
10 órával ezelőtt még azt sem tudtad mi az hogy gázpedál, most meg már egyedül beállsz, tolatsz, stb... Szóval 10 óra alatt egész sokat lehet tanulni. A forgalmi vizsgádig még legalább 20 óra lesz, de lehet hogy több is. Nem csak az óra lesz sok, mindent szépen az alapoktól felépítve meg fog tanítani neked: hogyan kell járni, futni, és a végén a maratont. Most a tipegéshez képest nyílván hatalmas dolognak tűnik a maraton...
Szóval most inkább csak élvezd a forgalomban vezetést. Normális hogy rád szól, nálam is és szinte mindenkinél így van, mert elsőre annyi mindenfele nem lehet figyelni kezdőként. Ezt az oktatók is tudják, és ilyenkor kétszer jobban figyelnek, talán túl óvatosak is, hiszen tudják hogy valójában még nem vagy azon a szinten. Viszont nagyon nagy élvezetet ad.
A rutinra készülj, arra álljon rá az agyad, hogy ott minden jó legyen. A rutinon megvannak a követelmények ha azoknak megfelelsz, meglesz. Ha egy kicsit ferde nem gond, persze azért ne átlósan állj be. De pár fok senkit nem érdekel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!